Hírmorzsák 2020-06-12 (19:15)

Blake Griffin rehabja jól halad, a következő idényre teljesen fel fog épülni. Több játékosnak sem tetszik, hogy George Floyd halála után egy többségében feketék alkotta liga karanténba vonul, hogy a tömegeket szórakoztassa. Joakim Noah a szerepétől függetlenül hálás a Clippersnek. Ray Spalding bal térdét megműtötték. Elismert játékosmegfigyelőt szerződtetett a Knicks. Elhunyt a Blazers alapítója. A Magic Johnsonról szóló dokumentumfilmet jövőre mutatják be.

A Detroit Pistons magasembere, Blake Griffin elmondása szerint jól van, jól halad a rehabjával, és jelenleg úgy áll, hogy teljesen készen fog állni a következő szezon kezdetére, bármikor is legyen az. Mint ismert, Griffinnek januárban újra meg kellett műteni a bal térdét, de maga az érintett elmondta, hogy szükség volt erre ahhoz, hogy újra olyan szinten tudjon játszani, mint ahogyan szeretne. Karrierje leggyengébb szezonját futotta pontok (15.5) és pattanók (4.7) terén is, miközben állandó gondja volt azzal, hogy egészséges maradjon. Griffin arról is beszélt, hogy a szezon alakulása és a következő idény későbbi kezdése miatt többet hagy ki, mint szeretne, de okosan kell felhasználnia a plusz időt - mindent tőle telhetőt meg kell tennie azért, hogy ne sérüljön meg újra.

Arról továbbra sem tudni semmit, hogy az Orlandóba nem utazó csapatok mit fognak csinálni a hosszú "off-szezon" során. Nemrég a Cleveland Cavaliers vezetőedzője, JB Bickerstaff mondta el, hogy harcolnak azért, hogy legyen valami, legalább az edzéseket engedélyezze számukra a liga.

Arról volt szó tegnap reggel, hogy néhány játékos nem igazán akarja folytatni a szezont. Chris Haynes (Yahoo Sports) és Taylor Rooks (Turner Sports) értesülései szerint sokan amiatt bosszankodnak, hogy ők nem szavazhattak a folytatásról. Néhányan állítólag azért sem szólaltak fel, mert a sztárok mindenképpen be akarják fejezni az idényt, de ügynökeik bátorították őket, hogy jelezzék a Játékosok Szakszervezetének, hogy szélesebb körű tájékoztatást és véleménycserét szeretnének. Adrian Wojnarowksi (ESPN) és Matt Barnes információi szerint vannak olyanok is, akiknek az esetében George Floyd halála, illetve az ezt követő társadalmi megmozdulások is befolyással lesznek arra, akarnak-e majd játszani. Néhányan éppen emiatt arról elmélkednek, hogy hogyan fog kinézni, ha egy túlnyomó többségében fekete játékosokból álló liga karanténba kerül 3 hónapra azért, hogy szórakoztassa a tömegeket, és eleget tegyen a TV-s szerződéseknek. A hírek szerint ma nagyjából 150 kosaras fog beszélni egymással, hogy egységesítsék álláspontjukat.

A Los Angeles Clippers centere, Joakim Noah pedig Jovan Buhával (The Athletic) beszélgetett erről. Noah saját elmondása szerint tudja, hogy egy győztes kultúrába érkezett, egy olyan csapathoz, amelynek a bajnoki cím a célja, ennél többet pedig nem is kérhetne. A szerepétől függetlenül nagyon hálás a klubnak, és tudja, hogy minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a lehető leginkább készen álljon. Nem hasonlítgatja magát a korábbi évekhez, még a tavalyi szezonban látott énjéhez sem - egyszerűen fizikálisan a lehető legjobb állapotban van, és megpróbálja segíteni a csapatot a tapasztalatával. Noah egyébként szeptemberben is közel állt a Clippershez, de egy nappal a tervezett privát edzése előtt megsérült az Achillese. Már a műtétje utáni napon elkezdett edzeni - saját bevallása szerint azért, mert ha eljött volna a nap, amikor a Clippers újra felhívja, és ő nem áll készen, azt nagyon bánta volna. Ez motiválta abban, hogy keményen dolgozzon, nem a pénz - szerette volna egy olyan együttesben lezárni pályafutását, amelynek egy közös célja van.

A Charlotte Hornets two-way játékosa, Ray Spalding bal térdét meg kellett tegnap műteni - többet egyelőre nem tudni a beavatkozásról, de Griffinhez hasonlóan neki is lesz bőven ideje felépülni.

Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint Alex Kline a New York Knicks játékosmegfigyelője lesz a továbbiakban. Kline az elmúlt négy évben a New Orleans Pelicansnél dolgozott, és liga szerte elismert szakembernek tartják.

A Portland TrailBlazers megalapítója és nyugalmazott elnöke, Harry Glickman 96 esztendős korában elhunyt, ezt a csapat jelentette be a minap.

A végére pedig a Magic Johnsonról szóló dokumentumfilm maradt, amelyet jövőre mutatnak majd be - áprilisban maga Johnson mondta el, hogy róla is készül egy Last Dance-hez hasonló, igaz, nem csak a pályafutásáról szóló film.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus