Hírmorzsák 2020-08-11 (10:15)

Deandre Ayton kihagyta a vasárnapi koronavírustesztet, büntetést kapott emiatt a Sunstól. Terrence Ross és Dennis Schröder elhagyták a buborékot. Montrezl Harrell visszatért a Disney Worldbe. Megvannak a nyugati play-in meccs(ek) időpontja(i). A kiesők az utolsó meccsük után azonnal távoznak a buborékból. A Blazersnek van a legnagyobb esélye a rájátszásra a nyugati 8-11. helyezettek közül? Tilman Fertitta nem sajnálja a pénzt a Rocketsre, amíg bajnokesélyes a csapat. Augusztus 20-án lesz a lottery. Ben Simmons kihagyja a szezon hátralévő részét. Joel Embiid bokasérülése elvileg nem súlyos. A Pelicansnél Holiday, Ingram és Williamson sem játszanak ma este.

Kezdjük a sérülésekkel, van belőlük bőven. Az Orlando Magic játékosa, Terrence Ross elhagyta a buborékot egy egészségügyi probléma miatt - nem koronavírusról van szó, de külső helyszínen kell teszteket elvégezni, ezért távozott Ross a Disney Worldből. A Philadelphia Sixersnél Ben Simmonst bal térdét megműtötték, és most már úgy számol mindenki, hogy az ausztrál kihagyja az idény hátralévő részét. A Philly másik sztárja, Joel Embiid még a Portland TrailBlazers elleni találkozón szenvedett bokasérülést, de Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a csapat optimista, hogy nincs szó nagyobb gondról.

A Milwaukee Bucksnál Giannis Antetokounmpo nem játszott a Toronto Raptors ellen, mert fájt a foga, a hírek szerint a sájsebészeten is járt vele. A New Orleans Pelicansnél Jrue Holiday, Brandon Ingram és Zion Williamson sem fognak játszani ma este a Sacramento Kings ellen - utóbbi kettőnek a jobb térde fáj, Holidaynek pedig a jobb könyökével vannak gondok. Alvin Gentry vezetőedző elmondása szerint egyik sérülés sem súlyos, megelőző jelleggel ültetik ki a játékosokat, akikkel megbeszélték, hogy így a legjobb - mivel a Pels már nem hajt a play-inre, így nincs is miért kockáztatni. Az Oklahoma City Thundernél Danilo Gallinari (bal boka), Shai Gilgeous-Alexander (jobb vádli), Steven Adams (bal láb) és Dennis Schröder sem játszott. Előbbi három a sérülések beírása ellenére leginkább pihentetés miatt nem szerepelt, a német hátvéd viszont elhagyta a campust gyermeke születése miatt - ezzel előre lehetett már számolni.

Van egy nagy visszatérő is: ma reggel írtunk már arról, hogy Montrezl Harrell újra a buborékban van, pénteken már akár pályára is léphet.

Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint a kieső csapatok azonnal távoznak a buborékból az utolsó mérkőzésüket követően. A meccs után letusolnak a játékosok, kapnak ételt, a csapatbusszal pedig mennek a reptérre. Egyelőre annyi biztos, hogy a Pelicans, a Kings és a Washington Wizards is így fog tenni. A nyugati play-in első meccsét magyar idő szerint szombaton este 20:30-kor, a másodikat pedig vasárnap este 22:30-kor játsszák majd - utóbbit természetesen csak akkor, ha szükséges. A FiveThirtyEightnél egyébként a Portland TrailBlazers rájátszására 75%-ot adnak, a Memphis Grizzliesnek 17-et, a Sunsnak 6-ot, míg a San Antonio Spursnek 2-t.

Még két hír, amelyek kifejezetten a buborékhoz kapcsolódnak. Egyrészt egy kis statisztika: a 22, Orlandóban érdekelt csapatból 17-en több pontot dobnak, mint a leállás előtt, több triplát is vállalnak, és összesen 9 ponttal nőtt egy-egy mérkőzésre vetítve a pontátlag. Másrészt a Phoenix centere, Deandre Ayton vasárnap elmulasztotta a koronavírustesztjét. Hétfőn reggel pótolták ezt, csatlakozhatott csapatához, de ezért nem volt kezdő tegnap este, az Oklahoma City Thunder ellen, a klub megbüntette.

A Houston Rockets tulajdonosa, Tilman Fertitta azt nyilatkozta Jerome Solomonnak (Houston Chronicle), hogy amíg megvan a bajnoki címre az esélyük Russell Westbrookkal és James Hardennel, nem fog spórolni, nem pénzügyi alapon fogja hozni a döntéseit - idén is úgy volt megtervezve a büdzsé, hogy a luxusadóban lesznek. Fertitta elmondta, hogy bajnoki címet akar nyerni, ennek pedig pénzügyi vonzata is van - úgy gondolja, hogy egy végső siker után 30-50 millió dollárral nő az éves bevétel, szponzorokból is többen jelennek meg, és még többen akarnak meccsre járni, éppen ezért éri meg pénzt költeni a bajnoki címért. Számításai szerint egyébként 1 milliárd dollárt bukott el 2020 első felében a koronavírus miatt, de nincsenek anyagi gondjai. A lehető legjobb keretet akarja pályára küldeni - semmi köze nincs az üzleteinek és a pénzügyeinek ahhoz, hogy mi történik a Houstonnál.

Moses Barda értesülései szerint Ante Zizic 2 éves megállapodást kötött a Maccabi Tel-Avivval - a Cavsnél fejezte be a szezont, és érdeklődött iránta a Real Madrid is, de úgy tűnik, hiába.

A végére pedig a draft lottery maradt: Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy augusztus 20-án, tehát jövő csütörtökön tartják majd a draftsorrendet eldöntő sorsolást. A korábbi évekkel ellentétben a koronavírus miatt ezúttal csak virtuálisan lesznek majd jelen a csapatok képviselői. Mint ismert, a Golden State Warriorsnak, a Cleveland Cavaliersnek és a Minnesota Timberwolvesnak vannak a legjobb esélyei az 1/1-re.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus