Hírmorzsák 2020-07-27 (11:00)

Jonathan Isaac ma este játszani fog - a tempódobását fejlesztette. Gregg Popovich szerint Tom Thibodeau jó választás a Knicks számára. Michael Malone szerint Bol Bol számára a csillagos ég a határ. Damian Lillardnek begyulladt a lábfeje, de elvileg nincs nagy baja. Joel Embiidnek a jobb vádlija húzódott meg. Jamal Murraynek a combhajlítójával vannak gondok. Zion Williamson karanténja kedd este lejár, Ivica Zubac ma már együtt edzhet a Clippersszel. Megérkezett a karanténba Patrick Beverley és Pat Connaughton is, Lou Williams és Kristaps Porzingis büntetést kaptak. Van már terv annak a 8 csapatnak is, akik nincsenek ott Orlandóban - még nem tudni, játszanak-e egymás ellen meccseket is. Hárman visszaléptek a drafttól.

Kezdjük a mai morzsát karanténhírekkel. Arról ma reggel olvashattatok már, hogy Kristaps Porzingis 1, Lou Williams pedig 10 napos "elzárást" kapott különböző indokok miatt. A New Orleans Pelicans sztárjának, Zion Williamsonnak péntek éjszaka elkezdődött a négynapos karanténja, ami így kedd éjszaka le is jár - egyelőre még mindig nem biztos, hogy csütörtökön játszik-e vagy sem a Utah Jazz ellen.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Clippersnél Patrick Beverley is megérkezett vasárnap este - neki is négy napra kell karanténba vonulnia. Még mindig Clippers: Ivica Zubac péntek este visszatért a buborékba, neki csak két napig kellett elszigetelve lennie, úgyhogy elvileg ma már együtt is edzhet a többiekkel. A Milwaukee Bucks játékosa, Pat Connaughton szombaton utazott Orlandóba, miután egymás után két negatív koronavírustesztet produkált.

Külön sérülésblokk is van mára. A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid a pénteki, Memphis Grizzlies elleni meccsen elkezdte fájlalni a jobb vádliját - elvileg nincs nagy gondja, de tegnap este nem lépett pályára. Az Orlando Magicnél Jonathan Isaac ma este játszani fog - január 1. óta nem volt bevethető térdsérülése óta, de jobban reagált az edzésekre, mint várták. Isaac egyébként elmondta, hogy sokat videózott és a tempóján dolgozott a rehabja alatt.

A szombat esti Pelicans - Denver Nuggets meccsen Brandon Ingram és Josh Hart azért nem játszottak, mert fogorvosi beavatkozáson estek át, Jamal Murray pedig azért nem lépett pályára, mert fájt a combhajlítója. A Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard csapata tegnap esti, Toronto Raptors elleni találkozóját hagyta ki, mert begyulladt a lába - Terry Stotts vezetőedző úgy számol, hogy nem hosszútávú problémáról van szó.

A már említett Adrian Wojnarowski hozta a hírt, hogy a csapatoknak a mérkőzések előtti napon keleti idő szerint délután 5 óráig (magyar idő szerint 23:00) kell jelezniük a játékosaik állapotát, ki fog játszani is ki nem - back-to-backek esetében az lesz a szabály, hogy a feldobás előtt 5 órával kell leadni a névsort. Az NBA bevezetett egy új jelölést is a koronavírusos betegekre és azokra, akik karanténban vannak: "NWT - Self Isolating" lesz a jelölésük.

Rick Bonnell (Charlotte Observer) információi szerint a liga kidolgozta a tervet annak a 8 csapatnak, amely nem folytatja a szezont. A hírek szerint egy hétig mindenki a saját edzőközpontjában tréningezik majd, két hétig pedig két csapat rendezésében mennének majd a csoportos edzések - annyi biztos, hogy nem Orlandóban. A héten hivatalos bejelentés is lehet, hogy hogyan zárhatják le az idényt azok, akiknek erre a Disney Worldben nem lesz lehetőségük.

A Játékosok Szakszervezetének hozzájárulása kell majd ahhoz, hogy az egymás közötti meccsekre engedélyt kapjanak a csapatok. Erről Michele Roberts azt mondta a múlt hónapban, hogy az ilyen mérkőzésekre is ugyanolyan egészségügyi és biztonsági szabályokat kell hozni, mint amilyenek az orlandói buborékban érvényesek.

Arról péntek este írtunk, hogy az egy nappal korábbi, annak tökéletesen ellentmondó információk ellenére Tom Thibodeau lett a New York Knicks vezetőedzője. A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy Thibodeau egy tapasztalt veterán, aki pontosan tudja, mi kell a sikerhez - tudja, hogyan rakjon össze egy jól működő programot, hogyan hozzon létre egy nagyszerű kultúrát és hogyan követelje meg játékosaitól, amit szeretne. Popovich szerint Thibodeau nagyszerű választás emiatt a Knickshez.

A Denver trénere, Michael Malone Bol Bolt dicsérte, aki 6 blokkal nyitott az első felhozó mérkőzésen. Malone szerint nagy dolog, hogy ilyen teljesítményt nyújtott játékosa NBA-szintű ellenfelek ellen, de nem is az ott mutatott számok azok, amik miatt izgatott, hanem azért, amekkora fejlődési lehetőség van még Bolban. Malone úgy érzi, hogy Bol még biztosan sokat fog javulni, mert nagyon fiatal - úgy gondolja, hogy Bol számára a határ a csillagos ég.

A végére a drafttal kapcsolatban maradt egy hír: Xavier Pinson, Mitchell Smith és Jeremiah Tilmon is visszaléptek, mindannyian visszamennek a Missourira.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus