Hírmorzsák 2020-07-03 (12:30)

Anthony Davis szerint a Lakers a legesélyesebb a bajnoki címre. Joe Harris nem tervezi kiülni a szezon hátralévő részét. DeMar DeRozan szerint nem sok értelme van a buborék szabályzatának, Zion úgy véli, a mentális felkészültség legalább olyan fontos lesz, mint a fizikai. Chicagóban lehet a "másik" buborék, Trae Young azzal léphet szintet, ha labda nélkül is hasznos lesz. Steven Adams "tehenei" rendben vannak.

Ahogy arról reggel beszámoltunk, a Los Angeles Lakers sztárja, Anthony Davis csapatát tartja a legesélyesebbnek a bajnoki címre, mivel volt idejük kipihenni magukat. 


A Brooklyn Netsnél többen is visszamondták a szereplést, megfogyatkozott kerettel lesz ott Orlandóban Jacque Vaughn legénysége. Kevin Durant, Kyrie Irving, DeAndre Jordan és Wilson Chandler biztosan nem játszik már idén, a nemrég pozitív koronavírus-tesztet produkáló Spencer Dinwiddie még nem döntött a folytatásról. A gárda mesterlövésze, az idén 41.2%-kal triplázó Joe Harris azonban annak ellenére is játszani szeretne, hogy a szezon végén szabadügynök lesz – a Washington Wizards hasonló profilú játékosa, Davis Bertans inkább kiüli a buborék meccseit, nehogy megsérüljön.


Tegnap már volt róla szó, hogy Damian Lillard szerint nem mindenki fogja betartani a „karantén” szabályait, biztosan lesz, aki megszegi azokat. A San Antonio Spurs játékosa, DeMar DeRozan tíz sort olvasott el a buborék szabályzatáról, és le is tette az olvasmányt – nem sok értelme van szerinte az abban leírtaknak. Ott van például a „pingpongszabály”, ami alapján nem játszhatnak páros pingpongot a játékosok, ami abszurd, tekintve, hogy a pályán egymás ellen küzdenek. Egyébként is nagyon nehéz helyzetben lesznek a játékosok, hiszen több hónapot töltöttek családjuk körében, most pedig hirtelen teljesen el lesznek választva tőlük, ezen pedig a keszekusza szabályzat sem segít. 


A New Orleans Pelicans újonc fenoménja, Zion Williamson a jelek szerint kirobbanó fizikai állapotban várja a liga visszatérését, de ő is inkább a mentális egészség fontosságára helyezte a hangsúlyt legutóbbi nyilatkozatában. Zion is úgy gondolja, hogy jókora kihívás lesz a buborékban jól teljesíteni, ezért csapatként még közelebb kell egymáshoz kerülniük. Ha mindenki egészséges, kiváló csapatnak tartja a Pelicanst, sok minden fejben fog eldőlni.


Jackie MacMullan (ESPN) információi szerint Chicago lehet a helyszíne a „másik” buboréknak: az Orlandóból kimaradó nyolc együttes a Szeles városban készülhet fel a következő évadra, várhatóan szeptemberi kezdéssel. A nyolc érintett gárdából heten (Charlotte Hornets, Atlanta Hawks, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Golden State Warriors, Chicago Bulls, Minnesota Timberwolves) képviseltették magukat a ligával közös konferenciabeszélgetésen, egyedül a New York Knicks maradt távol attól. A Pistons vezetőedzője, Dwane Casey inkább a saját edzőtábort preferálná, szerinte az biztonságosabb lenne – Orlandóhoz hasonlóan a chicagói buborékban való részvétel is önkéntes alapon fog működni.

 
Chris Kirschner és Sam Vecenie (mindketten The Athletic) az Atlanta Hawks másodéves sztárjáról, Trae Youngról beszélgettek. Szerintük Young fejlődésének következő lépcsőfoka az lehet, ha labda nélkül is hasznos tud lenni – ebből eddig nem sokat láthattunk, mivel a Hawks nem rendelkezik megbízható csereirányítóval, szinte állandóan neki kell labdáznia. 


A végére pedig az Oklahoma City Thunder centere, Steven Adams maradt, akit arról kérdeztek Twitteren, mivel töltötte a leállás alatt idejét. Adams szerint a tehenek köszönik, jól vannak!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus