Hírmorzsák 2020-07-05 (9:00)

Rudy Gobert beszélt a helyzetéről: nehéz időszakon ment keresztül, de bajnokságot akar nyerni, Donovan Mitchell-lel pedig közösek a céljaik, csak ez számít. Myles Turner először nem akart játszani Orlandóban, de meggondolta magát. Lance Stephenson nem kell a Pacersnek. Serge Ibaka szerint nagyszerű formában van a Toronto, de kissé ijesztő számára a floridai helyzet. Landry Shamet koronavírusos.

Megvannak a koronavírusos játékosok csapathoz való csatlakozására vonatkozó szabályok - ezekről itt írtunk bővebben.

Először nem akart játszani Orlandóban Myles Turner, az Indiana Pacers centere, de azóta meggondolta magát - mint mondta, az NBA buborékterve meggyőzte, szerinte ez kellő védelmet fog nyújtani mindenkinek. Turner családját érintette a koronavírus, édesapja tíz napig volt karanténban a szobájában a fertőzés miatt, így a centert nem igazán érdekelte a kosárlabda - úgy fogalmazott, hogy még azért most is vannak kérdései, de a legtöbb kérdésére már választ kapott az újraindítással kapcsolatban. Hozzátette azt is, hogy ezekben a nehéz időkben még inkább a kosárlabda számára a menekülő út, hogy 100%-ig benne van a folytatásban.

Szintén a Pacershez kötődik, hogy nem fogják leigazolni korábbi játékosukat, Lance Stephensont - Scott Agness (Vigilant Sports) forrásai szerint közel álltak a megegyezéshez a leállás előtt, de most már nem fog megtörténni a dolog annak ellenére sem, hogy Victor Oladipo nem játszhat.

Rudy Gobert egy hosszabb interjúban beszélt a saját helyzetéről az újraindítás előtt - mint ismert, ő volt az első regisztrált koronavírusos NBA-játékos és ő került a népharag kereszttüzébe is, mert nyilvánosan kigúnyolta a vírust, még mielőtt pozitív lett volna a tesztje. A Jazz francia centere elmondta, hogy most már jól érzi magát, örül, hogy újra kosárlabdázhat és készen áll arra, hogy megpróbáljon bajnokságot nyerni, ugyanis ez a célja. Azt nem tagadja, hogy kemény dolgokon ment át mostanában, sokan bántak vele keményen, azóta adományokkal és egészen más viselkedéssel igyekezett kiköszörülni a csorbát, de ez természetesen maximálisan nem sikerült - mindenesetre őt az érdekli, hogy mit gondolnak róla azok, akik körülötte vannak, mindenki véleményére nincs hatással. Rengetegen elítélték, vagy akár meg is fenyegették az utóbbi időben, de tudja, hogy ezen emberek nagy része csak egy dolog alapján ítéli őt meg, ezt meg kellett értenie.

Természetesen szóba került Donovan Mitchell is, akiről hamar kiderült, hogy csapattársként rendkívül mérges Gobert-re a történtek miatt - a center most sem mondta az, hogy minden rendben lenne közöttük, inkább úgy fogalmazott, hogya míg tisztelik egymást és egy célért küzdenek, addig csak ez számít.

Serge Ibaka, a Toronto Raptors magasembere arról beszélt, hogy a címvédő mennyire jó formában van - jó állapotban is tértek vissza a szünet után a játékosok, de azóta is mindenki kőkeményen dolgozik. Elmondta, hogy régóta van a ligában, látja, hogy mikor fókuszál eg yjátékos, hogy mikor áll készen mentálisan és elmondhatja, hogy Torontóban most mindenki felkészült fejben és fizikálisan is. Szerinte bármit elérhetnek, mert megvan a bajnoki mentalitás, a tapasztalat, minden, ami kell - igaz, kicsit furcsa lesz a buborék és azt is bevallotta, hogy számára kissé ijesztő a helyzet Floridában.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Landry Shamet is koronavírusos, ő nem utazhat a Clippersszel és kérdéses, hogy később egyáltalán csatlakozhat-e a csapatához - az edzőtábor nagy részét biztosan kihagyja, így pedig extr akockázatot vállalna sérülés szempontjából, ha utána mégis játszana.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus