Hírmorzsák 2020-07-14 (19:00)

Kyrie Irving üzent az őt kritizálóknak: sokkal többről szól az élete, mint csak a kosárlabda. Steph Curry szerint aki nem fogadja el a nézeteiket, az ne fogadja el őket kosarasként sem. Gary Harris, Torrey Craig, Michael Porter Jr. és Monte Morris is hiányoznak a Nuggetstől. James Harden jól van, de lehet, hogy megvárja Russell Westbrookot, hogy Orlandóba utazzon. A Bucks nem aggódik, hogy a többi csapat megpróbálja majd magához csábítgatni Giannis Antetokounmpót a buborékban. Kyle Lowry biztos abban, hogy a buborék jól fog működni. Jusuf Nurkic örül, hogy újra a Blazersszel edzhet. Terry Stotts szerint Nurkic és Hassan Whiteside bőven fognak egymás mellett játszani. Továbbra is Tom Thibodeau a legesélyesebb a Knicks vezetőedzői posztjára. Jock Landale az NBA-ben folytatná.

Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint Gary Harris, Michael Porter Jr., Torrey Craig és Monte Morris sincs a Denver Nuggets-cel az orlandói buborékban. Porter ügynöke azt mondta, hogy ügyfele pár napon belül csatlakozik a többiekhez a Disney Worldben, Morris pedig akkor megy a csapat után, ha negatív koronavírustesztet produkál. Mint ismert, a Denver a múlt héten idő előtt zárta be edzőközpontját, miután a klub két tagja is koronavírusos lett.

A Houston Rocketsnél James Harden sincs a buborékban, ahogy Russell Westbrook sem, ám míg előbbiről tudjuk, hogy koronavírusos, utóbbiról egyelőre semmilyen információ nem látott napvilágot. Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Harden jól van, de elképzelhető, hogy megvárja, míg Westbrook felépül, és együtt utaznak majd a Disney Worldbe. Charania úgy fogalmazott, hogy a Rockets optimista azzal kapcsolatban, hogy mindkét sztár csatlakozik a csapathoz.

A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving Instagram Live bejelentkezésben üzent azoknak, akik kritizálják őt. Irving azt mondta, hogy az a lényeg, amit a pályán elért - mindenki látta a nagy meccseit, a "műveit". Több mint 10 éve kezdett el játszani, úgyhogy vele senki ne szórakozzon - senki ne kérdőjelezze meg, hogy mit csinál nap mint nap, amikor kimegy a pályára és alkot. Azt is hozzátette, hogy évi 7 hónapot van távol a családjától, ott van a frontvonalban. Mindemellett úgy érzi, sokkal többről szól az élete, mint arról, hogy kosarazik. Szeretne mindent megtenni annak érdekében, hogy Breonna Taylor esetével, a Say Her Name kampánnyal és a nőkkel minél többet foglalkozzanak.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Craig Melvinnel (TODAY) beszélgetett hasonló témakörben. Curry egy kérdésre azt válaszolta, hogy egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy néhány drukkert maga ellen fordít-e vagy sem azzal, hogy állást foglal bizonyos témakörökben - minden játékost erre bátorít, akinek lehetősége van erre. Elsősorban emberek, és csak utána sportolók. Ha valaki nem tudja elfogadni azt, amiről beszélni szeretnének, amire fel akarják hívni a figyelmet, vagy amit szeretnének megváltoztatni, akkor kosarasként sem kell elfogadni őket, ennyire egyszerű.

Malika Andrews (ESPN) forrásai szerint a Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo az "Equality", azaz az "Egyenlőség" szót fogja viselni a mezén. A görög MVP-vel kapcsolatban kérdezték a gárda GM-jét, Jon Horstot, hogy aggódik-e amiatt, hogy a játékosok megpróbálják Antetokounmpót a saját csapatukhoz csábítani. Horst azt válaszolta, hogy abszolút nem - a ligában úgyis mindenki ismeri egymást, beszélnek egymással, de csak azzal foglalkozik, amire befolyásuk van. Bízik abban a kapcsolatban, amit a klub, a szakmai stáb és a csapattársak kialakítottak Giannisszal, és abban is, amit pár éve elkezdtek felépíteni. Az a céljuk, hogy a lehető legjobb csapat legyenek, csak ez számít nekik. Mint ismert, Antetokounmpo az idei off-szezonban idő előtti hosszabbítást írhat alá, de ha ezt nem teszi meg, jövőre oda igazol, ahova akar.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry tegnap azt nyilatkozta a riportereknek, hogy szerinte az orlandó Disney Worldben felállított buborék biztosítani fogja azt, hogy ne csak újrakezdjék a szezont, de be is tudják fejezni. A játékmester hozzátette, hogy szerinte jók a protokollok, és a buborék tökéletesen fog működni.

Vasárnap délelőtt írtunk arról, hogy a Portland TrailBlazersnél Jusuf Nurkic állítólag nagyszerű állapotban van. A bosnyák center azt mondta, hogy ez az egész egy áldás számára - 14 hónap után edzhet újra szinte a teljes kerettel. Nagyon élvezi, hogy újra a csapat környékén lehet, és rettenetesen hiányzott neki a kosarazás és az, hogy folyamatosan tanulhat, fejlődhet. Terry Stotts vezetőedző elmondása szerint Zach Collinsszal kezdték a szezont négyesben, az nem lesz akkora újdonság, az viszont igen, hogy Nurkic és Hassan Whiteside egymás mellett is játszhatnak majd, illetve az is nagy változás lesz a korábbiakhoz képest, hogy Carmelo Anthony hármas poszton is szerepelhet. Stotts elmondása szerint a Nurkic-Whiteside felállás kap majd lehetőséget bőven az alapszakasz végjátékában.

Lépjünk ki egy kicsit a buborékból: Mike Vorkunov (The Athletic) értesülései szerint hiába van a New York Knicksnek 11 jelöltje a vezetőedzői posztra, továbbra is Tom Thibodeau a legesélyesebb arra, hogy megkapja az állást. Van olyan forrás is, aki szerint a Knicks csak azért beszélt ennyi trénerrel, hogy infókat gyűjtsön a csapatokról.

A litván újságíró, Donatas Urbonas úgy tudja, hogy a Zalgiris Kaunas ausztrál magasembere, Jock Landale az NBA-ben szeretné folytatni pályafutását - a klub úgy tervez, hogy Landale kilép szerződéséből. 2018-ban nem kelt el a drafton, az Atlanta Hawks nyári ligás csapata után pedig a Partizannál töltötte első profi idényét - előtte a Saint Mary's Egyetemre járt. Tavaly nyáron a Milwaukee Bucks SL-csapatában kapott szerepet.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus