Hírmorzsák 2020-06-27 (09:00)

A liga és az NBPA megegyeztek a folytatásról - hivatalos a meccsek menetrendje is. A koronavírus terjedése egyre nagyobb aggodalomra ad okot, de kevés pozitív teszt esetén nem fogják leállítani a bajnokságot. Chris Paul szerint nem kell mindenkinek egyetértenie a folytatással kapcsolatban. Ryan Broekhoff a Sixersnél, Justin Patton Detroitban. A Knicks Theo Pinson miatt szabadlistára tette Allonzo Triert. Isaiah Hartenstein oda megy, ahova akar. Justin Anderson iránt több együttes is érdeklődik. A Pistons új GM-je elmondta, mi a filozófiája a draftra. Garrett Temple virtuális golftornát nyert. A G-Liga kihirdette az év ötöseit, védekező és újonc csapatát.

A szezon folytatása természetesen központi téma volt az elmúlt nap folyamán is. A liga hivatalosan is bejelentette, hogy a Játékosok Szakszervezetével közösen július 30-ra jelölték ki az idény újraindulásának időpontját - a döntő maximum október 13-ig fog elhúzódni. Hajnalban kijött a hivatalos menetrend is, erről ezen a linken olvashattok bővebben.

Közben azonban Floridában egyre komolyabb problémát jelent a koronavírus: tegnap 8942 új pozitív esetet regisztráltak, ami simán verte a két nappal korábbi 5511-es rekordot. Brian Windhorst és Tim MacMahon (mindketten ESPN) arról beszélgettek, hogy nincs túl nagy félelem a játékosok köreiben a COVID-19-cel kapcsolatban. Adam Silver commish tegnap este sajtótájékoztatót tartott, amin elmondta, hogy egy pozitív teszt esetén nem áll le a liga, és egyelőre nem döntötték el, hogy mennyi koronavírusos játékos esetén szüntetik be a játékot - komoly fertőzéshullámnak kell lennie a buborékon belül ahhoz, hogy ez megtörténjen. Silver is elmondta, hogy egyre jobban aggódnak a járvány terjedése miatt, de nem csak Floridára, hanem az egész USA-ra vonatkoztatva, viszont nem ülhetnek az idők végéig az oldalvonal mellett - hiszik, hogy a buborékban biztonságosabb lesz, mint azon kívül.

Az is elhangzott ezen a sajtótájékoztatón, hogy naponta lesz tesztelés, legalábbis az elején, és olyan kameraszögekből lesznek láthatóak felvételek, mint soha korábban - virtuális koncertek és félidei show-k is lesznek, illetve a hírek szerint a szurkolókat is bevonják majd a meccsek közben, de erről részletek még nem hangzottak el.

Ugyanide tartozik, hogy Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a liga változtatott a szigorú dresszkódon: nem kell sportzakót hordani, a játékosok és az edzők is viselhetnek majd rövid- vagy hosszúujjú pólót a kispadon. Azt pedig Tim Bontemps (ESPN) jelentette, hogy az NBA közölte a játékosokkal, hogy helyi, állami és szövetségi rendfenntartók mellett különleges műveleti erők fogják biztosítani a Disney Worldben kialakított buborék biztonságát.

A tegnap késő esti sajtótájékoztatón Silver mellett Michele Roberts és Chris Paul is megszólaltak a Játékosok Szakszervezetének képviseletében. A szokásos, már elmondott dolgok mellett Paul elmondta, hogy jót tesz a ligának, ha különböző vélemények is helyet kapnak - nincs olyan bajnokság, ahol mindenki ugyanazt gondolja, és ha valamit megtanultak a jelenlegi helyzetből, az az, hogy mennyire fontos a kommunikáció. Paul a játszani nem akaró kosarasokkal kapcsolatban azt is elmondta, hogy nem kell mindenkinek egyetértenie, az NBA egy nagy család.

Volt több igazolás. A Philadelphia Sixers Ryan Broekhoffot szerződtette, akit még februárban rakott ki keretéből a Dallas Mavericks - az előző két idényben 59 meccsen 40.3%-os triplamutatója volt. Az Oklahoma City Thunder two-way megállapodást kötött Devon Hall-lal, aki a rendes kontraktussal gazdagodó Luguentz Dort helyére érkezik - visszatér a klubhoz, hiszen korábban már volt az OKC two-way kosarasa, de decemberben szabadlistára pakolták. A Detroit Pistons leigazolta Justin Pattont, aki 2017-ben még 16. pick volt, de rengeteg sérüléssel bajlódott, eddig összesen 9 meccse van az NBA-ben. Nick Kosmider (The Athletic) úgy tudja, hogy a Denver Nuggets Tyler Cooknak ad two-way szerződést - ő PJ Dozier helyére érkezik. A New York Knicks pedig kitette keretéből Allonzo Triert, hogy fel tudja venni a Brooklyn által waiverre rakott Theo Pinsont. Ami érdekes, hogy az egész jó dolgokat mutató Isaiah Hartenstein lekerült a szabadlistáról, így mostantól oda igazol, ahova szeretne.

Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint Justin Anderson iránt több NBA csapat is érdeklődik az újraindulás előtt. A tehetséges swingman 2015-ben még első körös választott volt, de egyelőre nem tudta megtalálni a helyét a ligában - legutóbb januárban játszott az NBA-ben, a Nets színeiben.

A Brooklynhoz kapcsolódik, hogy a gárda hátvédje, Garrett Temple nyerte a Játékosok Szakszervezete által szervezett jótékonysági virtuális golftornát. Temple a döntőben Danilo Gallinarit verte, és 25.000 dollárt adományozott.

A Pistons új GM-je, Troy Weaver arról beszélt, hogy milyen szempontok alapján draftol. Az OKC-től érkező szakember azt nyilatkozta, hogy amikor egy kifejezetten jó helyen elkelő emberből nem az a játékos lesz, akit láttak bele, akkor legtöbbször az emberi tényezőket hagyják figyelmen kívül a csapatok. Weaver úgy gondolkodik, hogy ha emberileg megfelelő valaki, akkor a játékával nem lesz gond a pályán - neki egy jó picknél ez a legfontosabb faktor. Ha 20 környékén húz egy klub, ott már be lehet vállalni egy kis rizikót, rá lehet menni a tehetségre vagy a posztra. Ha azonban valaki ott draftol, ahol mondjuk idén fog a Pistons, az emberi tényező a legfontosabb.

Chris Haynes (Yahoo Sports) hozta a hírt tegnap, hogy az Atlanta Hawks sztárja, Trae Young követheti eddigi ügynökét, Omar Wilkest a Klutch Sportshoz. Csütörtökön írtunk arról, hogy Wilkes a Klutch Sports vezetője lesz, és távozott az Octagontól - Young az éjszaka folyamán be is jelentette, hogy ő is Rich Pauléknál folytatja.

A végére pedig megint egy G-Ligás hír maradt, miután kihirdették a bajnokság ötöseit, védekező és újonc csapatát, amelyek a következőképp alakultak:

Első csapat

Jaylen Adams – Wisconsin Herd
Jarrell Brantley – Salt Lake City Stars
Devontae Cacok – South Bay Lakers
Frank Mason III – Wisconsin Herd
Jarrod Uthoff – Memphis Hustle

Második csapat

Donta Hall – Grand Rapids Drive
BJ Johnson – Lakeland Magic
Josh Magette – Lakeland Magic
Johnathan Motley – Agua Caliente Clippers
Tremont Waters – Maine Red Claws

Harmadik csapat

Justin Anderson – Long Island Nets
Dusty Hannahs – Memphis Hustle
Jemerrio Jones – Wisconsin Herd
Vic Law – Lakeland Magic
Marial Shayok – Delaware Blue Coats

2019/20 NBA G-Liga Újonc ötös

Jarrell Brantley – Salt Lake City Stars
Devontae Cacok – South Bay Lakers
Donta Hall – Grand Rapids Drive
Marial Shayok – Delaware Blue Coats
Tremont Waters – Maine Red Claws

2019/20 NBA G-Liga Védekező ötös

Tacko Fall – Maine Red Claws
Trae-Deon Hollins – Grand Rapids Drive
Christ Koumadje – Delaware Blue Coats
Sir’Dominic Pointer – Canton Charge
Kenny Wooten – Westchester Knicks

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus