Hírmorzsák 2020-06-10 (11:15)

Mike D'Antoni hosszabb rotációt tervez, kilenc emberrel számol. Jacque Vaughn hosszabb távon is maradhat a Brooklyn vezetőedzője. A Bucks egyik segédedzője nagyon ígéretes a klubok szerint. Rendeződni látszik Rudy Gobert és Donovan Mitchell viszonya. Luka Doncic talán felszedett pár kilót, de már keményen dolgozik. A Thundernél aggódnak, hogy megtört a lendület.

Shams Charania (The Athletic) arról írt, hogy forrásai szerint jó esély van arra, hogy Jacque Vaughn hosszabb távon is maradjon a Brooklyn Nets vezetőedzője. Vaughn a szezon közben (nem sokkal a leállás előtt) vette át ezt a posztot, eredetileg átmenetileg, de Charania úgy tudja, hogy jó a kapcsolata a játékosokkal és eddig a klubnál elégedettek a munkájával, Sean Marks GM-mel is jóban van. Ha Orlandóban mindez nem változik, akkor jó esély van rá, hogy marad a posztján.

Sokat beszélt egymással az utóbbi hetekben Rudy Gobert és Donovan Mitchell - mint ismert, Mitchell nagyon kiakadt a franciára, amikor felelőtlenül viselkedett és gúnyolódott a koronavíruson egy sajtótájákoztatón, majd pozitívra tesztelték őt és Mitchellt is. Az ESPN szerint ha nem is tökéletes a kapcsolatuk, de úgy tűnik, hogy tudnak majd együtt játszani gond nélkül, annyit azért javítottak a dolgon.

Hosszabb rotációval tervezi a szezon befejezését Mike D'Antoni, a Houston Rockets vezetőedőzje. A playoffban és a komoly meccseken sokszor csak hat-hét játékost foglalkoztató tréner szerint a klub analitikus felfogása szerint beszélgettek erről Daryl Morey GM-mel és arra jutottak, hogy most bővebb rotációval lehet nagyobb esélyük a győzelemre, ő kilenc játékossal számol - hogy ezek kik lesznek, illetve milyen elosztásban, az majd az aktuális formák alapján dől el, de az biztos, hogy most senki nem lesz igazán top állapotban.

Luka Doncicról érkeztek olyan hírek, hogy felszedett magára némi plusz súlyt a szünet alatt, de most az ESPN arról számolt be, hogy a szlovén sztár kőkeményen dolgozik hazájában, hogy minél jobb formában legyen a jövő hónapra. Az viszont biztos, hogy kisebb-nagyobb sérülései (bokájával, csuklójával, hüvelykujjával is bajlódott) meggyógyultak, ilyen szempontból sokkal jobb a helyzet, mint volt márciusban.

Szintén az ESPN írt arról, hogy az Oklahoma City Thundenrél aggódnak azon, hogy elment a csapat lendülete és az egész chemistry kicsit megborult a szünet alatt - a gyenge első hónap után brutálisan elkapták a fonalat, hálaadás után a liga második legjobb mérlegét (!) produkálták a leállásig. Ez a lendület viszont most megtört, aggódnak, hogy vajon sikerül-e újra igazán felpörgetniük a csapatot.

Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint a ligában az egyik legígéretesebb vezetőedző-jelöltnek Charles Lee-t tartják, aki immár hat éve Mike Budenholzer segédje - az Atlantánál is vele dolgozott és most a milwaukee-nál is. A 35 esztendős trénerrel kapcsolatban az a vélekedés, hogy csak idő kérdése, mikor kap egy jó vezetőedzői állást. Ide kapcsolódik, hogy a hírek szerint ugyanakkor minden edzői fizetés csökkenni fog a közeljövőben, a klubok nem fognak óriási összegeket ajánlani sem a vezetőedzőknek, sem a segédjeiknek - ez a koronavírus egyik hatása lesz, vagy lehet.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus