Hírmorzsák 2020-08-01 (10:45)

Marcus Smart szerint a játékvezetők azért változtattak a Giannis Antetokounmpo ellen megítélt támadóhibán, hogy ne kelljen kifújniuk a görögöt. Zion Williamson a Clippers ellen sem fog (sokkal) többet játszani. A Kingsnél volt egy nem egyértelmű koronavírusteszt, az érintett játékos pályára lépett a Spurs ellen. Tyus Jones legalább egy hetet kihagy (térd). Tom Thibodeau-nak a Knicks vezetőedzői posztja az álommunka - Ed Pinckney és Mike Woodson lehetnek a segédei. JJ Redick szerint az NBA-ben senkit nem érdekel, Donald Trump néz-e kosárlabdát vagy sem. AJ Lawson visszalépett a drafttól. A Suns elbocsájtotta nagyjából 30 alkalmazottját.

A Sacramento Kings szolgáltatta a tegnap nap egyik hírét, miután kiderült, hogy volt egy nem teljesen egyértelmű mintájuk a buborékban szerdán. A meg nem nevezett játékos előbb karanténba került, ma hajnalban azonban pályára lépett a San Antonio Spurs ellen, miután csütörtökön és pénteken is negatív teszteket produkált. A csapatok egyébként ettől tartottak, hogy a PO-ban egy ilyen eset döntő lehet, mivel 48 óra alatt két negatív teszt kell ahhoz, hogy valaki egy fals pozitív vagy egy nem egyértelmű eredmény után játszhasson.

A Milwaukee Bucks-Boston Celtics meccsen volt néhány érdekes játékvezetői ítélet, és erre különösen igaz volt Giannis Antetokounmpo és Marcus Smart esete. A sporik előbb támadóhibát ítéltek a görög ellen, ami a hatodik faultja lett volna, a videózás után azonban váltottak Smart védőhibára. A Celtics hátvédje a meccs után arról beszélt, hogy azt mondták neki: késve foglalta el a pozícióját, ezt jelezték a videószobából, emiatt változtattak az ítéleten. Smart szerint azonban mindenki tudja, miről van szó: az lett volna Antetokounmpo 6. személyi hibája, és a játékvezetők nem akarták kifújni. Szerinte jobb lenne, ha ezt nem próbálnák meg félremagyarázni.

A New Orleans Pelicans kapott hideget-meleget, hogy Zion Williamson a negyedek elején kapott játékidőt a vége helyett, így a Utah Jazz elleni összecsapás utolsó szűk hét és fél percében nem lépett parkettre. David Griffin GM elmondta, hogy az orvosi stáb javaslata volt ez, hogy bemelegedve, ellazulva játszhasson Zion. A szakvezető azt is elmondta, hogy a tavalyi 1/1-es a Los Angeles Clippers ellen sem fog sokat játszani. Tudja, hogy ez a céljuk, a PO elérése szempontjából nem éppen a legjobb dolog, de Williamsonnak végig kell mennie ezen a folyamaton, hogy újra teljes értékű lehessen.

Az első napi meccseket egyébként átlagosan 2.9 millióan nézték a TNT csatornán, ez több mint a duplája egy átlagos idei mérkőzésnek. A Turner Sports egyik vezetője közben bejelentette, hogy az alapszakaszra minden reklámspotot eladták - a PO-ra még van néhány üres helyük, de az alapszakaszban hirderők nagy része maradni szokott a rájátszásra is, ilyen jellegű problémájuk tehát nem lesz.

A Memphis Grizzliesnél annyi biztos, hogy Tyus Jones legalább egy hetet kihagy térdsérülése miatt - a Grizzlies következő meccsén sem lesz bevethető.

A New York Knicks vezetőedzője, Tom Thibodeau egy Zoom beszélgetésen elmondta, hogy álmai munkája az, hogy a Knicks trénere lehet - valószínűleg azért is, mert Connecticutban nőtt fel, az egész családja Knicks-rajongókkal volt tele. A 90-es években megtapasztalta, hogy nincs jobb hely a Madison Square Gardennél. Imádja a kihívásokat, a várost, a csarnokot a szurkolókat és a csapatot is. Ugyanide tartozik, hogy Shams Charania (The Athletic) információi szerint Mike Woodson valamilyen minőségben szintén csatlakozik a New Yorkhoz, Marc Berman (New York Post) pedig úgy tudja, hogy Ed Pinckney is a szakmai stáb tagja lehet - utóbbi Chicagóban és Minnesotában is együtt dolgozott Thibodeau-val.

A liga és a Játékosok Szakszervezete megegyeztek, hogy továbbra is visszatartják a kosarasok fizetésének 25%-át a vis maiorra hivatkozva. Az, hogy mennyit kapnak majd meg végül ebből a játékosok, valószínűleg akkor derül csak ki, ha a szezon végén látszódni fog, pontosan mennyi lett a liga bevétele.

Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers sztárjának, LeBron Jamesnek nem tetszett, hogy a liga azt várta, a játékosok foglaljanak állást a Kína-Hong Kong-Daryl Morey ügyben, mielőtt akár Morey, akár Adam Silver megszólaltak volna ezzel kapcsolatban.

Arról volt szó ma reggel, hogy Jonathan Isaac, Gregg Popovich és Becky Hammon sem térdeltek az amerikai himnusz alatt, mindenki más viszont igen. Az amerikai elnök, Donald Trump a múlt héten azt írta twitteren, hogy számára megszűnik a kosárlabda, amennyiben a játékosok térdelni fognak, mert azt még mindig egy óriási tiszteletlenségnek tartja. A New Orleans Pelicans játékosa, JJ Redick annyit mondott erre, hogy senki le se szarja az NBA-ben, hogy Trump néz-e kosárlabdát vagy sem, őt legalábbis nem érdekli. Redick szerint Trump összes tweetje azért születik, hogy megossza az embereket, felingerelje őket és felbátorítsa a saját szavazóbázisát, a múlt hét sem volt ez alól kivétel.

AJ Lawson úgy döntött, hogy visszalép az idei drafttól, és visszamegy a South Carolina egyetemre még egy évre.

A végére pedig a Phoenix Suns maradt, amely nagyjából 30 alkalmazottját rúgta ki a minap. Bár a sajtófőnök, Dean Stoyer szerint ennek nincs köze a koronavírushoz és annak gazdasági hatásaihoz, a Suns nemrég G-Ligás fiókcsapatát is pénzzé váltotta, eladta a Detroit Pistonsnak.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus