Hírmorzsák 2020-06-15 (12:30)

Bradley Beal megváltoztatta a játékhoz való hozzáállását. Nincsenek belső gondok a Lakersnél. Nehéz döntések előtt állhat Erik Spoelstra. Karl-Anthony Towns még mindig nem egészséges. A Wolvesnál látják, hogy ez a keret egyelőre csak potenciál, nem több. Troy Weaver a legesélyesebb a Pistons GM-posztjára.

Statisztikailag karrierje legjobb szezonját futotta Bradley Beal, a Wizards vezére 30,5 pontot, 4,2 lepattanót és 6,1 gólpasszt átlagolt mérkőzésenként - igaz, a Washington ezzel sem ment sokra, a rengeteg sérülés és hiányzás miatt csak matematikai esélye van a playoffra, de legalább ott lehet Orlandóban. Beal annyit mondott a saját maga fejlődéséről, hogy az egész játékhoz való hozzáállásán változtatott erre az idényre - minden meccset úgy fogott fel, hogy ő a legjobb játékos a pályán és ezt meg is fogja mutatni, úgyhogy folyamatosan agresszívnek kellett maradnia. Úgy érezte, hogy valami a helyére kattant nála, ennek köszönhette jó teljesítményét.

A Sun Sentinel arról írt, hogy Erik Spoelstrának nehéz döntéseket kell meghoznia a keretével kapcsolatban. Korábban felmerült, hogy olyan elérhető veteránokkal turbózhatják fel a Miamit a szezon folytatására, mint például DeMarcus Cousins, viszont a rotáció így is nagyon mély és a rotáción kívüli játékosok közül is többen voltak fontos hatással a hangulatra, a morálra - Orlandóba viszont csak korlátozott létszámmal utazhat el a társaság, így arra például jó esély van, hogy Udonis Haslem nem fér be.

Arról már beszámoltunk, hogy a folytatást ellenző játékosok táborába tartozik Dwight Howard, a Lakers centere is és a hírek szerint Los Angelesben kicsit megijedtek, hogy D12 tényleg nem fog majd játszani - azóta azonban az ESPN-nek már név nélkül két Lakers-játékos is azt mondta, hogy nincs gond, a csapat kémiája nem bomlott meg és van még idejük kitalálni, hogy mi legyen. Howard ügynöke annyit finomított az egészen, hogy ügyfele nem azt mondta, hogy ne legyen kosárlabda, mert legyen, csak nem szabad elvonni a figyelmet a fontos dolgokról - még nem döntötte el, hogy kiüli-e a szezon hátralévő részét. Egyébként a folytatást ellenzők között nemcsak Howard, de Avery Bradley is ott van a Lakerstől, de éppen ő volt az, aki kicsit összekovácsolta a csapatot és minden társát rávette, hogy ossza meg ugyanazt a posztot a közösségi oldalán.

Továbbra sem egészséges Karl-Anthony Towns csuklója - a Minnesota centere még februárban törte el ezt a testrészét, úgyhogy neki már a leállás előtt is véget ért a szezon. A klub elnöke, Gersson Rosas szerint majd adnak ki közleményt Towns állapotáról, de egyelőre nincs ennek értelme - azt is figyelembe veszik, hogy a center édesanyja elhunyt a koronavírus miatt és a játékos most nagyon nehéz időszakon megy keresztül. Egyelőre semmi konkrétumot nem árulnak el a csuklóról, ami azért nem tűnik túl biztatónak, bár Rosas annyit hozzátett, hogy a nagy képet tekintve optimisták, jelentsen ez bármit is.

Rosas azt is elmondta egyébként a csapatról, hogy tetszik neki a keretben lévő potenciál, de legyünk őszinték, ez egyelőre tényleg semmi több, csak potenciál - fiatal csapat fiatal játékosokkal és egyelőre ők semmi mást nem tudnak tenni, mint segíteni ezeket a fiatalokat (főleg persze Townst és D'Angelo Russellt) abban, hogy kihozzák magukból a maximumot.

Marc Stein (The New York Times) jelentette, hogy forrásai szerint a Detroit Pistons GM-posztjára Troy Weaver a legesélyesebb - ő jelenleg az Oklahoma City Thundernél dolgozik, de a Pistons nagyon keményen ostromolja és azon igyekszik, hogy sikerüljön megegyezni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus