Hírmorzsák 2020-06-26 (09:45)

A Dallas leigazolta Trey Burke-öt, Cauley-Stein nem lesz ott a csapattal Orlandóban. Kevin Durant akkor sem játszana idén, ha egészséges lenne, Brian Windhorstnak nem tetszik a liga titkolózása. Stephon Marbury tetszését nem nyerte el William Wesley Knicks-es kinevezése. LeBron James új médiavállalkozásba kezdett, Marc Gasol profi 3x3-as csapatot indít. 

Tegnap már említettük, hogy a Dallas Mavericks Trey Burke-öt nézegeti, mára le is igazolták a csapatnál a 2018/19-es idényben már megforduló játékmestert. A gárda centere, Willie Cauley-Stein viszont nem lesz ott társaival Orlandóban, mivel júliusban apai örömök elé néz.

A Brooklyn Nets sztárja, Kevin Durant a „Dawg Talk” című műsorban elmondta, hogy ha egészséges lenne, akkor sem lépne pályára a buborékban – ijesztőnek tartja a sok új koronavírusos esetet, korábban ugyebár maga is átesett a betegségen. Ha valaki úgy érzi, eléggé garantálva van a biztonsága, az játsszon bátran, ő nem tartozik közéjük, megbeszélték ezt csapattársaival is. A Brooklyn Kelet hetedik helyéről fut neki a szezon folytatásának, 30-34-es mérleggel álltak a szezon leállásakor. 
Brian Windhorst (ESPN) szerint a média sötétben tapogatózik egyelőre a vírust elkapó játékosokat tekintve, mert a csapatok nem, vagy nehézkesen osztják meg az információikat a sajtóval. Adam Silver keveset nyilatkozik, nagyjából két hónapja óta nem tartott sajtótájékoztatót, Windhorstnak pedig nem tetszik ez a titkolózás.

A tegnapi morzsában szó volt már William Wesley-ről – a New York Knicks tanácsadóként és alelnökként fogja alkalmazni „World Wide Wes”-t. Az együttes korábbi játékosa, a Kínában kiváló karriert futó Stephon Marbury szerint James Dolan nem tudja, mit csinál, és „némi” kritikával illette a kinevezést: „World Wide Sucker”-nek és „kiss ass”-nek nevezve Wesley-t, ezek fordítását most meghagynánk Kedves Olvasóinknak.

Szintén a Knickshez kapcsolódik, hogy elengedték Kadeem Allent, helyére a korábban Phoenix-ben is próbálkozó Jared Harpert igazolták le two-way szerződéssel. 

SpringHill néven új médiavállalkozásba kezdett LeBron James, illetve gyerekkori barátja és üzleti partnere, Maverick Carter - 100 millió dollárt sikerült befektetőktől összeszedniük az ügy érdekében. Céljuk, hogy olyan tartalomgyártókat, szerzőket foglalkoztassanak, akiket eddig méltatlanul mellőztek a média világában. A vállalkozás nevét az akroni Spring Hill lakótelepről kapta, James hatodik osztályban költözött oda édesanyjával. A SpringHill három vállalkozást foglal magába: a Robot Co. nevű marketingügynökséget, a Space Jam: A New Legacy-ért is felelős SpringHill Entertainmentet, valamint az Uninterrupted LLC-t. 

A végére pedig a spanyolok legendája, Marc Gasol maradt – a Toronto Raptors centere a tulajdonában lévő Girona Basket spektrumát szélesíti egy 3x3-as csapat létrehozásával. Ez lesz az első profi 3x3-as együttes az országban, és az egypalánkos verzióban ismert nevekből (Nacho Martin, Alex Llorca, Xavi Guirao, Sergi Pino, Sergio de la Fuente, Javi Vega) fog állni, edzője pedig a szakág válogatottjának kapitánya, Jaume Comas lesz.

Fotó: Bloomberg.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus