Hírmorzsák 2020-07-28 (10:30)

A Heat nem hosszabbít idő előtt Bam Adebayoval. David Griffin és Adam Silver szerint is jó munkát végez az NBA a buborékban. Zion Williamson kikerülhet a karanténból, a mai edzés után dől el, hogy játszhat-e az első meccsen. Jonathan Isaac visszatért. Fred VanVleet szerint nevetséges, hogy mennyire lenézték őket a szezon előtt. Luc Mbah A Moute koronavírusos volt. A liga létrehozott egy adatbázist a draftolható játékosokról. Több csapat is pénzre válthatja az idei draftjogát.

Luc Mbah A Moute bejelentette, hogy elkapta a koronavírust, ezért utazott csak később a buborékba. A Houston Rockets játékosa több tünetet is produkált, 10 napon keresztül az ágyat nyomta, miközben fájdalmai voltak és lázzal is küszködött. 

Brian Windhorst szerint a Miami Heat és Bam Adebayo nem fognak idő előtt hosszabbítani egymással. A Heat szeretne a lehető legnagyobb mozgástérrel rendelkezni 2021 nyarán, és ehhez az is kell, hogy a fiatal centernek csak a cap holdja nyomja a sapkát, és ne a várhatóan maximum-közeli fizetése.

Ahogy arról tegnap este beszámoltunk, az Orlando Magicnél Jonathan Isaac valóban visszatért a hosszú kihagyása után. A Denver Nuggets elleni mérkőzés után Steve Clifford edző arról beszélt Nick Friedellnek (ESPN), hogy Isaac nemcsak a játékával emelt a csapat teljesítményén, hanem a puszta jelenlétével is. Emellett a dobását is dicsérte, miután 2/2 triplát elsüllyesztett és összességében is 5/6 mezőnykísérlete jó volt.

Ha már visszatérések, Malika Andrews (ESPN) David Grifinnel, a New Orleans Pelicans vezetőjével beszélgetett, és természetesen szóba került Zion Williamson is. Griffin elmondta, hogy Williamson várhatóan részt vehet csapata szerdai edzésén. Mint ismert, az erőcsatár 8 napot töltött a buboréktól távol, ezt követően pedig 4 napot karanténban kell töltenie, mielőtt újra csatlakozhat társaihoz. Arról, hogy a Utah Jazz elleni mérkőzésen pályára léphet-e, az alapján döntenek a csapatnál, hogy Williamson szervezete miként reagál a terhelésre.

Griffin arról is beszélt, hogy szerinte azok a játékosok nem növelik jelentős mértékben a fertőzésveszélyt, akik ideiglenesen elhagyják a buborékot. Szerinte a liga elképesztően jó munkát végez olyankor, amikor a visszatérő kosarasokat kell beengedni. A liga komisszárja, Adam Silver szintén erről beszélt, szerinte az NBA jó úton jár jelenleg, ami a játékosok egészségének megóvását illeti.

Még mindig Pelicans: Alvin Gentry a ma hajnali, Milwaukee Bucks elleni győzelem után azt nyilatkozta, hogy örül annak, hogy a csapata ott folytatta, ahol abbahagyta, és ez az időszak egyáltalán nem volt olyan, mint egy előszezon. Ezt követően Andrew Lopez (ESPN) kérdésére J. J. Redick elmondta, hogy nem tudja, pontosan mit nyilatkozott Gentry, de ők bizony egy 10 napos előszezonon vannak túl. Redick egyébként nagyszerű estét zárt, pályafutása során először ért el 20 pontot egy negyed alatt.

Reggel már beszámoltunk róla, hogy Lou Williams és Kendrick Perkins üzengetésbe kezdett, miután a korábbi center is kifejtette a véleményét aról, hogy Williams meglátogatott egy sztiptízbárt az eltávja során.

Fred VanVleet is hallatta a hangját, ő viszont azokról az emberekről beszélt, akik kételkedtek a szezon előtt a Toronto Raptorsban. Szerinte nevetséges, hogy mennyire lenézték őket, még akkor is, ha Kawhi Leonard és Danny Green elvesztése nagy érvágás volt számukra. Hozzátette, hogy ez egyáltalán nem ismeretlen érzés számukra, a bajnoki cím megnyerése előtt folyamatosan kételkedtek bennük, és az előző szezon utolsó hónapjait leszámítva sosem kapták meg a tiszteletet.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy több edző is le fog térdelni a meccsek előtt az amerikai himnusz alatt, amennyiben a játékosok így döntenek. Szintén az ESPN újságírója hozta le, hogy a Klutch Sports játékosügynökséget is vezető Rich Paul helyet kapott a United Talent Agency igazgatóságában.

Végül pedig két drafttal kapcsolatos hír. Marc J. Spears értesülései szerint az NBA létrehoz egy Combine HQ nevű felületet, ami azt a célt szolgálja majd, hogy segítse a csapatoknak a választást. Itt arról a 105 játékosról tesznek elérhetővé statisztikákat és interjúkat, akiket a csapatok megszavaztak a draftra bejelentkező kosarasok közül.

Szintén a drafthoz kapcsolódik, hogy egy meg nem nevezett vezető szerint több csapat is úgy dönthet, hogy készpénzért cserébe eladja az idei első körös választási jogát, hogy az így befolyó összeggel is csökkentsék a leállás miatti bevételkiesést. Legutóbb 2013-ban volt hasonlóra példa, akkor a Denver Nuggets adta el azt a választási jogot a Utah Jazznek, amiből Rudy Gobert lett.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus