Hírmorzsák 2020-06-21 (10:00)

Egyre több a kérdőjel az újraindítás körül. Egy HoF-tag szerint a játékosok éppen azzal hallathatnák a hangjukat, ha játszanának Orlandóban. A játékosok nem lelkesednek az okosgyűrűért. Nem biztos, hogy Victor Oladipo újrakezdi az idényt. Nagy lehet az érdeklődés DeMarcus Cousins iránt.

Most már nemcsak egyes játékosok "játszok-nem játszok" őrlődése miatt kérdéses, hogy pontosan mi is fog történni az NBA tervezett újraindításával, hanem az is nagy baj, hogy a koronavírus-járvány egyre nagyobb méreteket ölt Floridában. Az államban az utóbbi tíz napból hétszer és most már egymást követő három napon regisztráltak új rekordnak számító fertőzöttet, szombaton több mint négyezer embernél mutatták ki a vírust, ez pedig egyre nagyobb aggodalmat szül - a játékosokban, a vezetőkben és a liga vezetésében is. Maga Florida immár "hot-spotnak" számító a vírus szempontjából az országban, de Orlando környéke még kevésbé, inkább az állam déli részén durvul a helyzet - ugyanakkor a játékosok főleg azon aggódnak, hogy a Disney World személyzete fogja bevinni nekik a járványt a "buborékba". A gond ugye az, hogy igazából két hét múlva már érkeznének a csapatok, majd újabb két hét múlva már meccseket kellene játszani...

A Hall of Fame-tag Wayne Embry szerint a játékosoknak egyébként azzal kellene hallatniuk a hangjukat a Black Lives Matter-mozgalom mellett, hogy kosárlabdáznak. Embry úgy fogalmazott, hogy ő mindig is hitt abban, hogy a sport példaként szolgálhat a nagyobb közösségek számára is, itt most többféle közösségből érkező emberek gyűlnek össze, hogy egy célért dolgozzanak, ez lehet a minta máshol is - ő biztosan játszana, mert játékosként ezzel teheti a legtöbbet.

Az egyelőre nem biztos, hogy Victor Oladipo ott lesz majd Orlandóban. Az Indiana Pacers játékosánál viszont ennek nem a mozgalomhoz van köze: egyszerűen az egyéves kihagyása után még nem érte utol magát fizikailag a liga megállítása előtt (bár a visszatérése már megvolt, sőt, az utolsó meccsén 27 pontot dobott) és az újabb szünet nem segített neki - nincs jó formában és ha túl nagy az újrasérülés esélye, akkor nem fog játszani. Egyelőre dolgozik, aztán meglátják - elvileg szerdáig minden játékosnak jeleznie kell a klubja felé, hogy számíthatnak-e rá, de Oladipónál ezt még húzhatják, a Pacers beteszi a keretébe (július 1-ig kell keretet küldeni az NBA-nek), aztán eldöntik, hogy mi az okos lépés.

DeMarcus Cousinsra elég nagy lehet a kereslet egyébként a buborékkal kapcsolatban, hiszen a center elvileg felépült és elérhető - az más kérdés, hogy milyen állapotban van, hiszen még New Orleansban szenvedett nagyon súlyos sérülést, utána a Golden State-nél töltött rövid időszaka alatt még többet is és a Los Angeles Lakersnél is szétszakadt a térde még az előszezonban. LeBron Jamesékkel jó viszonyt ápol, jól érezte magát LA-ben és a csapatnál, az arany-lilák pedig jövőre szeretnék is visszaigazolni, de hogy most Orlandóban szükségük lesz-e rá, az kérdéses - ugyanakkor több csapat számára is fontos lehet az ő megszerzése még úgy is, hogy bizonyára nincs már köze a korábbi önmagához. A San Antoniónál nem lesz ott LaMarcus Aldridge, a Dallasnál Dwight Powell hiányában van üresedés centerposzton, míg a Boston Celticsnél egyébként is elférne még egy jó magasember - arról nem is beszélve, hogy John Wall kijelentette, hogy ő azt akarja, hogy a Washington igazolja le Cousinst.

Korábban írtunk róla, hogy a játékosok "okosgyűrűt" viselhetnek az orlandói buborékban, amely segíthet kiszűrni a koronavírus-fertőzést, mert méri a testhőmérsékletet, a szívverést és a légzési funkciókat. A játékosok azonban egyelőre nem nagyon örülnek ennek: Kyle Kuzma azt mondta erről, hogy olyan, mintha nyomkövetőt raknának rájuk, Spencer Dinwiddie pedig azt kérdezte, hogy vajon Adam Silveren is lesz-e ilyen, ha nekik hordani kell?

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus