Hírmorzsák 2020-05-15 (13:30)

Doc Rivers szerint csak a vesztesek gondolják úgy, hogy csillagozni kell majd az idei bajnoki címet. Kevin Durant elmondta, hogy majd visszatér, ha készen áll rá. Floridában is engedélyezték a zárt kapus meccseket. Toronto is felmerült, mint lehetséges helyszín a szezon befejezésére. Tim Grover: a Flu Game egyértelműen ételmérgezés volt. Jeremy Lin szerint Kobe Bryant bement edzésre elköszönni azoktól, akiket elcserélnek a deadline előtt. Dwight Howard a 2012/13-as, lakerses idényéről és a Kobe-val való kapcsolatáról is beszélt. Egy játékosügynök szerint a nagy befolyással bíró játékosok döntenek a szezon folytatásáról.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers a Go Off with Austin Rivers podcastben arról beszélt fiával, Austin Riversszel, hogy lehet, hogy ezt a mostani szezont lesz a legnehezebb megnyerni - az lehet a végső győztes, aki végig koncentrálni tud majd a szezon hátralévő részében. Rivers szerint mindig nehéz bajnoki címet nyerni, és csak a vesztesek mondják, hogy ott lesz a csillag a végső siker mellett. Ha ők nyernek, akkor meglesz utána a városi parádé, megkapják a trófeát, illetve a bajnoki gyűrűket, a következő szezon elején pedig felvonják majd a bajnoki zászlót - bárki nyer, az nyer, ennyire egyszerű. Mint ismert, nemrég Shaquille O'Neal fejtegette, hogy lezártnak kellene tekinteni az idényt, mert a bajnok nem kapja meg majd azt a tiszteletet, amit egy normál szezon győztese.

Lassan mindenki megszólalt Kevin Durant esetleges visszatérésével kapcsolatban, csak maga az érintett nem, de ez a pillanat is eljött. A Brooklyn Nets kosarasa Lil Wayne Young Money Radiójában elmondta, hogy mindenki arra vár, hogy visszatérjen, de akkor lép újra pályára, ha eljött az ideje. Semmi konkrétumot nem mondott tehát, de mindenki egybehangzóan állítja, hogy KD nem játszik ebben a szezonban, akármikor folytatódik az idény.

Arizona után Florida is megnyitotta kapuit a profi sport előtt, ezt a helyi kormányzó, Ron DeSantis jelentette be. DeSantis egyébként a múlt hónapban alapvető szükségletnek nevezte a sportot, és WWE (pankrátor), valamint UFC gálát is engedélyezett az államban, természetesen nézők nélkül. Mint ismert, a floridai Disney World az egyik lehetséges helyszín a szezon folytatására a Las Vegas-i Mandalay Bay mellett, de Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Adam Silver Torontót is említette a játékosoknak a múlt pénteki konferencia-beszélgetésen. A commish azt mondta, hogy szeretné az Államokban tartani az NBA-t, de nem zárta ki a kanadai helyszínt sem.

Mark Medina és Jeff Zilgitt (mindketten USA Today) egy játékosügynökkel beszélgettek, aki elmondta, hogy úgy érzi, a nagy befolyással bíró játékosok szeretnék megkapni a pénzüket, és ők fognak dönteni arról, legyen-e játék még a 2019/20-as idényben vagy sem. Elmondása szerint a kosarasok megpróbálják kijátszani mindkét kártyát - kritizálják a tulajdonosi kört, hogy veszélybe sodorják az egészségüket, miközben azért szeretnének játszani is, és a pénzük is kellene nekik.

Michael Jordan egykori edzője, Tim Grover Jake Marsh-sal (Barstool Sports) beszélgetett a "Flu game" néven elhíresült meccsről, amiről azt mondta, hogy egyértelműen ételmérgezés volt, de a "Food Poisoning Game" nem hangzik túl jól, alig lehet kimondani. Park Cityben voltak, de a környék teljesen más volt, mint manapság, minden bezárt este fél 9-kor. Jordan azt mondta, hogy éhes, a hotelben nem volt szobaszervíz, ő meg nagy nehezen talált egy pizzériát, ahonnan rendelni tudott. Ekkorra azonban már elég ideje voltak Utah-ban ahhoz, hogy mindenki tudja, hol lakik Jordan - mikor kinyitotta az ajtót, akkor is 5-en hozták ki a pizzát, hogy láthassák egy pillanatra MJ-t.

Jeremy Lin az Inside the Greem Room vendége volt, ahol a 2014/15-ös idény deadline-járól beszélt. A Los Angeles Lakers 13-34-gyel állt, Kobe Bryant meg érthetően feszült volt - úgy ment be edzésre, hogy "csak jöttem elköszönni néhányótoktól, akiket holnapra elcserélnek".

A végére pedig Dwight Howard maradt, aki szintén a Lakersről, de a 2012/13-as szezonról beszélt, amikor először volt a csapatnál - mint ismert, akkor nagyon nem jött ki a lépés annak az együttesnek, a center pedig egy év után távozott. Howard szerint túl nagy egók találkoztak, ez állt annak az útjába, hogy olyan egységet alkossanak, amilyet szerettek volna. Voltak jobb pillanataik és nézeteltéréseik is Kobe-val, de miután távozott a klubtól, mindenki azt mondta, hogy utálták egymást. Nem értette, hogy miről van szó, mert a játékbeli problémák idegesítették, de sosem utálta Bryantet, mint embert. Nagyon nem tetszett neki az, ahogyan az a korszak lezárult, és amennyi kritikát kapott a távozása után.

Úgy volt vele, hogy soha nem tér vissza a Lakershez, mert nagyon nem teszett neki ez az egész helyzet, utána viszont arra gondolt, hogy el kell engednie ezt. Nem érdekelte, hogy ki dobja a pontokat, ki szedi a pattanókat, ki mennyi elismerést kap, ez pedig bevált számára. Most már áldás számára, hogy LA-ben játszhat, és minden pillanatát próbálja kiélvezni. Arról is beszélt Howard, hogy annyira lesokkolta, mikor megtudta, hogy meghalt Kobe, hogy nem akarta elhinni, hogy a hír igaz. Volt időszak, mikor nem igazán értették meg egymást, és nem volt lehetősége, hogy elmondja Bryantnek, milyen nagyra becsüli azt az időt, amit együtt tölthettek, és milyen hálás azért, hogy visszatért Los Angelesbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus