Hírmorzsák 2020-07-23 (11:00)

A védekező felet segítik a nézők nélküli meccsek? Ricky Rubio koronavírus-tesztje pozitív lett. Michael Malone nagyon dicsérte Bol Bolt. A játékosokat kicsit zavarja, hogy nem tudnak együtt lenni a kispadon. Eric Bledsoe megérkezett Orlandóba. Domantas Sabonisnak van egy kisebb sérülése. Andre Drummond Atlantában akart játszani. 

Ahogy arról már reggel beszámoltunk, elkezdődtek az edzőmeccsek az orlandói buborékban és az első játéknap sztárja a Denver Nuggets fiatalja, Bol Bol volt - a 218 cm magas újonc most debütált a profik között, mert eddig a sérülése miatt nem léphetett pályára. Mike Malone vezetőedző elmondta vele kapcsolatban, hogy rögtön a mélyvízbe akarták dobni, hogy ő legyen a zónavédekezés közepén, ő védje a gyűrűt, ebből lett elsőre hat kiosztott blokk - nagyon büszke a játékosára, mert nagyon jó dolgokat csinált és bár a végére elfáradt, erre lehetett számítani. Troy Daniels, a csapat másik játékosa annyit tett hozzá, hogy szenzációs adottságokkal bír Bol Bol és a munkát is beleteszi, úgyhogy fényes jövő állhat előtte.

Megvannak az első tapasztalatok a nézők nélküli mérkőzésekkel kapcsolatban is. A játékosok nagyjából egybehangzóan azt mondták, hogy minden szót, minden apró zajt hallani a pályán, ez pedig inkább a védekező csapatoknak kedvezhet - ők bemondják a játékokat, az ellenfél figuráit, sokkal jobban tudnak kommunikálni, míg a labdás csapat apró kis jelei sokkal jobban észrevehetők mérkőzés közben. Az általános vélekedés szerint az apróságoknak nagy jelentőségük lehet, mert zaj nélkül könnyebb olvasni a játékot, az irányítóknak nehezebb dolguk van - ők nem árulhatnak el annyi mindent magukról, Luke Walton, a Kings vezetőedzője például ki is mondta, hogy a támadók csendben akarnak lenni, a védők viszont beszélni.

Doc Rivers, a Clippers vezetőedzője egyébként azt mondta, hogy az első percekben szinte egyik játékos sem találta a ritmust, nagyon meglátszott a hosszú szünet - Lou Williams hozzá is tette, hogy hiába edzett kőkeményen két hónapig, a mérkőzéseket semmi sem tudja pótolni, vagy lemodellezni.

Nik Vucsevics, az Orlando Magic centere arra panaszkodott, hogy mivel túl messze és túl nagy területre vannak leültetve a játékosok a "kispadon", nem lehetnek együtt, így borzasztó nehéz ritmusban maradni, amíg valaki nincs a pályán. Ebben Buddy Hield, a Kings dobógépe is egyetértett vele, igaz, hozzátette, hogy természetesen értik és betartják az NBA protokolljait, de ezekhez a dolgokhoz még hozzá kell szokniuk.

Egyelőre kérdéses, hogy mi lesz Zion Williamsonnal, aki nemrég elhagyta a buborékot családi okok miatt - azóta sem tért vissza, a klub viszont ismét elmondta, hogy a játékos mindenképpen újra csatlakozni akar a New Orleanshoz. Williamsont minden nap tesztelik, minden adott ahhoz, hogy visszatérjen, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért távozott, vagy hogy mikor lehet újra a társaival.

Megérkezett viszont Orlandóba Eric Bledsoe, a Milwaukee Bucks irányítója - ő a koronavírust kapta el, ezért nem volt eddig a többiekkel, most viszont már túl van a betegségen, igaz, a következő lépés a buborékon belüli karantén leküzdése. Bledsoe a csapat első edzőmeccsét biztosan kihagyja, a többit majd meglátkák - Pat Connaughton is hiányzik még, ő egyelőre nincs túl a víruson.

Az Indiana Pacers azt kommunikálta, hogy Domantas Sabonisnak van egy kisebb sérülése, az állapota day-to-day, nem biztos, hogy játszani fog a csapat első edzőmeccsén. Szintén a sérültjelentéshez kapcsolódik, hogy ugyan De'Aaron Fox már ütközések nélkül edz, de biztosan nem fog játszani a csapat következő előszezon-meccsén, sőt, a cél az, hogy valahogy az alapszakasz újraindítására rendbe tegyék - ez július 31-e, de egyelőre az sem biztos, hogy addigra teljesen felépül.

Eddig nem volt biztos, hogy kinél mutatták ki a koronavírust a Phoenix Sunsnál, most viszont az egyik gyanús eset, Ricky Rubio bevallotta, hogy ő volt az egyik ilyen játékos. A spanyol a hírek szerint megérkezett Orlandóba, sőt, kedden már edzett is a csapattal, de hogy játszik-e ma este, a csapat első edzőmeccsén, az egyelőre kérdéses.

Más: Chris Kirschner (The Athletic) arról írt, hogy Andre Drummond az Atlanta Hawkshoz akarta cseréltetni magát, mielőtt a csapat megszerezte a Houstontól Clint Capelát. A Hawks beatwritere szerint Drummond baráti viszonyt ápol Trae Younggal és több embernek is elmondta, hogy Atlantában akar játszani, a Pistons viszont inkább Clevelandbe cserélte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus