Hírmorzsák 2020-06-25 (19:15)

Vince Carter hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonult. A Mavs Trey Burke iránt érdeklődik. A Wizards Jerian Grantet szerződteti Davis Bertans helyére. Bertans nekiment twitteren Evan Fournier-nek. Derrick Jones Jr. is koronavírusos. A fogadóirodáknál még arra is több esélyt adnak, hogy valaki más kerül be nyugatról a fináléba a Clippers vagy a Lakers helyett, minthogy a Bucksot bárki kiejtse korábban. Paul George szerint a liga legjobb erőcsatára akart Indianába igazolni, de a Pacers vezetősége meg sem próbálta összehozni ezt, ezért távozott a csapattól. Frank Mason III lett a G-Liga MVP-je.

Bár sokan reménykedtek abban, hogy Vince Carter az Atlanta Hawks számára kurtán-furcsán véget érő szezon miatt jövő még pályára lép valahol legalább egy-két meccs erejéig, a legendás játékos ma bejelentette hivatalosan is a Winging It Podcastben, hogy visszavonult.

Az idény folytatásával kapcsolatban jött ki egy-két hír és pletyka. Tim MacMahon (ESPN) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks Trey Burke iránt érdeklődik - a Philadelphia Sixersnél kezdte a szezont, de februárban kitették a keretből. A Mavsnek szüksége lenne egy irányítóra, miután Jalen Brunson a vállsérülése miatt nem fog játszani Orlandóban. Burke tavaly 25 mérkőzésen szerepelt a Dallasnál, miután bekerült ő is a Kristaps Porzingis-féle cserébe - 9.7 pont és 2.6 gólpassz voltak a mutatói Rick Carlisle csapatánál.

Chris Miller (NBC Sports Washington) forrásai szerint a Washington Wizards Jerian Grantet fogja leigazolni az idény folytatásából nem kérő Davis Bertans helyére - július 1-jén lesz hivatalos az aláírás.

Ide kapcsolható, hogy az Orlando Magic francia játékosa, Evan Fournier azt írta twitteren, hogy ez a baj a mai NBA-vel: ha valaki azt gondolja valaki, hogy az teljesen rendben van, hogy egészséges, de kiüli az évet, és közben azt nézi, hogy a társai hogyan játszanak a pályán, az sokat elmond az emberről. Az előbb említett Davis Bertans beidézte Fournier tweetjét, és annyit válaszolt erre, hogy úgy néz ki, mások meg nem törődnek azokkal a kockázatokkal, amiket azzal vállalnak a kosarasok, hogy Orlandóban pályára lépnek. A lett azt is hozzátette, hogy ha Fournier-nek véleménye van róla, nyugodtan be is tagelheti következőleg.

Van egy újabb koronavírusos eset: a Miami Heat zsákolóbajnoka, Derrick Jones Jr. is pozitív tesztet produkált.

Vannak oddsok az NBA döntőjére, amelyek alapján a legkisebb meglepetés a Los Angeles Lakers és a Milwaukee Bucks fináléja lenne, ennek 4-szeres szorzója van jelenleg - alig valamivel mögötte van a Los Angeles Clippers és a Bucks döntője, erre 4.7-szeres pénzt fizetnek jelenleg. Ami érdekesség, hogy arra nagyobb az esély, legalábbis a fogadóirodák oddsai alapján, hogy valaki más kerül be nyugatról, mint arra, hogy bárki legyőzi keleten a Milwaukee-t - a Rockets-Bucks 12-szeres pénzt ér most, a Nuggets-Bucks pedig 17-szerest. A legesélyesebb párosításokat ezen az oldalon megtaláljátok, de azt azért hozzá kell tenni, hogy ezek nem teljesen szakmai alapon mennek - egyszerűen amire sok, arányaiban több pénz érkezik, annak az oddsa csökken.

A Clippers sztárja, Paul George a The Players' Tribune "Knuckleheads with Quentin Richardson and Darius Miles" podcastjében elmondta, miért kért cserét az Indiana Pacerstől 2017 nyarán. Nevet nem fog elárulni, de az akkori legjobb erőcsatár azt mondta neki, hogy szeretne hozzá csatlakozni Indianában. Erre annyi volt a vezetőség válasza, hogy kis piacú csapat a Pacers, nem engedhetik meg maguknak, amire visszakérdezett, hogy "A legjobb erőcsatár akar idejönni, ti meg nem tudjátok tető alá hozni az üzletet?". George úgy érezte, hogy nem is akarta a menedzsment odavinni az illetőt, amitől felmérgelte magát, mert úgy gondolta, az Indiana egyszerűen nem akar nyerni. A legjobb négyes akart odamenni, márpedig nem sokan akarnak Indianában játszani - ez a bizonyos játékos akart, erre a vezetőség meg sem próbált semmit.

A végére pedig Frank Mason III maradt: a Milwaukee irányítóját választották a G-Liga idény MVP-jének. Masont 2017-ben a 34. helyen draftolta a Sacramento Kings, de tavaly júliusban kirakták keretükből. A Bucksnál összesen 6 mérkőzést játszott ebben az idényben, a Wisconsin Herdnél viszont 26.4 pontot, 3.4 pattanót és 5.0 gólpasszt átlagolt 42.5%-os triplamutatóval. Ő lett a bajnokság pontkirálya, és az ő vezetésével a Herdé lett a legjobb mérleg az egész ligában (33-10).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus