Hírmorzsák 2020-06-17 (20:15)

Jayson Tatum nem akar pályára lépni Orlandóban? A Pacers érdeklődik Gordon Hayward iránt? Bam Adebayo szerint biztosítékot akarnak, hogy ha megsérülnek, akkor is marad valami a zsebükben. Joel Embiid szerződésének hátralévő része teljesen garantálttá vált. Az NBA megakadályozhatja, hogy az idősebb edzők leüljenek a kispadra. LeBron James ritka kosaraskártyáját 1 millió dollár köré várja az árverést bonyolító cég, Michael Jordan 1998-as PO-ban hordott meze fél millió dollárért kelhet el.

Óvatosan kell kezelni a hírt, mert Stefan Bondytól (New York Daily News) származik, de az újságíró információi szerint a Boston Celtics fiatal sztárja, Jayson Tatum nem nagyon akar Orlandóban pályára lépni a szezon hajrájában. Az ok az, hogy az idény újraindítása miatt sokan attól tartanak, hogy nagyobb a sérülés kockázata, mint egyébként. Tatum az off-szezon során idő előtti hosszabbítást írhat alá a Celticsszel, és szinte mindenki úgy számol, hogy maximum szerződést fog kapni.

Vasárnap délután írtunk már arról, hogy Tatum is azok között a játékosok között van, akik azt szeretnék, ha a liga külön biztosítást kötne rájuk arra az esetre, ha olyan sérülést szenvednek, amely miatt be kell fejezniük pályafutásukat. Az érintettek mindegyike ugyanabban a cipőben jár, mint Tatum: újonc szerződése utolsó évük elé néznek, így az off-szezon során idő előtt hosszabbíthatnak, ezt pedig nem akarják kockáztatni. A Miami Heat centere, Bam Adebayo is arról beszélt, hogy biztonságban szeretnék érezni magukat, hogy nem sérülnek le, vagy ha ez meg is történik, akkor is kapnak valamennyi pénzt. A center szerint mindenki játszani akar, azért is akarják ezt a biztosítást. Mindenki szeretné bajnoki címhez segíteni a csapatát, ugyanakkor a családjukra és a saját életükre is gondolniuk kell - arra, hogy az hogyan változhat meg, ha valami bajuk lesz.

Az NBA és a Játékosok Szakszervezete közben megegyeztek, hogy a bónuszokat úgy számolják majd, hogy arányosan felszorozzák az eddig elért eredményeket. Ennek leginkább a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid örülhet, mivel így kontraktusa utolsó három éve teljesen garantálttá vált - 95 millió dollár üti majd Embiid markát ez idő alatt. A centernek 1650 percet kellett a pályán töltenie a 2019/20-as idényben, hogy garantált legyen a következő három éve - mivel 1329-et játszott, így azt a szezon egészére kivetítve megvan neki a bűvös határ.

A ligában lényegében az összes érintett vezetőedző elmondta, hogy kora ellenére szeretne a padon ülni majd a Disney Worldben, eszük ágában sincs emiatt lemaradni a szezon hajrájáról és a PO-ról. Brian Windhorst (ESPN) azonban jelentette, hogy az idősebb vezetőedzők és szakmai stábtagok sorsa továbbra is az NBA kezében van. A ligának van egy orvosi stábja, amely megakadályozhatja Mike D'Antoni vagy Alvin Gentry edzősködését (sőt, még azt is, hogy a Disney World területén legyenek), amennyiben úgy ítélik meg, hogy az veszélyes.

J. Michael (Indianapolis Star) az NBC Sports Boston 'Celtics Talk' podcastjében azt mondta, hogy amennyiben Gordon Hayward kilép szerződéséből, és szabadügynök lesz, akkor az Indiana Pacers egészen biztosan érdeklődni fog iránta, mert pont ilyen stílusú játékost keres az indianapolisi együttes. Michael szerint még alacsonyabb felállásokat használhat a Pacers Haywarddal - ha Myles Turnert vagy Domantas Sabonist elcserélik, vagy csak egyikük van a pályán, Hayward mehet négyesbe. Így olyan sokoldalú ötösöket lehet a pályára küldeni, amik komoly problémát okoznak az ellenfeleknek, miközben a palánk alatti légelhárító magas is megvan, hogy védekezésben is jó legyen a csapat.

Az SMU csatára, Feron Hunt bejelentette, hogy visszalép a drafttól, visszamegy az egyetemre.

A végére pedig LeBron James maradt, akinek az egyik újonc kosaraskártyája hamarosan felkerül a Goldin Auctions oldalra árverésre. A Goldin Auctions azt várja, hogy James 2003-04-es Upper Deck Exquisite RPA (rookie patch auto), 23-ig sorszámozott kártyája megdönti az eddigi rekordot, és a legdrágább kártya lesz a modern érából - 1 millió dollár környékére várják az árát, a mostani csúcs a baseballozó Mike Trout nevéhez fűződik 922.000 dollárral. Érdekesség, hogy Michael Jordannek egy meze került piacra, amelyet az 1998-as PO-ban viselt a Chicago Bulls legendája - azt fél millió dollárra taksálja az oldal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus