Hírmorzsák 2020-07-08 (10:00)

Adam Silver aggódik, hogy "kilyukad" a buborék. Nikola Jokics egészséges, de még nincs a csapattal. Joel Embiid szerint neki kell a Sixers-támadójáték középpontjában lenni, ezt meg is mondja a többieknek. Rudy Gobert és Donovan Mitchell kapcsolata már a vírus előtt megromlott. Taurean Prince koronavírusos, nem utazik Orlandóba.

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, Taurean Prince koronavírus, így a Brooklyn Nets egy újabb játékost veszített el az orlandói újraindításra - a PO-ba jutásuk így is meglesz, mert a Washington reménytelenül messze van (és nem számíthat Bradley Bealre), de túl sok sikerélményre nem kell számítaniuk ezzel a kerettel.

Jó hír viszont, hogy a nemrég pozitívra tesztelt Nikola Jokics már negatív eredményt produkált, a Denver Nuggets centere egészséges, meggyógyult, mehet Orlandóba. A baj csak az, hogy a szerb játékosnak két negatív eredményt kell hoznia, mielőtt otthonról az Egyesült Államokba utazhat, majd ott még kettőt, hogy Orlandóba repüljön - a csapat viszont már tegnap elutazott a buborék helyszínére, úgyhogy Jokics még nincs velük, legalábbis az ESPN és a Denver Post is így tudja.

Szintén nem utazott el csapatával Dale Osbourne, a Portland Trail Blazers segédedzője, de erről részleteket nem tudni - ő már nyolc éve Terry Stotts stábjának fontos tagja. A csapat játékosa, CJ McCollum pedig arról beszélt, hogy szerinte jó esélyeik vannak arra, hogy odaérjenek a PO-ba - három és fél meccs a hátrányuk a nyugati nyolcadik Memphis Grizzliesszel szemben, mert régóta nem voltak olyan egészségesek, mint most.

Még mindig maradjunk a buboréknál és a teszteknél, Adam Silver NBA-komisszár ugyanis elmondta, hogy aggódik az esetleges pozitív eredmények miatt - mint mondta, komoly bajt jelenthet, ha a játékosok megérkeznek a buborékba, majd ott pozitívra tesztelik őket, vagy a kétnapos karantén után derül ki valakiről, hogy koronavírusos. Ebben az esetben azt kell mondaniuk, hogy a buborék nem működik és valahol "lyukas", ez pedig most eléggé aggasztja - ha sok pozitív eredmény lesz, akkor nincs mit tenni, ismét le kell zárni a szezont, de ezúttal végleg.

Silver hozzátette, hogy a szakértők véleménye szerint papíron működnie kell a kitalált rendszernek, de a vírus elég kiszámíthatatlan és az eddigi tesztelésekből is látszik, hogy jelentősebb mennyiségű koronavírusos játékost találtak már. Ez persze önmagában még nem akkora gond, a bajnokság szempontjából az lehet csak probléma, ha a buborékon belül kezd el terjedni a vírus, de ha ez megtörténik, akkor lezárják a szezont.

Kicsit más téma: Joel Embiid azt mondja, hogy szerinte neki kellene a Philadelphia 76ers támadórendszerének középpontjában állnia. Úgy fogalmazott, hogy ennek nem is szabad kérdésnek lennie, tudja, hogy mire képes, hogy mit gondolnak róla a többiek, úgyhogy ha nem kap elég labdát, akkor meg fogja nekik mondani - hiszi, hogy ő a hátára tudja venni az egész csapatot. Hozzátette, hogy nem szabadna olyan helyzetbe kerülnie, hogy nincs nála eleget a labda "egyszerűen azért, aki vagyok". Arról is beszélt, hogy hogyan férnek el egymás mellett Ben Simmonsszal, erről annyit mondott, hogy neki is segítenie kell Simmonsnak, hogy legyen helye alkotni, de úgy érzi, hogy csapattársának megvan a megfelelő mentalitása, céltudatos és ez számít - a cél persze az, hogy bajnokságot nyerjenek.

Még egy dolgot felvetettek neki, azt, hogy mi a helyzet Al Horforddal, akivel nem igazán működött a centerpárosuk a szezon eddigi részében - Embiid szerint viszont nincs itt semmi probléma, nincs itt semmi látnivaló, annyi, hogy amikor egyszerre vannak fent, akkor dobógépek kellenek köréjük.

Továbbra is téma Rudy Gobert és Donovan Mitchell kapcsolata: ugyan mindkét fél elmondta már, hogy a koronavírusos összeveszésük óta nagyjából rendezték a viszonyukat és nem lesz gond közöttük a pályán, de a hírek szerint a "baj" már korábban kezdődött náluk. Az ESPN szerint Gobert már a vírus berobbanása előtt sem kapott választ az üzeneteire Mitchelltől, aki megsértődött rá - a nézeteltérés még abból fakadt, hogy milyen sokat van a labda a hátvédnél, Gobert pedig rendszeresen panaszkodott arra, hogy ő nem kapja meg eleget a játékszert. A meccsek közben és a videózások során is szóvá tette ezt, méghozzá rendszeresen, Mitchellnek pedig elege lett belőle, úgyhogy nem beszéltek egymással - erre jött rá a vírusos mizéria, amikor a hátvédet rendkívül feldühítette a center viselkedése. Nagyjából egy hónappal a pozitív teszteredmények után viszont végre beszéltek egymással és egyenesbe hozták a dolgaikat - Gobert annyit mondott, hogy tudja, hogy idegesítő tud lenni...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus