Így csatlakozhatnak csapataikhoz a koronavírusos játékosok

Megvannak a szabályok. 

Az ESPN kezébe került az a direktíva, amely leírja, hogy mi történik azokkal a játékosokkal, akik a pozitív koronavírus-tesztjük miatt nem utazhatnak a csapataikkal az orlandói buborékba. Ezen játékosok utazhatnak charter járatokkal, autóval, vagy menetrend szerinti repülővel is, de utóbbi esetben három, míg az előző két esetben két-két negatív teszteredményt kell produkálniuk, mielőtt visszatérnek a pályára.

Mivel a csapatok három csoportban érkeznek meg Orlandóba (kedden, szerdán és csütörtökön), így akit mondjuk az utóbbi héten teszteltek pozitívra, az aligha utazhat a többiekkel - viszont minden nap késéssel nő a sérülésveszély kockázata, hiszen annyival később kezdheti meg az edzőtábort, amely amúgy is nagyon rövid lesz.

Egyébként a két negatív teszteredmény mindenkinek kötelező, sőt, aki az utazás előtti két napban elmulasztott egy kötelező tesztelést, attól hármat fognak kérni. Ide kapcsolódik az is, hogy ha egy játékos valamilyen okból nem teljesítette az elmúlt hetekben az NBA által előírt tesztszámot (negatív eredménnyel), akkor tőle hat (!) negatív eredményt várnak, mielőtt edzésbe állhat.

A csapatokra a megérkezés után két nap karantén vár, aki kedden érkezik, az csütörtöktől állhat munkába és így tovább.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus