Hírmorzsák 2020-07-12 (11:15)

Wojnarowskit eltiltotta az ESPN. LeBron James a saját nevét használja a mezén, el is mondta, miért - 285 játékos viszont úgy döntött, üzenetet jelenít meg. Kawhi Leonard már Orlandóban van, Nikola Jokics hamarosan érkezik. Joakim Noah szeptember óta a Clippersnél lenne, ha nem szenvedett volna balesetet. Gregg Popovich szerint ha betartják a szabályokat, a buborék biztonságosabb, mint az otthona. A Portlandnél mindenkit lenyűgőzött a két visszatérő magasemberük. Kemba Walkerre nagyon vigyáznak majd a Bostonnál a bal térde miatt. Megkezdődtek a második körös interjúk a Knicksnél. Zion Willamsont és ügynökeit 100 millió dollárra perlik, nem áll jól a szénája. Teljesen lerombolták a legendás detroiti Palace of Auburn Hills csarnokot. 

Adrian Wojnarowskit határozatlan időre eltiltotta az ESPN, miután a mezfeliratokkal kapcsolatban beszólt egy szenátornak - a részletekről itt írtunk korábban.

A mezfeliratok egyébként is sok vitát szültek, hiszen egyes játékosok szerint még ennél is jobban ki kellett volna bővíteni a lehetőségeket, ugyanakkor  Dave McMenaminnak (ESPN) LeBron James azt mondta, hogy ő a vezetéknevét fogja használni a mezén. James elmondta, hogy szerinte rendben van a lista, amiből lehet választani, ahogyan az is, hogy valaki ezek közül valamit felrakat a mezére, ő viszont ezt nem teszi meg, mert az ő misszióját, célkitűzéseit egyik sem tudja igazán visszaadni. Ő is gondolkodott mezfeliratokon, ami számára is megfelelő lenne, de egyrészt végül nem vett részt a folyamatban, másrészt rájött arra, hogy egyszerűen nincs erre szüksége, mert az emberek pontosan ismerik a céljait, hogy miért van itt és mit akar tenni. 

A hírek szerint egyébként a lehetséges 350 játékosból 285 használja ki a lehetőséget, hogy támogató üzenetet írjon a mezére: James csapattársa, JaVale McGee a “Respect Us”, Kyle Korver pedig a “Black Lives Matter” feliratot választotta. 

A Clippers megérkezett korábban Orlandóba, de Kawhi Leonard nélkül, de most már a gárda vezére is a buborékban van, ahol kétnapos karanténját tölti - személyes okok miatt nem utazott a csapattal együtt, írta meg Chris Haynes (Yahoo! Sports). Michael Malone, a Denver Nuggets vezetőedzője is megnyugtatott mindenkit: tudomása szerint a csapat vezére, Nikola Jokics akár már helyi idő szerint szombat éjszaka (magyar idő szerint vasárnap délelőtt) megérkezhet a buborékba. A Philadelphia frissen szerződtetett triplaspecialistája, Ryan Broekhoff viszont egyelőre nincs Orlandóban, a klub ezzel kapcsolatban nem is kommunikált semmit. 

A Clippershez kapcsolódik, hogy Joakim Noah elmondta: már 2019 szeptemberében úgy volt, hogy csatlakozik a LAC-hoz, azonban ijesztő balesetet szenvedett, amiben megsérült az Achillese. A műtétet követő napon viszont már az edzőteremben volt, mert nem akarta, hogy így érjen véget a karrierje. Lou Williams korábban azt mondta, hogy 50-50 százalék, hogy megy-e Orlandóba, de végül a csapat megbeszélte, hogy szavaznak, és a többség dönt: vagy mindenki, vagy senki nem megy a buborékba. A csapat a játék mellett döntött, és bár neki voltak személyes gondjai a részvétellel, végső soron a csapat érdeke számít, nem az egyéné. 

Gregg Popovich, a Spurs 71 éves edzőlegendája sem marad távol, bár korábban megfordult a fejében, hogy kihagyja Orlandót, végül a biztonsági protokollok meggyőzték, hogy biztonságos a hely. Pops szerint ha a buborék rendeltetésszerűen működik, akkor itt nagyobb biztonságban lesz, mint Texasban. Popovich egyébként azt nyilatkozta, hogy ez egy komoly lehetőség a játék mellett arra, hogy felszólaljanak a szociális igazságtalanságok ellen - a győzelmek, vereségek és a játék izgalmai mellett ennek hasonló teret kell majd kapnia. 

A Spursnek LaMarcus Aldridge távolmaradása miatt papíron nincs sok esélye a nyugati 8. hely megszerzésére, annál inkább a Portlandnek, a Trail Blazers hosszú leállás miatt visszakapta két meghatározó magasemberét, Jusuf Nurkic-ot és Zach Collins-t, ráadásul kiváló fizikai formában. Terry Stotts vezetőedző az első közös szombati csapatedzés után meg is mondta a bosnyák centernek, hogy a mostani Nurk az a Nurk, akire ő emlékszik, a pálya mindkét oldalán. Damian Lillard is azt nyilatkozta, hogy remekül néztek ki a festékben, borzasztó fizikálisan játszottak, egyáltalán nem tűntek rozsdásnak, CJ McCollum szerint pedig Nurkic palánk közeli dobásai, labda nélküli mozgásai, passzai nagyon hiányoztak eddig, ahogyan Collins kinti dobásai, nagyszerű blokkjai és kőkemény védőmunkája is. Lillard azt is hozzátette, hogy Carmelo Anthony-val kiscsatár poszton erős és magas frontcourttel tudnak operálni, és a két magasemberrel sokkal nagyobb nyomást tudnak helyezni védekezésben a labdára és javul majd a lepattanózásuk, ami majdnem a liga legrosszabbja volt az alapszakaszban. 

Kemba Walker az alapszakasz hátralévő részében még nem biztos, hogy kiemelt szerepet kap majd, erről beszélt Brad Stevens: a vezetőedző szerint a lehető leglassabban akarják terhelni a játékos bal térdét. Az irányító 14 meccsen hiányzott a térde miatt, az érintett egyébként annyit mondott, hogy mostanában kezdte újra jól érezni magát a pályán, a térdének óriási szüksége volt erre a nem tervezett, több hónapos pihenőre. 

Az új vezetőedzőt kereső New York Knicks megkezdte az interjúk második körét, először Mike Woodsont hallgatták meg - egyelőre nem lehet tudni, rajta kívül ki került még ebbe a fordulóba, ahogyan azt sem, hogy lesz-e harmadik kör. A Knicks úgy tervezi, hogy július 31-éig nevezi meg új szakvezetőjét. 

Arról tegnap olvashattatok, Zion Williamson a nevelőapjával edzett a leállás alatt, de Lee Anderson más miatt is bekerült mostanában a hírekbe. Zajlik ugyanis egy per Floridában, amelyben Zion korábbi marketingügynöksége a felperes, és amelyben most felmerült, hogy Anderson 400 ezer dolláros támogatást fogadott el egy kanadai marketingügynöktől 2018 októberében, nem sokkal az NCAA-szezon kezdete előtt. Ha ez igaz (és a hírek szerint erősen valószínű, hogy igaz), akkor Williamson nem léphetett volna pályára a 2018-19-es NCAA-szezonban. A per tétje nem kicsi, a korábbi marketingügynökség 100 millió dollárra perli a játékost és az őt képviselő CAA-t (Creative Artist Agency). 

Végül egy kicsit szomorú hír a Detroit Pistons-szurkolóknak és az NBA-t régebb óta követőknek: az 1988 és 2017 között működő ikonikus Palace at Auburn Hillst végleg lerombolták. A legendás csarnok volt a Pistons otthona mindhárom bajnoki címük alkalmával, de három WNBA-bajnoki címet is ünnepeltek a falai között, illetve a hírhedt 2004-es “Malice at the Palace” is itt zajlott. A csarnokot 2017-ben hagyta el a Pistons és a Little Caesars Arenába költözött - ezt követően kezdték meg a belső részek elbontását és értékesítését, tegnap pedig irányított robbantással tüntették el végleg a szerkezetet és a tetőt. A Palace egyébként jó műszaki állapotban volt 2017-ben, utoljára 2015-ben végeztek rajta felújítást, viszont a folyamatosan csökkenő detroiti lakosság miatt szinte lakatlanná vált a városrésze - a klubvezetés is inkább a belvárosi arénában gondolkodott, amely akár gyalog is megközelíthető, így könnyebben tudják bevonzani a szurkolókat.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus