Hírmorzsák 2020-08-08 (12:15)

A Brooklyn és az Orlando bejutott a playoffba, Evan Fournier és Kevin Durant emiatt bónuszokkal gazdagodott. Ja Morant a kislányának ajánlotta a Grizzlies győzelmét, kihordott lábon egy csípősérülést. Jonathan Isaac túl van a műtéten. Napi sérülések: Richaun Holmes, Juwan Morgan, Furkan Korkmaz. Butler kihagyja a szombati meccset, Westbrook vasárnap visszatér. Kendrick Nunn személyes okok miatt rövid időre elhagyta a buborékot. Draymond Green szerint Devin Bookert ki kell menteni Phoenixből, büntetést kaphat a GSW játékosa. Állítólag Nate McMillan inogó kispadja a legforróbb topik a buborékban. John Wall NBA-karrierje során először él fájdalom nélkül. 

Ahogy arról már délelőtt beszámoltunk, Keleten kialakult a playoff nyolccsapatos mezőnye, a Washington Wizards jövő héten búcsúzik Orlandótól. A playoffba így már biztosan bejut a Brooklyn Nets és az Orlando Magic, ami néhány játékosnak bónuszt jelent: Evan Fournier például 150 ezer dollárral lesz gazdagabb, míg az egész szezont kiülő Kevin Durant kerek 1 millió dolláros pluszt kap - fontos megjegyezni, hogy ez nem növeli meg KD cap hitjét a 2021-es offszezonban. A Netsnél egyébként mindenki örült a sikernek, de nem volt különösebb ünneplés, mivel igyekezniük kellett elhagyni az öltözőt, ugyanis jött a fertőtlenítő személyzet.

Nyugaton a Grizzlies magához tért és végre nyert egy meccset, amivel egyből jó helyzetbe hozták magukat a play-int illetően. Ja Morant kislánya a meccs napján volt egyéves, és az újonc mindenképp szeretett volna valamilyen ajándékot küldeni. Reggel beszélt a szüleivel, nagyon rossz passzban volt, és szerinte ez élete eddigi legnehezebb napja, hogy nem ünnepelhet a gyermekével, de a győzelmet így neki tudta ajánlani. Dave McMenamin (ESPN) szerint a helyzet iróniája, hogy a győztes meccs miatt nőtt az esélye annak, hogy Morant később találkozhat újra a gyermekével. Morant egyébként kisebb csípősérülést szenvedett, miután Darius Bazley elég keményen faultolta, de vissza tudott térni, elvileg nincs komolyabb baja. 

Jonathan Isaac sikeresen túl van a műtéten, amely során rendbe rakták elszakadt bal keresztszalagját és meniszkuszát. A péntek esti meccseken is akadtak sajnos egészségügyi gondok: Juwan Morgan, a Jazz újonca csúnyának tűnő térdsérülést szenvedett, nem is tudott visszatérni, de a vizsgálatok szerint megúszta a komolyabb problémát. Richaun Holmes megpróbálkozott ugyan a játékkal, de a fájós csípője miatt ki kellett állnia a Sacramentóból. Furkan Korkmaznak kiment az egyik ujja, de a 76ers egyik legjobb kinti dobója szerencsére vissza tudott térni a Magic ellen. 

Arról tegnap írtunk, hogy Russell Westbrook combizomhúzódással bajlódik, de Mike D’Antoni azt nyilatkozta, hogy játékosának nincs különösebb baja, vasárnap a Kings ellen már játszani fog. Jimmy Butler nem áll ilyen jól, a szombat esti meccsen sem tud pályára lépni, ugyanakkor ügynöke szerint a sokadik vizsgálat végre kiderítette, mi a probléma, megkezdhetik a kezelést és hamarosan rendbe fog jönni a fájós jobb lába. 

Kendrick Nunn elhagyta a buborékot, de Ira Winderman (Sun-Sentinel) szerint nem a vírus vagy más egészségügyi probléma, hanem személyes okok miatt távozott a Miami Heat újonca - ugyanakkor a távollét nem lesz hosszú, már a hétvége folyamán vissza fog térni és a playoffra biztosan rendelkezésre fog állni. 

Draymond Green lehet, hogy büntetést fog kapni a ligától, mivel az NBA on TNT-n élő adásban azt mondta Charles Barkley-éknak, hogy Devin Bookert és a Sunst is nagyon jó nézni, de vigyék el Phoenixből a játékost - nem tesz jót neki és a karrierjének. Green szerint, aki jóban van Bookerrel, menjen el máshová, ahol jó kosárlabdát játszanak és esélye van nyerő csapatban játszani. A műsorban természetesen rákérdeztek, hogy most éppen tamperinget csinál és a Warriorshoz csábítgatja a hátvédet, Green csak annyit mondott: "talán". Mint emlékezetes, anno Greennek vastagon benne lehetett a keze abban is, hogy Kevin Durant a GSW-hez igazolt (illetve egyes akkori hírek szerint abban is, hogy tavaly eligazolt...). 

A Pacers jól teljesít a rengeteg sérülés ellenére, azonban Zach Lowe (ESPN) és Jeff Van Gundy arról beszélt Lowe podcastjében, hogy mindketten úgy tudják: Nate McMillan alatt forró a kispad. Van Gundy azt mondta, mióta Orlandóban van, két ember jött hozzá ezzel az információval - Lowe kiemelte, hogy ezek csak pletykák, nem tudnak biztosat, és általában hitetlenkedve fogadják ezt a hírt az emberek. A Pacershez tartozik, hogy a héten játékra jelentkező újonc grúz center, Goga Bitadze bevallotta: egész szezonban küszködött a bal térdével, és ezen a leállás sem segített, voltak olyan periódusok, amikor képtelen volt futni. Ugyanakkor az MRI nem mutatott elváltozást, így valószínűleg az offszezonban nem kell majd megműteni. 

John Wall profi karrierje során először teljesen fájdalommentes, erről beszélt az NBC-nek adott interjújában. Az Achilles-szakadásból lábadozó korábbi All-Star elmondta, hogy korábban folyamatosan a térdével és a sarkával akadtak problémák, most viszont újra fiatalnak érzi magát. Délelőtt kosarazott, de utána úgy érezte, mintha nem is játszott volna aznap, amit igen jó jelnek tekint - most számára az a legfontosabb, hogy 100%-osan biztos legyen abban, hogy a teste felkészült egy teljes szezonra. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus