Hírmorzsák 2020-08-07 (20:45)

Zion Williamson nem játszik ma este pihentetés miatt. Mo Bamba koronavírusos volt. Pat McCaw elhagyta a buborékot, térdspecialistához kell mennie. A liga fontolgatja, hogy a Delete 8 is az orlandói buborékban gyűljön össze. Többen egyből Adam Silvert hívják, ha szabályszegést tapasztalnak a Disney Worldben. Kemba Walker szerint az egyik legesélyesebb csapat volt a megszerzésére a Knicks, amíg nem jött a képbe a Celtics. Facundo Campazzo NBA-be igazolása egyre reálisabb.

Kezdjük a sérülésekkel, betegségekkel, távolmaradókkal. A New Orleans Pelicansnél Zion Williamson kihagyja csapata ma éjszakai, Washington Wizards elleni találkozóját - pihentetik a back-to-back második felén. Az Orlando Magic centere, Mo Bamba bejelentette, hogy júniusban koronavírusos volt - elvesztette szaglását és ízlelését, emellett fáradékony volt és izomfájdalmai is voltak. A Toronto Raptorsnál pedig Pat McCaw elhagyta a buborékot, miután újra eljött egy kidudorodás a bal térde hátulján - meg fogják vizsgálni, utána döntenek a hogyan továbbról, a címvédő viszont nem igazolhat senkit a swingman helyére.

Sam Amick (The Athletic) értesülései szerint a liga fontolgatja, hogy a Delete 8 nevű csoportot, azaz a 8, Disney Worldből kimaradó együttest is elviszi a campusra, hogy ott legyenek a klubok edzőtáborai és esetleges egymás elleni meccsei. Mivel a Játékosok Szakszervezete nem nagyon fogad el kevésbé biztonságos helyet, mint az orlandói buborék, így adja magát, hogy a 8 leggyengébb gárda is itt gyűljön össze. Mint ismert, az alapszakasz augusztus közepén véget ér, hat csapat távozik a Disney Worldből, az első kör után pedig még nyolc, így lenne elég hely az érkezőknek.

Chris Haynes (Yahoo Sports) a TNT műsorában elmondta, hogy információi szerint több játékos is megkerülte a besúgó forródrótot, és közvetlenül Adam Silver commisht hívta fel azzal, ha a campus szabályaival ellentétes dolgot tapasztalt. Haynes szerint ez mutatja, hogy Silver mennyire megközelíthető a kosarasok számára is.

A Boston Celtics irányítója, Kemba Walker a The Ringer RC2C podcastjében elmondta, hogy az off-szezon egy pontján igenis nagyon komoly esély volt arra, hogy a New York Knickshez igazol, főleg amíg nem került a képbe a Celtics. Walker szerint az egyik legfőbb célpontja volt a Knicks, mert azt gondolta, hogy rajta kívül még egy sztárt meg fognak tudni szerezni. Arra a kérdésre nemmel felelt, hogy az döntötte-e el a sorsát, hogy Kevin Durant nem a New Yorkhoz szerződött végül.

A végére pedig Marc Stein (New York Times) maradt, aki úgy tudja, hogy Facundo Campazzo NBA-be igazolására egyre nagyobb az esély - soha nem tűnt még ennyire reálisnak, mint most. Stein forrásai szerint a Real Madrid már három hónapja tudja, hogy az argentin irányító nem marad az együttesnél. 6 millió dollár a kivásárlási ára, ami sok, viszont megoldható. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus