Hírmorzsák 2020-07-19 (10:15)

Kevin Durant nyomására Mark Jackson lehet a Nets következő vezetőedzője? Paul Pierce szerint Luka Doncic az NBA legtehetségesebb játékosa. Michael Malone úgy gondolja, Nikola Jokics a liga legjobb centere. Tom Thibodeau már készül a Knicks játékából. Mitchell Robinson valószínűleg új NBA-rekordot állít fel. A Golden State csereirányítót akar szerezni akár az FA-piacról, akár a draftról. 10 perces negyedek lesznek a szezon folytatása előtti felhozó meccseken. Zion Williamson többször is görcsöt kapott az edzéseken. Norman Powell csalódott volt a választható mezfeliratok láttán. A Magic elbocsájtotta 31 alkalmazottját. Justin Anderson a Netsnél, Jarrod Uthoff Washingtonban. 

Brian Windhorst (ESPN) arról beszélt saját podcastjében a minap, hogy nagyon úgy tűnik, Kyrie Irving és Kevin Durant irányítja a Brooklyn Netset. A gárda GM-je, Sean Marks egy nemrégiben adott telefoninterjúban elmondta, hogy a két sztárnak lesz beleszólása abba, ki legyen a csapat következő vezetőedzője - Windhorst hozzátette, hogy valószínűleg Kenny Atkinson menesztésében is benne volt a kezük. A Nets állítólag Michael Beasley-t is azért szerződtette, mert jóban van Duranttel, márpedig ha Irving és KD vezetik a Brooklynt, akkor Windhorst szerint nem lenne meglepő, ha Mark Jackson lenne a Nets új vezetőedzője. Jackson is nagyszerű kapcsolatot ápol Duranttel, ráadásul Rich Kleiman nemrég nyíltan dicsérte az egykori trénert, aki most szakkommentátorként dolgozik. Bár azt Windhorst is hozzátette, hogy Kleiman nem azt írta ki twitterre, hogy Jacksonnak kéne a Nets kispadjára leülnie, viszont a ligában egyre többen gondolják úgy, hogy nagyon könnyen elképzelhető, hogy Jackson lesz a Brooklyn következő vezetőedzője.

Szintén a Netshez tartozik, hogy a csapat hivatalosan is leigazolta Justin Andersont Beasley helyére - erről már napok óta lehetett hallani, most lett biztos Anderson szerződtetése. Jarrod Uthoff a Washington Wizardstól kapott szerződést, szintén "cserejátékosként" igazolt a fővárosiakhoz - ő a G-Ligában kifejezetten jól játszott (18.9 pont, 10.7 pattanó, 1.4 szerzett labda, 1.2 blokk), kapott egy 10 napos szerződést a Memphis Grizzliestől is korábban.

New York másik oldalán is keresik az új edzőt - Marc Berman (New York Post) értesülései szerint akár már jövő héten kinevezhetik a New York Knicks új trénerét. Bár egyelőre szerződést még nem kapott Leon Rose-tól, Tom Thibodeau már tanulmányozza a Knicks játékát, elemzi a csapat videóit - nagyon úgy néz ki, hogy ő lesz a befutó. Thibodeau túl van a második körös interjúján is, amely közel három óráig tartott, és a hírek szerint nagyon szeretne Mitchell Robinson edzője lenni.

Ha már szóba került: Mitchell Robinson valószínűleg új NBA-rekordot fog felállítani, méghozzá a mezőnyszázalékot tekinteve. A Knicks centere 74.2%-os mutatóval fejezte be az idényt, ami veri a jelenlegi csúcsot, Wilt Chamberlain utolsó szezonjában, 1972/73-ban elért 72.7%-os statisztikáját. Azért nem biztos még Robinson új rekordja, mert az orlandói buborékban még megelőzhetik, de ehhez például az kellene, hogy mondjuk Rudy Gobert sorozatban 89 mezőnykísérletét értékesítse - nagy magabiztossággal ki lehet jelenteni, hogy ez nem fog megtörténni.

Anthony Slater (The Athletic) információi szerint a Golden State Warriors elsősorban csereirányítót szeretne majd igazolni a szabadügynökpiacról. A hírek szerint Michael Carter-Williams az egyik kinézett, akit Shaun Livingston utódjának próbálnák kinevelni - kintről ugyanúgy nem tudnak dobni, viszont hasonlóan magas játékszervezők. Az is elképzelhető, hogy a draftról próbál majd csere PG-t szerezni a San Francisco-i együttes, miután az idei játékosbörze eleje tele van egyesekkel: LaMelo Ball, Tyrese Haliburton és Killian Hayes is szóba jöhet lehetséges opcióként.

Paul Pierce az ESPN The Jump című műsorában azt nyilatkozta, hogy különleges dolgokat vár a Dallas Mavericks szlovén csillagától, Luka Doncictól. Pierce szerint a szlovén az utóbbi idők egyik legnagyobb fejlődését produkálta, miután az Év Újoncából rögtön MVP-kaliber lett második idényére, előtte pedig Európában minden sorozatot és MVP címét megnyert. Pierce újfent elmondta, hogy különleges dolgokat vár Doncictól, mert különleges tehetségnek tartja - a legnagyobb tehetségnek az egész NBA-ben.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone saját játékosáról, Nikola Jokicsról annyit mondott, hogy jól néz ki, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a szerb rengeteget dolgozott a szezon újraindítását megelőző három hónapban azért, hogy élete formájába kerüljön. A tréner azt is hozzátette, hogy úgy gondolja, Jokics ugyanolyan magas szinten fog kosarazni, ahogyan a leállás előtt - ő a liga legjobb centere, miért ne tehetné?

Térjünk át a szezon folytatására, a buborékra. A liga bejelentette, hogy a jövő héten kezdődő "felhozó" meccsek 10 perces negyedekkel fognak menni, hogy a 4 hónapos kihagyás után kisebb legyen a terhelés. Azt még nem tudni, hogy miben fognak játszani majd a kosarasok, a rendes mezükben vagy az edzésen használt felszerelésben.

Arról csütörtök este írtunk, hogy a New Orleans Pelicans sztárja, Zion Williamson elhagyta a buborékot. Nem sokkal később jött az info Shams Charaniától és Joe Vardontól (mindketten The Athletic), hogy Williamson nem vett részt végig a Pelicans összes edzésén, mert többször görcsölt. Ettől függetlenül a két újságíró forrása is megerősítette, hogy Williamson nem emiatt távozott a Disney Worldből, hanem tényleg az egyik rokona egészségi állapota miatt - a tavalyi 1/1-es állítólag jól van.

A Toronto Raptors játékosa, Norman Powell elmondta, hogy nagyon csalódott volt azt látva, hogy milyen általános lózungok közül választhatnak a játékosok a mezfeliratokat tekintve. Ő a "Black Lives Matter"-t fogja használni, de az "Am I Next"-et akarta, csak az nincs rajta az NBA és a Játékosok Szakszervezete által összerakott listán.

Josh Robbins (The Athletic) és az előbb említett Shams Charania jelentették, hogy az Orlando Magic a koronavírus miatt kieső bevételek miatt elbocsájtotta 31 teljes munkaidős alkalmazottját.

A végére pedig a fiatalokhoz tartozó rövidhírek maradtak. Isaiah Livers visszalépett az idei drafttól, visszamegy a Michigan egyetemre - augusztus 3-ig dönthetnek még sorsukról azok, akik bejelentkeztek az idei játékosbörzére. Az elvileg 2022-ben végző középiskolások között a harmadik helyre rangsorolt Caleb Houstan bejelentette, hogy egy évvel korábban, 2021-ben megy egyetemre, így már a 2022-es drafton ott lehet majd - a kanadai kosaras 23 pontot átlagolt a tavalyi U16-os Amerika-bajnokságon, és 14 egyetem, köztük a Duke, a North Carolina, a Gonzaga és a Michigan is ösztöndíjat ajánlott már neki.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus