Hírmorzsák 2020-07-21 (20:00)

A Hawks bemutatta új mezeit. Képek az orlandói buborék pályáiról. A Jazz az 1223-as számot viseli majd a mezén Jerry Sloan emlékére. LeBron James az MVP-harcról: "Úgy érzem, megmutattam, mire vagyok képes". Mától egy hétig szavaznak a média képviselői az év végi díjakra, a PO-ban jelentik be a nyerteseket. A Bulls egyik újonca szerint Jim Boylen fejlődhet még trénerként és emberként is. Josh Hart szerint a Pelicans a 4-5. helyért küzdene nyugaton, ha Zion Williamson a szezon elejétől kezdve játszhatott volna. Markieff Morris úton Orlandóba. Steven Adams szerint a buborék nem Szíria - mindenki panaszkodik, de csak apró problémák vannak. Khris Middletonnak nincs gondja a buborék protokolljával. Marc Gasol a rasszizmusról és a szezon folytatásáról is beszélt. A Fenerbahce nem kér Enes Kanterből.

A New Orleans Pelicans hátvédje, Josh Hart arról beszélt, hogy Zion Williamson milyen hatással volt a gárda játékára, mióta pályára léphet. Hart azt mondta, hogy sokkal agresszívebbek, dinamikusabbak azóta, hogy Williamson is játszhat. Úgy érzi a hátvéd, hogy ha Zion már a szezon legelejétől bevethető lett volna, most nem arról szólna az alapszakaszuk, hogy bekerülnek-e a PO-ba vagy sem, hanem arról, hogy negyedikek vagy ötödikek lesznek-e a főcsoportban. Sajnos Williamson nem játszhatott a szezon első felében, de abban sokat segített, hogy változtassanak a Pelicans idényének alakulásán.

Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt, hogy Markieff Morris úton van Orlandóba, hogy csatlakozzon a Los Angeles Lakershez - a tesó, Marcus Morris ma vett részt először edzésen a városi rivális Los Angeles Clippersszel.

Maradjunk még a Lakersnél: a gárda sztárját, LeBron Jamest arról kérdezték a riporterek, hogy mennyi esélyt lát az MVP címére, és mennyire bánja, hogy az alapszakasz hátralévő 8 meccse már nem számít bele a díjba. James azt nyilatkozta, hogy nem foglalkozik ez utóbbival - nem csalódott amiatt, hogy valami megtörténik vagy nem történik meg, csak arra koncentrál, amire befolyása van. Az MVP trófeával kapcsolatban elmondta, hogy úgy érzi, megmutatta, mire képes, és nemcsak egyénileg, hanem csapatként is, miután az elsők nyugaton. Sokáig az volt a fáma, hogy "James nagy király keleten, de mi lesz akkor, ha nyugatra megy?" - nagyon örül neki, hogy a válasz ilyen szintű játék volt tőle és csapatától is, illetve a nyugati főcsoport első helye.

Az év végi díjakra mától július 28-ig kell szavazniuk a média képviselőinek, mielőtt elkezdődik az alapszakasz folytatása - a PO alatt fogják bejelenteni, kik nyerték a trófeákat.

Az Oklahoma City Thunder centere, Steven Adams a minap reagált azokra, akik kritizálják az orlandói buborékban az életminőséget (ételt, szállást). Adams szerint tisztázni kell azért sürgősen: nem Szíriában laknak, nem olyan nehéz az élet a Disney Worldben. Mindenki panaszkodik, mindenkinek megvannak a maga igényei, de nincsenek óriási problémák - egy kicsit száraz az étel, ilyen volumenű gondokról van szó.

A Milwaukee Bucks All-Star swingmanje, Khris Middleton elmondta, hogy semmi gondja nincs az egészségügyi és biztonsági protokollokkal - nem olyan nehéz felvenni egy maszkot, mielőtt valaki kilép a szobából. Amíg biztonságban vannak - márpedig így lehetnek a legnagyobb biztonságban a legkisebb energia befektetésével -, addig ez nem kellene, hogy gondot okozzon bárkinek is. Korábban Dwight Howard nyilatkozta, hogy nem érti, minek maszkot viselni, mikor úgyis fertőtlenítenek mindent, mindenkit tesztelnek minden nap, úgyhogy senkitől nem tudják elkapni a koronavírust.

Több kép is napvilágot látott ezen a napon. Néhány fotó a buborékból: a pályán ott van a Black Lives Matter felirat, a "kispadok" a távolságtartás szabályainak megfelelő távolságban vannak egymástól, nézők hiányában pedig komoly ledfalmennyiség található a pályák körül. Az is kiderült, hogy a Utah Jazz a 1223-as számot fogja viselni a mezén - 23 éves Utah-i pályafutása során ennyi győzelmet aratott vezetőedzőként a klub legendája, a néhai Jerry Sloan. Az Atlanta Hawks pedig bemutatta új mezeit a következő szezonra - 1992 óta hatodjára vált dizájnt a klub, a legújabb összeállítással a 70-es éveket próbálja felidézni:

A Toronto Raptors centere, Marc Gasol Lori Ewingnak (cbc.ca) adott interjút, amelyben többek között előkerült a rasszizmus is. Gasol szerint világosan látszik, hogy sokan hogyan kezelik az Észak-Afrikából Európába érkező embereket - nem mindenki, de sajnos Spanyolországban, Olaszországban és sok más európai országban is nagyon sokan nem emberekként tekintenek rájuk, hanem migránsokként, márpedig ha valaki ezt a szót használja rájuk, az rögtön meg is mutatja, hogyan viszonyul hozzájuk. Gasol szerint változtatni kell ezen, és ha ez nem felülről, a kormánytól érkezik, akkor az embereknek kell változtatni. Arról is beszélt, hogy tökéletes formában érkezett vissza Amerikába a szezon folytatására. Úgy gondolja, hogy rengeteg időt és energiát kell áldozni arra, ha valaki szeretne jól teljesíteni - ha valaki mindig csak kivesz pénzt a bankból, de soha nem tesz be, akkor idővel tönkremegy.

A liga és a Jordan Brand bejelentették, hogy az összes Statement Edition mezen rajta lesz ezentúl a Jumpman logo - ezeket a mezeket nagyobb meccseken és riválisok ellen használják általában a csapatok.

A Chicago Bullsnál egyelőre nem tudni, mi lesz Jim Boylen vezetőedző sorsa, az új vezetőség leváltja-e, vagy ad neki egy esélyt, de sok jót nem sejtet Boylen szempontjából, hogy a hírek szerint a játékosokkal sincs jóban. A Bulls egyik újonca, Daniel Gafford hétfőn egy videojáték közben azt mondta, hogy nem igazán kedveli a trénert, de olyan nagyon nagy gondja sincs vele - vannak olyan dolgok, amiken dolgozhat még Boylen, hogy emberileg és edzőként is fejlődjön. Azzal zárta ugyan mondandóját, hogy nem utálja Boylent, de ha ezzel a leírással megvédeni szerette volna edzőjét, akkor azt furcsán tette.

A végére pedig Enes Kanter maradt, aki többször is elmondta a hónap során, hogy ha visszamegy Törökországba, csak a Fenerbahce mezét hajlandó viselni, mert ez a klub az egyetlen szerelme. A Fener hivatalos közleményben jelezte, hogy az Enes Kanter nevű személy megszólalásai után szeretnék tisztázni: semmi közük nincs ehhez az emberhez és nem is lesz. A nevét terrorista szervezetekkel hozták kapcsolatba, ráadásul mindenki tudja a klub környékén, hogyan távozott tőlük anno, éppen ezért kijelentik, hogy a Fenerbahce kapui örökre zárva lesznek előtte és a hozzá hasonlók előtt.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus