Hírmorzsák 2020-07-11 (9:00)

Paul George szerint ő most sokkal jobban érzi magát, mint a szezon korábbi szakaszában. Kawhi Leonard nem utazott el a Clippersszel. Doc Rivers szerint a LAC küldetésen van. Zion Williamson javított a dobásán a karanténidőszak alatt. A caphelyzett miatt nehezebb dolga lehet a Bucksnak Antetokounmpóval. Andre Roberson együtt edz a Thunderrel. Egy GM a koronavírus utóhatásai miatt aggódik.

2021-ben szabadügynök lehet Giannis Antetokounmpo, a tavalyi és jó eséllyel az idei szezon MVP-je, az pedig, hogy végül marad-e Milwaukee-ban, két dolgot is eldönthet: egyrészt hogy a mai világban jó csapatépítéssel megtarthatja-e egy kis piacú franchise a vezérét és a liga legjobbját, másrészt pedig azt, hogy vajon a szupermax szerződésnek van-e létjogosultsága. A Bucks ilyen kontraktust ajánlhat a görög klasszisnak, azonban az ESPN szerint bizonytalan, hogy ez mennyire lesz jó ajánlat - a liga caphelyzete rosszabbra fordulhat a koronavírus miatt, ez pedig Giannis döntését is befolyásolhatja. Igaz, a játékos korábban elmondta, hogy amennyiben jó csapat lesz körülötte Milwaukee-ban és úgy érzi, hogy ott nyerhet bajnokságot, akkor nincs oka elmenni, de láttunk már fordulatokat ilyen téren - ha csökken a sapka és ezáltal a Bucks által ajánlható extra pénz (ez egy 254 millió dolláros szerződés lenne) is, az biztosan nem segít a klub helyzetén.

Alvin Gentry, a New Orleans Pelicans vezetőedzője arról beszélt, hogy Zion Williamson még a karanténidőszak alatt is jobb játékos lett - minden nap edzett a nevelőapjával és főleg a dobásán tudott sokat javítani. Emellett fizikálisan is maximálisan rendben van, remek formában várja az újraindítást, de azt várják tőle, hogy olyan dolgokat is mutasson, amiket még nem láttunk tőle - például a középtávoli tempói jelenthetnek ilyen újítást Orlandóban.

Arról már reggel beszámoltunk, hogy a Denver Nuggets kerete közel sem teljes még, többek között Nikola Jokics sem érkezett meg, de hasonló helyzetben van a Los Angeles Clippers is - a kaliforniaiaknál Kawhi Leonard nem utazott el a többiekkel, illetve még néhány másik játékos is hiányzik. Doc Rivers viszont péntek este mindenkit megnyugtatott, hogy Leonard már úton van, hamarosan megérkezik, semmi probléma.

Szintén a Clippershez kapcsolódik, hogy Paul George szerint ő most sokkal jobban érzi magát fizikálisan, mint a szezon korábbi szakaszában. A sztárjátékosnak több sérülése is volt, a válla nem is jött igazán rendbe, úgyhogy sokat is hagyott ki és amikor játszott, akkor sem volt az igazi - most viszont bőven volt ideje kezeltetnie magát, illetve kipihennie a sérüléseit, úgyhogy abszolút egészséges.

Rivers egyébként még annyit tett hozzá, hogy ők most nem fognak panaszkodni semmire, nem vonja el a figyelmüket semmi, azért vannak ott, mert küldetésük van, mert bajnokok akarnak lenni - úgy fogalmazott, hogy "üzleti úton" vannak.

Van azonban olyan csapat is, amely nem hogy foghíjas lenne, hanem egyenesen még bővült is: az Oklahoma City Thundernél nagyjából egy év után jelentkezett edzésre Andre Roberson. A védőspecialista két és fél éve (!) nem játszott tétmeccset, most azonban ott volt a csapat első orlandói edzésén, játszott öt az öt ellen, sőt, Billy Donovan megdicsérte, hogy milyen jól mozgott. Azt még nem tudni, hogy szerepet kap-e a meccseken, Donovan szerint meg kell nézni, hogy hogyan fejlődik a következő egy hétben.

Egy meg nem nevezett NBA-GM arról beszélt az ESPN-nek, hogy nemcsak azon aggódik, hogy egy játékos esetleg nem tud ott lenni a csapatával Orlandóban a koronavírus miatt, hanem azon is, mi lesz, ha valaki átesik a betegségen, de annak lesznek utóhatásai. Mint mondta, az még a kisebbik baj, hogy ha esetleg fáradékonyabb lesz és emiatt nem tud jó teljesítményt nyújtani, de a koronavírusnak lehetnek a tüdőt, vagy a szívet érintő hatásai is, amelyek akár nagyon komoly bajt is okozhatnak. Mi lesz akkor, ha egy játékos megfertőződik Orlandóban, eltelik a 14 nap, meggyógyul, negatívak a tesztjei, de baj lesz a tüdejével? A válasz persze leginkább az, hogy aki megfertőződik, az ne nagyon számítson arra, hogy játszhat még...

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus