Hírmorzsák 2020-06-14 (14:45)

Bam Adebayo, Kyle Kuzma, Jayson Tatum, De'Aaron Fox és Donovan Mitchell azt szeretnék, ha a liga biztosítást kötne rájuk olyan sérülés esetére, ami miatt esetleg be kell fejezniük pályafutásukat. Dwight Howard egyetért Kyrie Irvinggel - nincs kosárlabda, amíg az elvonja a figyelmet a fontosabb problémákról. Austin Rivers másfelöl közelítette meg a kérdést. Ja Morant egy konföderációs szobor eltávolítását szeretné elérni. Clint Capela úgy érzi, egészséges, és jó párost alkothat John Collinsszal. Collin Sexton szerint a Cavs tönkretehette volna pár csapat PO-esélyeit. Michael Jordan egy óráig beszélt a Hornets játékosaival: ne féljenek egymást felkérdezni a hibák után. Dwane Casey szerint a Pistonsnak szüksége van egy kezdő irányítóra.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Bam Adebayo, De'Aaron Fox, Kyle Kuzma, Donovan Mitchell és Jayson Tatum arról beszéltek a Játékosok Szakszervezetének vezetőivel, hogy kapjanak a ligától külön biztosítást, amely védené őket arra az esetre, ha olyan sérülést szenvednének Orlandóban, ami miatt be kell fejezniük pályafutásukat. Az érintett öt játékos az off-szezonban idő előtti hosszabbítást írhat alá klubjával, de úgy érzik, nagyobb a sérülés esélye, miután 3 hónapnyi leállás után kell visszatérniük a pályára. Fél millió dollár környékén lehet az öt játékos biztosítása, de nehéz bizonyítani, hogy egy sérülés van-e hatással a későbbi fizetésre (és ha igen, mekkora mértékben), ha csak tényleg nem kell befejeznie valakinek a karrierjét.

Arról tegnap reggel írtunk már, hogy Kyrie Irving nem szeretné folytatni az idényt a jelenlegi körülmények között. Felmerült Dwight Howard neve is, a Los Angeles Lakers centere pedig a CNN-nek eljuttatott közleményében azt írta, egyetért Irvinggel - az NBA és a szórakoztatóipar más fajtái elvonják a figyelmet azokról a fontos problémákról, amelyekkel az országnak és a feketéknek szembe kell nézniük. Szeretné folytatni a szezont, nagyon szeretné megnyerni első bajnoki címét, de ennél sokkal fontosabb, hogy egység legyen "a népe" között - addig nem lesz kosárlabda, amíg bizonyos ügyeket nem oldanak meg. A Houston Rockets hátvédje, Austin Rivers viszont instagramon azt írta, hogy az általuk keresett pénzzel támogathatják a Black Lives Matter mozgalmat, ráadásul a gyerekeknek reményt adhatnak.

A Memphis Grizzlies irányítója, Ja Morant játszana, de közben levélben jelezte, hogy azt szeretné, ha Kentucky államban található Murray-ben nem lenne szobor, amely az amerikai polgárháborúban résztvevő konföderációs seregek egyik tábornokát élteti, aki a fehér felsőbbrendűséget és a gyűlöletet védte. Mint ismert, Morant a Murray State-re járt egyetemre, levele első felében ki is tér arra, mennyire büszke, hogy oda járhatott.

Shams Charania (The Athletic) jelentette tegnap, hogy a csapatok mostantól tüneteket nem produkáló játékosokat és stábtagokat is tesztelhetnek koronavírusra. Marc Stein (New York Times) hozta a hírt, hogy a további küzdelmekben résztvevő együttesek három edzőmeccset játszhatnak majd július 21-29. között - mint ismert, a szezon július 30-án kezdődik majd, a klubok pedig július 7-9. között érkeznek majd Orlandóba. A liga közölte a csapatokkal, hogy június 23-től kötelező mindenkit tesztelni, onnantól fogva pedig minden második lesznek koronavírustesztek.

Az Atlanta Hawks centere, Clint Capela Sarah K. Spencerrel (Atlanta Journal-Constitution) beszélgetett arról, hogy sokkal jobban érzi magát, mint korábban - mivel sem gyaloglásnál, sem edzésnél nem fáj a sarka, úgy érzi, teljesen meggyógyult, és alig várja már, hogy a pályán is bizonyíthassa ezt. A svájci azt is elárulta, hogy szerinte sikerül majd összecsiszolni a játékukat John Collinsszal, jól kiegészítik egymást. Capela szerint Collins jól dob, és labdával a kezében is hasznos, a gyűrű felé is meg tud indulni. Együtt kell játszaniuk a pályán, rutinra van szükségük, de elég jók ahhoz, hogy rájöjjenek, hogyan lehetnek egyszerre a csapat hasznára, most pedig idejük is van bőven. Azt is elmondta Capela, hogy azért is szeretne együtt játszani a többiekkel, hogy éreztesse, mit jelenthet a jelenléte a pályán, és hogy megmutassa, fontos szerepe lehet majd a csapatban a jövőben.

A Hawkshoz hasonlóan a Cleveland Cavaliers szezonja is véget ért. A gárda hátvédje, Collin Sexton az ESPN munkatársának elmondta, hogy nem örült, mikor megtudta, hogy ők már nem játszanak. Sexton úgy érezte, hogy néhány csapat PO-esélyeit tönkre tudták volna tenni, szerezhettek volna még pár győzelmet - rájátszásba nem kerültek volna, de hasznos lett volna számukra az a pár találkozó.

A Charlotte Hornetsnek szintén nem kell már ezzel az idénnyel foglalkoznia, a tulajdonos, Michael Jordan azonban tartott egy egyórás videóbeszélgetést a játékosokkal, ahol hangsúlyozta, nem érezhetik magukat kényelmetlenül, ha valakit fel kell kérdezni egy-egy hiba miatt az edzéseken. A gárda irányítója, Devonte' Graham azt nyilatkozta, hogy így fejlődhetnek - szorosabb lehet köztük a kapcsolat, erősebb lehet az egész együttes. Sokkal jobban fogják egymást tisztelni így, mintha nem szólnának egy szót sem, mindenki ugyanazokat a bakikat követné el újra és újra, a csapat pedig folyamatosan veszítene. Arról is szó volt, hogy mennyivel másabb a PO-ban nyerni, mint az alapszakaszban. Cody Zeller erről azt mondta, hogy a keret nagy része még soha nem játszott a rájátszásban, és nem tudja, mennyire oda kell figyelni a részletekre, ha valaki ott is sikeres szeretne lenni.

Jordan arról is beszélt, hogy az agresszív vezetési stílusa valószínűleg nem működne a jelenlegi generációval. Terry Rozier ehhez kapcsolódva annyit mondott, hogy a jelenlegi ligában mindig meg kell ismerni előbb a másikat, hogy ki milyen ember - vannak, akik nem szeretnek mások előtt konfrontálódni, félre kell vonulni velük. Ismerni kell a csapattársakat, és tudni kell azt is, kivel mikor kell elvonulni egy kicsit beszélgetni, hogy ne legyen sértődés a vége.

A végére pedig a Detroit Pistons vezetőedzője, Dwane Casey maradt. Mint ismert, az autóvárosiak sem folytatják már ebben az idényben, a tréner pedig egy szezonzáró sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, hogy szükségük van egy kezdő irányítóra, draftról vagy az FA-piacról szerezniük kell egyet. Casey úgy érzi, hogy ha az első számú játékmester fejlődik, azzal együtt fejlődik a csapat többi tagja is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus