Hírmorzsák 2020-07-07 (19:15)

Spencer Dinwiddie és Bradley Beal sem játszanak majd Orlandóban. Danilo Gallinari szerint az OKC céljai fontosabbak, mint a szabadügynökpiac. Jaylen Brown sem elégedett azzal a listával, amiből válogatni lehet majd a különleges mezfeliratokat. Rob Pelinka szerint mindenki látja, hogyan terjed a vírus Floridában, de a buborék biztonságosabb lesz, mint a való világ. JR Smith nagyon maga alatt volt, amíg nem játszhatott. Frank Vogel úgy érzi, Smith nagy segítség lesz a Lakers számára. Patrick Beverley minden ellenfelet úgy kezel majd, mintha a KD-féle Warriors lenne. Mike D'Antonin a meccsek alatt is maszk lesz. A Magic elindult a Disney Worldbe. Donovan Mitchell szerint is minden rendben közte és Rudy Gobert között. Vince Carter eredetileg mást tervezett a 2000-es All-Star gála zsákolóversenyére.

Arról nemrég beszámoltunk már, hogy Bradley Beal nem játszik majd a szezon újraindítása során, de van egy újabb visszalépő. A Brooklyn Nets irányítója, Spencer Dinwiddie sem lép majd pályára az orlandói Disney Worldben - őt a csapat orvosai nem engedik játszani. John Hollinger azt írta, hogy mivel ez a koronavírushoz köthető, a Nets igazolhat majd Dinwiddie helyére.

Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Danilo Gallinari szabadügynök lesz a nyáron, de Davis Bertansszal ellentétben ő nem gondolkodott azon, hogy emiatt nem lép pályára a folytatásban. Az olasz játékos azt nyilatkozta, hogy az OKC-nek céljai vannak, és szerinte ezek a célok fontosabbak, mint az FA-piac.

Ma délelőtt írtunk róla, hogy Mike Scott nem elégedett azzal a listával, amin az NBA szabályozta, hogy mi jelenhet majd meg a játékosok mezein. Csatlakozott ehhez a Boston Celtics swingmanje, Jaylen Brown is, aki azt mondta, hogy szerette volna, ha több lehetőséget sorolnak fel ezen a listán, más is szerepel rajta, mint például a "Break the Cycle", "Results" vagy az "Inequality by Design". Szerinte ez a lista így pont azt mutatja, hogy korlátok közé vannak szorítva, ő is nagyon csalódott volt emiatt. Hozzátette, hogy biztosítaniuk kell, hogy az emberek ne felejtsék el George Floyd, Breonna Taylor, Philando Castile, Ahmaud Arbery vagy Trayvon Martin esetét, és még lehetne sorolni tovább. Úgy gondolja, hogy sok játékos azért döntött úgy, hogy Orlandóba megy, mert valami sokkal fontosabb dolog miatt akar pályára lépni, mint maga a kosárlabda.

Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy bármelyik üzenetet le lehet majd fordíttatni nem angol nyelvre is, úgy is rákerülhet majd a mezre, ha valaki ezt szeretné. A szabály az, hogy az angol ábécét kell használni hozzá, és 16 karakternél nem lehet hosszabb a lefordított verzió sem.

A Los Angeles Lakers GM-je, Rob Pelinka Mark Medinának (USA Today) adott interjút a minap, amelyben arról beszélt: az a kérdés, hogy az orlandói Disney Worldben olyan környezetet tudnak-e teremteni, amely biztonságosabb, mint a való élet? A szakvezető szerint mindenki látja a számokat, és hogy milyen ütemben terjed a koronavírus Amerika egyes részein és Floridában is. A cél azonban az, hogy a vírust ne engedjék a buborékon belülre, ehhez pedig megvan a megfelelő protokoll.

A Lakers által szerződetett JR Smith hétfőn több újságírónak is elmondta, hogy nagyon lehangolt volt jó hosszú ideig - több hónapon keresztül tartott nála ez az állapot, amíg nem játszott. Smith azzal érzékeltette, mennyire maga alatt volt, hogy 2k-t sem játszott, pedig a videojátékok nagy rajongója. Azt is elmondta, hogy jó ideig nem volt a ligában, márpedig a felnőtt élete nagy részét az NBA-ben töltötte - az ember nem is veszi észre, mit veszíthet, amíg az a bizonyos dolog már nem adott számára. Éppen ezért szeretné kiélvezni az összes adandó pillanatot, függetlenül attól, hogy jövőre is játszhat-e, vagy soha többé nem lép pályára a ligában. Frank Vogel vezetőedző annyit mondott Smithről, hogy a nagy dobások mestere - nagyszerű fizikai állapotban van, és sokat segíthet a csapatnak.

A Los Angeles Clippers hátvédje, Patrick Beverley a Whistle Sports 'Work From Home' című podcastjében arról beszélt, hogy ő bizony minden csapatot ugyanúgy fog kezelni majd a szezon újraindítását követően - minden ellenféllel szemben úgy kosarazik majd, mintha a Kevin Durant-féle Golden State Warriors lenne. Akármelyik irányítóval áll szemben, úgy tekint majd rá, mint Steph Curryre, minden dobóhátvédet James Hardenként, minden hármast pedig LeBron Jamesként és Durantként kezel majd.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni azt nyilatkozta, hogy jelenlegi tervei szerint maszkot fog viselni majd a szezon folytatása során - a meccsek közben is rajta lesz majd. A Rockets egyébként csütörtökön érkezik majd a Disney Worldbe, szombaton lesz az első edzésük helyben. Az első csapat "elindult" az idény folytatásának helyszínére: az Orlando Magic öt tagja a buborék felé vette az irányt.

Arról két napja volt szó, hogy Rudy Gobert szerint rendben vannak Donovan Mitchell-lel. A Utah Jazz fiatal hátvédje is elmondta a múlt héten, hogy jelenleg minden oké közöttük, mindketten készen állnak a játékra. Mitchell úgy érzi, hogy a legnagyobb probléma az volt, hogy teljesen rájuk került a fókusz. A továbbiakban az lesz a legfontosabb, hogy jó legyen az összhang az öltözőn belül. Ő és Gobert is koronavírusosak voltak, történt, ami történt, de most már a kosárlabda és az egész csapat a lényeg.

A visszavonulását nemrég hivatalosan is bejelentő Vince Carter Ernie Johnsonnal (TNT) beszélgetett, akinek elmondta, hogy eredetileg más zsákolásokat tervezett a 2000-es All-Star gála tömőversenyére. Carter szerint azok is tetszettek sokaknak, amit először be akart mutatni, de úgy érezte, valami nem stimmel, az igazi sokkhatás elmaradt. Azt akarta, hogy az emberek azt kérdezzék maguktól: "Atya ég, várjunk, mi volt ez?". Volt egy egy lépésből tervezett 180 fokos windmill terve, de azt végül nem mutatta be, mert azt gondolta, azzal nem fog nyerni. Ott a helyszínen döntötte el, hogy változtat - olyat akart bemutatni, amit korábban már megcsinált, vagy amitől tudta, hogy az emberek ámulni fognak tőle. Mint ismert, sikerült neki:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus