Hírmorzsák 2020-06-30 (09:00)

Paul Pierce szerint a Celticsnek van a legjobb kezdőötöse a ligában. Leon Rose szerint senki nem érdemli meg jobban a sikert a Knicks-szurkolóknál. John Wall nem lesz ott Orlandóban. Markelle Fultz szerint a kosárlabda nem csak nekik nagyon fontos. "Black Lives Matter" felirat lesz az összes orlandói pálya oldalvonalán. Jordan Bell a Cavsnél folytatja. A Blazers Jaylen Adamsszel próbálja pótolni Trevor Arizát. Lance Thomas iránt több együttes is érdeklődik. Chris Bosh 2010-ben kijelentette, hogy a Bullshoz igazol. A Chicago azon a nyáron szkeptikus volt Dwyane Wade szándékaival kapcsolatban. A Bulls még mindig nem tért magához a 2010-es sokkból? Anthony Edwards is a Klutch Sportshoz szerződött.

A Washington Wizards GM-je, Tommy Sheppard egy tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy John Wall nem lesz ott az orlandói buborékban a folytatás során - volt arról szó, hogy bár az irányító nem fog pályára lépni, mégis ott lesz a többiekkel. Sheppard szerint ha olyan ember megy a Disney Worldbe, aki nem játszik, akkor az annyit jelent, hogy csak többen vannak - a kitettség miatt nem okos a csapatban és annak környékén ilyen embereket tartani a jelen helyzetben. Sheppard szerint Davis Bertanst leszámítva mindenki ott lesz a Wizardsnál, a csökkentett létszámú csapat körüli embereknél pedig az orvosi stáb, valamint a játékosok fejlesztéséért felelős szakemberek lesznek túlnyomó többségben.

Az Orlando Magic irányítója, Markelle Fultz arról beszélt, hogy olyan lesz az orlandói buborékban, mint egy AAU (amatőr) tornán. Ott is az a helyzet, hogy ha otthon játszik valaki, még akkor is általában hotelekben száll meg a csapat. Arról is beszélt Fultz, hogy szerinte amíg biztonságos a környezet, addig nagy szükségük van a kosárlabdára. Ez a sport az emberek életében nagy szerepet játszik - nem csak az övékben, hanem a családjaik és mindazok esetében is, akik nézik a meccseket. A játékmester szerint az a fontos, hogy ne csak saját maguk miatt kosarazzanak, hanem kiálljanak a jó ügy mellett is.

Zach Lowe és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) jelentették, hogy a liga a "Black Lives Matter" feliratot minden orlandói pálya oldalvonalai mellé felfestteti

A Cleveland Cavaliersnél Dean Wade two-way megállapodás helyett rendes, többéves kontraktust kapott - nem kelt el a tavalyi drafton, de már 12 találkozón szerepelt ebben az idényben a Cavsnél. Az ohióiak egy 2 éves szerződést is kiosztottak: a tehetséges, de egyelőre megragadni sehol nem tudó Jordan Bell Clevelandben folytatja. Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy a Portland TrailBlazers Jaylen Adamsszel köt szerződést, ő az orlandói buboréktól távol maradó Trevor Ariza helyére érkezik "csereként" - második volt az MVP szavazáson idén a G-Ligában.

Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint Lance Thomas iránt több együttes is érdeklődik - ma még lehet igazolni.

Térjünk át más témára: Paul Pierce az ESPN műsorában a Boston Celticsről beszélt. Pierce többek között azt fejtegette, hogy Jayson Tatum elkezdett szupersztár szinten játszani a leállás előtt. A bostoni legenda ezt követően kijelentette, hogy szerinte a Celtics kezdőötöse a legjobb az egész ligában.

A New York Knicks új elnöke, Leon Rose több témát is érintett a Mike Breennek (MSG) adott interjújában. Rose elmondása szerint az idei drafton nagyon különböznek a játékosmegfigyelők egyes kosarasokról adott véleményei - sokkal jobban, mint az elmúlt években. Van néhány olyan ember, akikben kiemelkedő lehetőségek vannak, és aztán sok hasonló szintű fiatal, akiknek különböző erősségeik és gyengeségeik vannak. Arról már írtunk korábban, hogy milyen vezetőedzőt szeretne Rose, és arról is beszélt, hogy senki nem érdemli meg jobban a sikert a Knicks szurkolóinál. Tudja, hogy nem egyszerű a feladat, de ezt vállalta, és minden tőle telhetőt meg fog tenni ennek érdekében. Úgy építik fel a franchise-t, hogy győztes lehessen a végén.

A Chicago Bulls 2010-es nyáráról beszélgetett Nick Friedell és Brian Windhorst (mindketten ESPN) a Brian Windhorst podcastben. Mint ismert, a chicagói együttes is harcban volt akkor a LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh trióért, és a hírek szerint minimum Bosh-sal számoltak is. Friedell szerint még korábbi játékosok is azt mondják, hogy a Toronto Raptors akkori magasembere kijelentette, hogy a Bullshoz igazol. Bosh elkötelezte magát a Chicago iránt, aztán éppen ezért a hét további részében nem értettek, mi történik. Az elején még nem volt gond, sőt, úgy érezték, hogy Wade is követi majd Bosh-t a csapathoz. Friedell szerint a Bulls még mindig nincs túl azon a sokkon, amit akkor kaptak, amikor látták, hogy végül a három nagy szabadügynök mind Miamiben köt ki. Az újságíró még egyszer megerősítette, hogy Bosh kategorikusan kijelentette a csapattal való találkozása során, hogy ő bizony a Bullshoz igazol és kész.

Ugyanebben a beszélgetésben előkerült, hogy a Bulls szkeptikus is volt a legelején Wade-del kapcsolatban - nem hitték, hogy tényleg szeretne Chicagóba igazolni. A klub vezetése attól tartott, hogy Wade fogja, és a taktikájukat elmondja Miamiben, ahol megcsinálják a Heatnél azt, amit ők terveztek, éppen ezért csak a tervük egy részét fedték fel Wade előtt az első meetingen. Wade kért később egy második találkozót is, ahol már bemutattak neki mindent, de Wade nemhogy elvitte volna Miamibe a Bulls ötletét, inkább fordítva történt: rákérdezett, hogy van-e lehetőség egy harmadik sztár megszerzésére is. A Chicagónak még 16-18 millió dollárnyi helyre lett volna szüksége, amit Luol Deng elcserélésével meg is tudott volna oldani.

A végére pedig Anthony Edwards maradt: az 1/1-re is esélyes játékos a Klutch Sportshoz írt alá, Rich Paulék képviselik majd az érdekeit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus