Hírmorzsák 2020-07-10 (9:45)

Már elkezdtek edzeni a csapatok a buborékban, szombattól mindenki gyakorol a menetrend szerint - a Raptors busszal érkezett a helyszínre. Harden és Westbrook nincs ott a Houstonnal, Daryl Morey örül az újabb edzőtábornak. PJ Tucker a Rocketstől akar visszavonulni. Jamal Crawford és Donta Hall is a Netsnél. Tom Thibodeau Knicks-interjúja is megtörtént. Carmelo Anthony öt franchise-t is névváltoztatásra szólított fel.

Ahogy arról már reggel beszámoltunk, sem James Harden, sem Russell Westbrook nem utazott el a Houstonnal Orlandóba - pontosan nem tudni, hogy miért nem, de a csapatnál mindenki úgy viselkedik, hogy minden rendben, számolnak a két klasszissal. Daryl Morey GM viszont arról beszélt, hogy nagyon fontos az, hogy most még egy edzőtábort megcsinálhatnak, mert a szezon közbeni cserékkel teljesen más csapatuk lett: mint ismert, igazából center nélkül próbálkoznak, Rob Covingtont még nem tudták tökéletesen beépíteni a rendszerükbe, úgyhogy ez lesz a fő feladatuk a következő egy-két hétben.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy PJ Tucker arról beszélt Mark Bermannek (Fox 26 Houston), hogy a texasiaktól szeretne visszavonulni - a 35 éves játékos szeretné meghosszabbítani 2021-ben lejáró szerződését, "reméli", hogy sikerül megegyezniük a klubbal.

Közben az első csapat, az Orlando Magic már meg is kezdhette az edzéseket a buborékban - ők érkeztek meg először, így ők estek ár először a kötelező karanténon is. Nik Vucsevics szerint borzasztóan hiányzott már nekik a kosárlabda, jó hangulatú edzésen vettek részt, rendeztek egy dobóversenyt is. Egyébként rajtuk kívül már a Nets, a Jazz, a Wizards és a Suns is csütörtökre volt beírva az első edzésre, míg a Nuggets már átkérte magát valamiért péntekre - szombattól viszont elvileg mindenki edzhet, megvan, hogy melyik időpontban kinek hol kell lennie, pontos beosztás szerint zajlik ez is.

Jacque Vaughn, a Nets vezetőedzője is elmondta, hogy egészen jó élmény volt az első edzés - egyelőre semmi különöset nem csináltak, csak az volt a cél, hogy a játékosok mozogjanak kicsit, legyenek együtt, illetve érezzék kicsit a labdát. Egyébként ugye összesen nem egészen két hetük van az első edzőmeccsig, úgyhogy nyilván hamar felpörögnek majd az események, már amennyire erre van esély ilyen helyzetben.

Jönnek közben az első reakciók is a buborékra, Joe Harris, a Nets játékosa például azt mondta, hogy egyelőre elégedett, vigyáznak rájuk, törődnek velük, mindent megtesznek értük, amit lehet - több játékos is panaszkodik viszont az ételre, ez még érdekes lehet.

Az utolsó "turnusban", csütörtökön érkezett meg többek között a Los Angeles Lakers és a Philadelphia 76ers is, míg a Toronto Raptors szintén az utolsók között jelent meg, méghozzá busszal - a címvédő már két hete Floridában van, úgyhogy egy speciálisan felkészített busszal érkezett Orlandóba.

Még egy kicsit vissza a Brooklynhoz, a gárda ugyanis leigazolta a szezon hátralévő részére Donta Hallt - a tavalyi draftolatlan játékos a G-Ligában szerepelt, majd a Detroit hívta be a keretébe, most pedig a folytatásra jó pár emberét elveszítő Nets ad neki lehetőséget. Szintén a csapathoz kapcsolódik, hogy hivatalosan is leigazolták Jamal Crawfordot is, aki ebben a szezonban még nem lépett pályára.

Tegnap este beszámoltunk arról, hogy egyes források szerint maximum Jason Kidd ütheti el Tom Thibodeau-t a New York Knicks vezetőedzői posztjától - nos, csütörtökön megtörtént a hivatalos interjú is Thibodeau-val kapcsolatban, most őt is meghallgatta a klub. Más kérdés, hogy sokak szerint ez nem sok mindenen változtat: a klubnál kedvelik Thibodeau-t, Leon Rose-ékhoz régóta szorosabb kapcsolat fűzi és bár a minnesotai időszaka finoman szólva sem volt sikersztori, de így is ngyon bíznak benne.

Carmelo Anthony öt major franchise-t is felszólított, hogy változtassanak nevet, ne legyen bennszülött név a csapatok neveiben - a Cleveland Indians, a Kansas City Chiefs, vagy a Washington Redskins mellett a Golden State Warriors is Melo célkeresztjébe került emiatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus