Hírmorzsák 2020-05-31 (12:30)

Jayson Tatum megkapja a maximum hosszabbítást a Bostontól a szezont követően? Enes Kanter szerint több All-Star játékos is csak akkor akar játszani, ha van már ellenszer a koronavírusra. A Knicks 2018-ban megkereste Patrick Ewingot a csapat vezetőedzői posztjával kapcsolatban. Jaylen Brown mellett Malcolm Brogdon is Atlantában tüntetett - Dwane Casey nyílt levélben fejtegette George Floyd meggyilkolását, a jelenlegi helyzetet, és hogy szerinte mi lenne a megoldás. Andrew Nembhard visszalépett a drafttól, Luka Garza még nem döntött.

Brian Windhorst (ESPN) az ESPN Sportscenter című adásában elmondta, hogy ha Jayson Tatumból az a szupersztár lesz, akit a Boston Celtics megálmodott a Kevin Garnett-, Paul Pierce-féle cserék után, az újjáépülés kezdetén, akkor megint sikeres időszak jön a franchise számára. Windhorst hozzátette, hogy az még a jövő zenéje, hogy ez így is lesz-e, de úgy kell megfizetniük, hogy Tatumból tényleg extraklasszis lesz, mert várhatóan maximum szerződést kap az off-szezon során - még van egy éve újonc szerződéséből, de idő előtt hosszabbíthatnak vele. Az újságíró szerint a Celtics kockáztatni fog, és felteszi a pénzét arra, hogy Tatumból olyan kosaras lesz, amit remélnek.

A Boston magasembere, Enes Kanter Chris Forsberggel (NBC Sports) beszélgetett, akinek elmondta, hogy megdöbbentette az az info, amit hallott: több All-Star játékos is van, akik kijelentették, hogy addig nem akarnak játszani, amíg nincs vakcina, ellenszer a koronavírusra. A török ezzel le is zárta mondandóját, tehát nem tudni, hány ilyen kosaras van, azt meg még annyira sem, hogy kikről van pontosan szó.

Eddig olyan hírek láttak napvilágot, hogy a legnagyobb sztárok egységesen a játék mellett vannak, ha biztonságos keretek között meg lehet rendezni a meccseket, és az összes játékos nagy többsége is ezt támogatja. Felmerült azonban az, hogy akiknek szorongásos betegségük van, vagy olyan az állapotuk, amin sokat ronthat a koronavírus, azok nem biztos, hogy így fogják lereagálni a dolgot. All-Star játékosoról viszont ilyen info még nem jött ki, és az érintett Larry Nance Jr.-nál is úgy tűnik, hogy megnyugodott, vállalná a további játékot (más kérdés, hogy a Cleveland Cavaliers jó eséllyel nem lesz érintett a további küzdelmekben).

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks akkori elnöke, Steve Mills megkereste Patrick Ewingot is 2018-ban, amikor új edzőt keresett a csapatnak. Ewing akkor egy éve volt a Georgetown egyetemen, és nem volt kész elhagyni pozícióját - azóta is ott dolgozik.

Arról a napokban többször is szó volt, hogy az egész USA-ban óriási vihart kavart George Floyd meggyilkolása. Ma reggel írtunk róla, hogy Jaylen Brown Atlantába utazott, hogy egy békés tüntetésen részt vegyen, de ugyanott volt az Indiana Pacers hátvédje, Malcolm Brogdon is.

A Detroit Pistons vezetőedzője, Dwane Casey arról írt, hogy emlékszik rá, 54 éve hogy érezte magát, mikor Kentuckyban, 8 évesen bekerült egy olyan iskolába, ahol addig csak fehérek voltak: tehetetlenül. Sajnos ugyanezt látta Floyd megölésénél, így feltette a kérdést, hogy a most 8 éves fia mennyivel került másabb világba, mint amiben ő nevelkedett. Casey sürgette a változást minden szinten - bőrszínre való tekintet nélkül együtt kell dolgoznia mindenkinek, hogy megoldást találjanak, ehhez pedig őszinteség és átláthatóság kell. Empátiára, kulturális változásokra és tettekre van szükség, meg kell állítani az igazságtalanságot, hogy az utánuk következő generációk ne egy olyan világban nőjenek fel, ahol nem egyenlőek az emberek a bőrszínük miatt - most jött el a változás ideje.

A végére pedig a draft maradt. Andrew Nembhard bejelentette, hogy visszalép a draftról, de távozik a Florida Egyetemről, másik intézmény játékosa lesz - állítólag utóbbi hír nem nagyon lepte meg a Florida szakmai stábját. Luka Garza egyelőre nem döntött még a draftot körülvevő bizonytalanság miatt - az Iowa Egyetemen 23.9 pontot és 9.8 pattanót átlagolt, de a jelenlegi előrejelzések szerint nem fogják kiválasztani a Top60-ban, márpedig ha nem kap ígéretet, visszatér az NCAA-be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus