Hírmorzsák 2020-06-08 (15:00)

DeRozan, Westbrook és Antetokounmpo is tüntetett, Spoelstra és Clifford szerint folytatniuk kell a párbeszédet. Michael Jordan szerint fordulóponthoz érkezett a rasszizmus ügye. A Grizzlies a legesélyesebb a rájátszásra. Karnisovas szerint kreatív megoldások kellenek, hogy a kimaradó csapatok fejleszthessék játékosaikat - erre megoldást nyújthatnak a mini nyári ligák. A Knicks nyitott Julius Randle cseréjére, Andre Roberson hamarosan visszatérhet.

A liga bő másfél hónap múlva esedékes rajtjánál jelenleg jobban lázban tartja az NBA világát az egész Egyesült Államokon végigsöprő tüntetéshullám. DeMar DeRozan és Russell Westbrook Comptonban vonult a tömeggel, a szintén aktív szerepet vállaló Jaylen Brown egy elfogulatlan politikai médiaplatform létrehozásán gondolkodik. Giannis Antetokounmpo nem szeretné, ha a gyermeke gyűlölettel a szívében nőne fel, ezért szenvedélyes beszédet mondott egy egyébként békés Milwaukee-i tüntetésen, amelyen csapattársaival együtt vett részt.

Erik Spoelstra és Steve Clifford szerint az NBA visszatérése remek apropó arra, hogy folytassák a párbeszédet a társadalmi igazságtalanságokról, és meg is kell ezt tenniük – a liga edzőit tömörítő National Basketball Coaches Association készen áll arra, hogy helyi vezetőkkel, tisztségviselőkkel és rendfenntartó erőkkel együttműködjön ennek érdekében.

Az ügy talán legnagyobb támogatója, a nemrég 100 millió dollárt adományozó Michael Jordan szerint fordulópontjához érkezett a rasszizmus ügye. Minden idők egyik legjobbja úgy véli, a hosszú évek óta elnyomásban élő feketéknél betelt a pohár, a társadalomnak jobbá, elfogadóbbá kell válnia.

Térjünk át a kosárlabdára: a BetOnline fogadóiroda szerint a Memphis Grizzlies esélyei a legjobbak a rájátszásba jutásra. -190-es oddsa van Ja Morantéknek, őket a Portland Trail Blazers (+275) és a New Orleans Pelicans (+325) követi. 

Bár a Chicago Bulls biztosan nem lesz ott Orlandóban a szezon folytatásakor, a gárda GM-je, Arturas Karnisovas szerint így is meg lehet találni a módját a játékosok fejlesztésének. A legjobb nyilvánvalóan az lenne, ha éles mérkőzéseket játszhatnának, de erre nem lesz módjuk, így más megoldás után kell nézniük. 

Egy ilyen megoldás lehet egy mini nyári liga-szerű edzőtábor, ahol regionális alapon készülhetnének együtt a kimaradó csapatok. Mint ismert, nyolc együttes nem kapott meghívást Orlandóba, ezek a Chicago mellett a Detroit Pistons, a Charlotte Hornets, a Cleveland Cavaliers, a New York Knicks, az Atlanta Hawks, a Minnesota Timberwolves és a Golden State Warriors. A Pistons és a Cavs között már fel is vetődött egy közös felkészülés lehetősége, és az NBA-nél lobbiznak azért, hogy az esetleges mérkőzések közvetítve legyenek.

Marc Bergman (New York Post) úgy tudja, a New York Knicks nyitott Julius Randle elcserélésére. Az erőcsatár tavaly nyáron írt alá egy hároméves, 63 millió dolláros szerződést a csapattal, 19.5 pontos átlagával pedig a gárda legjobb pontszerzőjének bizonyult idén. Az együttes azonban gyengén szerepelt, ráadásul a csapattársak is panaszkodtak Randle-re, aki szerintük túl sokat vezetgeti a labdát.

A végére egy jó hír: két és fél éves kihagyást követően előbb-utóbb újra pályára léphet az Oklahoma City Thunder védőspecialistája, Andre Roberson. A wingman 2018 januárjában játszott utoljára, de Sam Presti GM szerint jól halad a felépülése – bár kontakttal együtt még nem edzett, de előfordulhat, hogy a szezon újraindításakor már bevethető lesz.

    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus