Hírmorzsák 2020-06-07 (8:00)

A győzelmi arány dönt majd a helyezésekről - Jeff Van Gundy szerint a liga alulbecsüli a játékosok félelmét - egyeztetnek a keretek feltöltéséről - a Warriors Anthony Edwardsot akarja az 1/1-gyel, ha nem kapja meg a picket, akkor lehet, hogy elcseréli - LaVine csalódott, Markkanen elkötelezett Chicagóban - Aminu és Isaac nem térhet vissza a Magicnél.

 

Nem térhet vissza a július végén folytatódó NBA-szezonban sem az Orlando Magic két játékosa, Jonathan Isaac és Al-Farouq Aminu. Isaac január elsején szenvedett térdsérülést, Aminut pedig szintén januárban kellett meniscus-szakadással műteni - mindketten csinálják a rehabot, de úgy fest, hogy a hosszú kényszerszünet nem segít rajtuk annyit, hogy visszatérhessenek. A Magic egyébként jelenleg Kelet nyolcadik helyén, tehát PO-pozícióban áll.

Tim Bontemps (ESPN) írt arról, hogy forrásai szerint a győzelmi százalék fog majd dönteni a csapatok között a tabellán elfoglalt helyezésükkel kapcsolatban - ezt azért fontos kikötni, mert nem mindenki ugyanannyi mérkőzést játszott le és ez nem is fog már változni. A Portland például két találkozóval többet tudott le, mint a New Orleans, így nem használható a több győzelem, mert nem egyértelmű, marad a százalék, a győzelmi arány.

A csapatok és az NBA vezetősége arról egyeztet, hogy hogyan tölthetik fel a kereteket akkor, ha valaki megsérül, vagy pozitív tesztet produkál. Szóba kerültek, hogy a "buborékon" belülre kerülhetnének a two-way szerződéssel rendelkezők, az NBA viszont azt szeretné, hogy alapvetően ne bővüljön a létszám - a liga inkább úgy gondolkodik, hogy amennyiben tényleg sérülés, vagy pozitív teszt áll fenn, akkor korlátlan számban lehet igazolni, de csak egy meghatározott körből.

Az újraindítással kapcsolatban Jeff Van Gundy azon elmélkedett, hogy vajon mekkora pánikot okozhat majd egy esetleges pozitív teszt. Szerinte a liga talán alulbecsüli azt a faktort, ami egy ilyen esetben előkerülhet: a játékosok félelmét. Egyébként az ezzel kapcsolatos "szabálykönv" több mint száz oldalas lesz.

A The San Francisco Chronicle szerint a Golden State Warriors Anthony Edwardsot szeretné kiválasztani a drafton, ha sikerül megszereznie az 1/1-es picket. Az augusztus végére tett lotteryn dől el, hogy ez megtörténik-e, a GSW mellett a Cavs és a Timberwolves is 14%-os eséllyel indul az első választás jogáért - ha viszont nem lesz 1/1-es a Warriors, akkor a gárda lehet, hogy összecsomagolja a picket és inkább kész játékost szerez. Steve Kerrék jövőre szeretnének visszatérni a bajnokesélyesek közé és ha a drafton nem érzik úgy, hogy megfelelő játékost tudnak elhozni, aki azonnal komoly segítséget jelent ebben, akkor elcserélhetik a picket - az 1/1-re ez nem érvényes, Edwards kell nekik.

Chicagóban nagyon szeretnének most már feltörni és a hírek szerint Lauri Markkanen elkötelezett a gárda iránt. A finn magasember csalódást keltő szezont produkált, bőven benne volt abban, hogy a Bulls úgy szerepelt, ahogy, de Arturas Karnisovas kosárlabdáért felelős vezető szerint most nagyon szeretne már dolgozni és fejlődni, hogy javíthasson - a klub is szeretne egy jobb Markkanent a következő idényben. Ide kapcsolódik, hogy Zach LaVine nagyon csalódott volt a szezon eredményei miatt - az ESPN-nek arról beszélt, hogy szerinte emiatt nagyon sok mindent másképp kell csinálniuk, úgy érzi, hogy az idény arra világított rá, hogy nem jól teszik a dolgukat. A play-in torna is ezt erősítette benne, hiszen még ahhoz sem voltak elég jók, hogy oda bekerüljenek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus