Hírmorzsák 2020-08-06 (20:30)

Kevin Durant szerint a Clippers legyőzi a Buckst az idei döntőben. Durant úgy gondolja, azért utálják sokan Kyrie Irvinget, mert a nyers igazságot mondja ki. 25.000 dollárra büntették a Brooklynt. Jamal Crawford több mérkőzést is kihagy (combhajlító). LeBron James nem játszik ma este (ágyék). Ben Simmonsnak részleges térdficama van. Damian Lillard megvédte Carmelo Anthonyt. Donald Trump szerint szégyen, hogy az NBA-játékosok térdelnek a himnusz alatt - LeBront és Doc Riverst sem érdekli, hogy az amerikai elnök nem nézi a meccseket. Gregg Popovich Adam Silveréket méltatta a buborék miatt.

A Brooklyn Nets sztárja, Kevin Durant az ELITE Media Group "Play for Keep" című podcastjének vendége volt, ahol felkérték rá, hogy jósolja meg, ki nyeri az idei bajnokságot. Durant azt válaszolta, hogy utál belemenni ilyen fejtegetésekbe, mert bármi megtörténhet, ezt láthattuk tavaly a Golden State Warriorsnál is, de ha választania kellene, azt mondaná, hogy a Los Angeles Clippers fogja a döntőt játszani a Milwaukee Bucksszal, és előbbi nyeri a finálét. KD azt is hozzátette, hogy szerinte a Los Angeles Lakers és a címvédő Toronto Raptors lesznek még ott a főcsoportdöntőkben. Durant azzal magyarázta választását, hogy rettentesen mély a Clippers kerete, és eddig nem is igazán láthattuk együtt a teljes csapat hosszabb ideig. A Clippers tehetsége megkérdőjelezhetetlen, ráadásul a Durant szerint legfontosabb posztokon Paul George és Kawhi Leonard van Doc Riverséknél - ketten a Top3, Top4 wingből.

Durantet megkérdezték arról is, mit szól ahhoz, hogy úgy tűnik, Kyrie Irvinget nem nagyon értik az emberek, amire azt válaszolta, hogy szerinte sokan nem szeretik, ha az igazat mondják nekik, főleg hogy ha a nyers igazsággal találkoznak szembe. Durant úgy gondolja, hogy Irving egyszerűen kimondja a frankót, kertelés nélkül. Ha bemegy az edzőterembe, és azt mondja, hogy nem tetszik neki, ahogy a dolgok zajlanak, ott KD szerint valami baj van - Irvingnek nincs problémája azzal, hogy ennek hangot is adjon.

Még két hír tartozik a Netshez. Egyrészt a liga 25.000 dollárra büntette a klubot, amiért nem sikerült a megfelelő módon és időben jelezni a csapat sérültjeit. Másrészt a kedd este, a Milwaukee Bucks ellen combhajlítósérülést szenvedő Jamal Crawford néhány mérkőzést egészen biztosan kihagy, ezt a gárda vezetőedzője, Jacque Vaughn mondta el a riportereknek.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Philadelphia Sixers bejelentette: Ben Simmonsnak részleges ficama van a bal térdében - többet nem mondtak az ausztrálról, illetve arról, hogy mikor léphet esetleg pályára. A Los Angeles Lakersnél egy hiányzó egészen biztosan lesz ma este az eddig ismert nevek mellett: LeBron James nem fog pályára lépni a Houston Rockets ellen, hogy ágyéksérülése ne legyen rosszabb, mint most.

A Rockets kedd éjszaka a Portland TrailBlazers ellen kapott ki, ebben pedig nagy szerepe volt Carmelo Anthony utolsó percben beszórt triplájának. Az összecsapás után Damian Lillard elmondta, hogy mikor leigazolták Melót, mindenkinek volt néhány kerestlen szava róla: hogy milyen gyengén fog védekezni, egyre idősebb lesz, vagy hogy hogyan fog tudni beilleszkedni. Ezzel ellentétben amikor szerződtették, teljesen nyugodt volt Anthony - jó csapattársként viselkedett, nagyszerűen bánt a fiatalokkal. Folyamatosan beszélt a pályán akár jó, akár rossz meccse volt - mindent a csapatnak rendelt alá. Lillard szerint Melo pontosan tudja, hogy mit várnak tőle bizonyos szituációkban, attól függően, hogy éppen hogyan áll a meccs. Számára vicces és egyben felháborító is volt, ahogyan beszéltek Anthonyról, aki egy leendő Hall of Famer. Maga az érintett azt mondta a Rockets elleni dobása után, hogy szerinte ez a képesség, hogy amikor a csapatának kosárra van szüksége, ő beszórja a vállalásait, nem tűnik el az idő múlásával - valakiben vagy megvan, vagy nincs.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich a ligát és konkrétan Adam Silvert méltatta a buborék miatt - minden hatékonyan, fegyelmezetten és könnyedén zajlik a Disney Worldben. Popovich szerint olyan szervezett az egész buborék, mintha a seregben lennének. A vezetőjüknek volt egy elképzelése, és tudta, hogyan ültesse a gyakorlatba, a buborékban lévők pedig követik a szabályokat, betartják azokat - szerinte egyébként ezzel óriási gondok vannak az USA-ban.

A végére pedig Donald Trump maradt, aki a minap a Fox and Friendsben azt mondta, szégyen, hogy az NBA-játékosok térdelnek a himnusz alatt. Trump úgy gondolja, hogy a kormány rengeteget dolgozott a ligával azért, hogy újraindulhasson a bajnokság, ezek után meg azt kell néznie, hogy végig térdelik a himnuszt - számára ez elfogadhatatlan. Saját bevallása szerint amikor meglátja, hogy térdelnek a játékosok, ki is kapcsolja a TV-t, és nem egyedül van így - szerinte ezt a nézettségi adatok is bizonyítják, de nem csak a kosárlabdában, hanem a baseballban is. A cikkben korábban már említett LeBron James annyit mondott, hogy nem nagyon hiszi, hogy bárki is szomorkodna azért, mert Trump nem nézi őket. Nem akar belemenni, mert tudja, hova vezethet ez, de láthatja mindenki, milyen az ország vezetése - ezért kell novemberben minél több embernek elmenni szavazni. A Clippers vezetőedzője, Doc Rivers is annyit reagált, nem érdekli ez a dolog - tudják, hogy az igazság az ő oldalokun van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus