Hírmorzsák 2020-07-29 (11:55)

Montrezl Harrell biztosan kihagyja a Lakers elleni meccset, nem tudni, mikor tér vissza a buborékba. Lehet, hogy Anthony Davis sem lesz ott a Clippers ellen. Eric Gordon 1-2 hetet is kihagyhat bokasérülése miatt. Zion Williamson tegnap már a Pelicansszel edzett. Facundo Campazzo iránt érdeklődik a Dallas és a Minnesota. Egyre több játékos tervezi, hogy a himnusz alatt térdelni fog. Akik a buborékban lépnek először pályára, jövőre még újoncok lesznek. Ha nem javul a vírushelyzet Amerikában, jövőre az egész szezont egy buborékban rendezhetik. Nincs szó a kollektív szerződés teljes átírásáról. Kevin Garnett 200 millióval szállna be a Timberwolves megvásárlásába, ő lenne a klub elnöke. A Top10-be várt Deni Avdija lett az izraeli MVP. Scottie Pippent nem zavarja az, ahogy a Last Dance-ben feltüntették.

Kezdjük a sérülésekkel, távollétekkel. Arról ma reggel olvashattatok már, hogy a Houston Rocketsnél Eric Gordon bokasérülést szenvedett, és a hírek szerint 1-2 hetet kihagyhat. Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Los Angeles Clippersnél Montrezl Harrell még nem tért vissza a buborékba, nem játszik holnap éjszaka, a Los Angeles Lakers ellen, és nem is tudni, hogy mikor megy vissza a Disney Worldbe - elvileg egyébként minden napra van negatív tesztje.

Elképzelhető, hogy a Lakers is foghíjas lesz: Anthony Davisnek Michael Carter-Williams nyúlt be a jobb szemébe szombaton. Frank Vogel vezetőedző elmondta, hogy még mindig nincs minden rendben Davis szemével, lehet, hogy nem tud játszani a Clippers ellen, de bíznak abban, hogy pályára tud majd lépni a magasember. A New Orleans Pelicansnél Zion Williamson már tegnap elhagyhatta a karantént, együtt is edzett csapatával.

Malika Andrews (ESPN) jelentette, hogy a Pelicans és a Utah Jazz arról beszélgetnek, hogy a két csapat játékosai a Black Lives Matter felirat körül térdelnek majd a himnusz alatt - mint ismert, ez a két együttes vívja majd az újraindítás utáni első találkozót. Az biztos, hogy közös akciót terveznek, és Andrews forrásai szerint az is valószínű, hogy a liga nem fogja betarttatni azt az 1981-es szabályt, amely kimondja, hogy állni kell a himnusz alatt.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint az egész NBA-n belül egyre nagyobb egyetértés van arról, hogy a játékosok térdeljenek a himnusz alatt. Az újságíró úgy tudja, hogy elképzelhető: a kosarasok a saját, üzenetekkel felruházott pólóikat fogják viselni a bemelegítés alatt. Ezeken a pólókon nem(csak) azok a szlogenek lesznek, amiket a liga jóváhagyott, hanem mindenki a saját maga által jónak ítélt gondolatokat közvetíti majd.

Tim Bontemps (ESPN) úgy tudja, hogy azok, akik az orlandói buborékban lépnek először pályára, jövőre nyerhetnek még Év Újonca díjat. Mivel az orlandói meccsek nem számítanak majd bele a statisztikákba, a liga úgy döntött, az érintett játékosok a 2020/21-es szezonban is elsőévesnek fognak számítani. Ezen a listán ott van például a Denver Nuggets játékosa, Bol Bol is, aki eddig még nem szerepelt alapszakaszmeccsen.

A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts épp az előbb említett Tim Bontempsnek beszélt arról, hogy ha Amerikában ugyanaz lesz a helyzet a koronavírussal, mint most, akkor a következő idényt is csak a jelenlegi körülmények között rendezhetik meg - egy teljesen elzárt buborékban. Roberts azt is hozzátette, hogy Donald Trump táborával ellentétben ő nem hisz abban, hogy két héten belül magától is eltűnik a vírus, de reménykedik, hogy jobbak lesznek a körülmények.

Az is előkerült ebben az interjúban, hogy a kieső bevételeket persze kezelni kell, erről tárgyal az NBA és a Szakszervezet, de arról szó nincs, hogy a kollektív szerződést lényegében teljesen újraszabják, és Roberts szerint nem is lesz. Csak annyit fognak tenni ebben az ügyben, amennyit kell.

Charley Walters (Pioneer Press) forrásai szerint Kevin Garnett befektetői csoportjában két kaliforniai és egy floridai milliárdos található - mint ismert, KG szeretné megvenni az eladóvá váló Minnesota Timberwolvest. A kikiáltási ár 1.2 milliárd dollár, de ebben benne van a négyszeres WNBA bajnok Minnesota Lynx is, nem csak a Timberwolves. Garnett állítólag 200 millió dollárral szállna be, és ő lenne a kosárlabdával foglalkozó részleg feje - ő nevezhetné ki a GM-et és az edzőt is.

Carlos Sanchez Blas információi szerint a Real Madrid irányítója, Facundo Campazzo szeretne az NBA-be menni, és több más együttes mellett a Minnesota és a Dallas Mavericks is érdeklődik az argentin játékmester iránt. Campazzo leigazolását nagyban hátráltatja, hogy a hírek szerint több millió dolláros kivásárlási ára van.

Jöjjenek a rövidhírek. A Lakers vezére, LeBron James idén nem tűnik el a közösségi médiából a rájátszás idejére - semmi meglepő nincs ebben, hiszen a családjával szeretné tartani a kapcsolatot, ezt el is mondta James. Az indiai Princepal Singh aláírt a G-Liga új Select csapatához - azért érdekes ez, mert ő az első játékos, aki az NBA akadémiájáról kikerülve a G-Ligába szerződik, és az indiai akadémia első kosarasa, aki profi szerződést kap. Az idei drafton Top10-be várt Deni Avdija lett az izraeli bajnokság MVP-je - ő a legfiatalabb kosaras, aki ebben az elismerésben részesült.

A végére pedig Scottie Pippen maradt, akit a Last Dance-szel kapcsolatban kérdeztek az újságírók. Mint ismert, Pippent nem éppen a legjobb színben tüntették fel a sorozatban, de visszakérdezett, hogy miért kellene egy olyan dolog miatt megsértődnie, ami 30 éve történt? A Chicago Bulls legendája elmondta, hogy beszélt már Michael Jordannel a sorozat tavaszi vetítése óta, és egyáltalán nem zavarja az, ami akkor megjelent róla. Úgy tekintett a Last Dance-re, mint egy lehetőségre a fiatalabb generáció számára, amely nem sokat tudott a 90-es évekről vagy látott az akkori NBA-ből.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus