Hírmorzsák 2020-08-12 (11:30)

Giannis Antetokounmpo megbánta a fejelést, de szerinte minden ember hibázik, eddig nem volt ilyen jellegű gondja - Mike Budenholzer néhány korábbi fújást hiányzol, Sterling Brown pedig azt mondta, hogy sok "szemétség" történik a görög ellen már régóta. Damian Lillard elhunyt unokatestvérének ajánlotta a ma hajnali teljesítményét. CJ McCollumnak komolyabb sérülése van. Kendrick Nunn visszatérhet. John Wall szerint új szerepe lesz Bradley Beal fejlődése miatt. Devin Booker franchise-rekordot döntött.

Reggel már nálunk is téma volt Giannis Antetokounmpo esete, aki megfejelte Mo Wagnert egy támadófault után. Mike Budenholzer vezetőedző szerint az MVP-nél régóta nagy a feszültség és sajnálatos, hogy néhány korábbi esetben néma maradt a síp, akkor talán máshogy alakultak volna a dolgok. Hozzátette, hogy bizonyos értelemben talán ez a legjobb, ami történhetett, mert megtanulhatják, hogy higgadtnak kell maradniuk minden szituációban.

Sterling Brown, a Bucks másik játékosa annyit mondott, hogy rengeteg apró kis "szemétséget" kap Giannis már régóta és mindig céltábla van a hátán, hiszen ő az MVP és a Milwaukee a ligaelső - Giannis most reagált, ennyi történt. Azt azért ő is elmondta, hogy a nyugalmat meg kell őrizni, majd figyelmeztetniük kell a görögöt, hogy erre figyeljen oda. Arról egyelőre nincs hír, hogy mennyi eltiltást kap Giannis, ha kap.

Maga Giannis végül azt mondta, hogy szörnyű jelenet volt ez az egész és ha visszamehetne az időben, akkor nem csinálná meg megint, de végül mindannyian emberek ők is, mindannyian követnek el hibákat. Szerinte egész évben és az egész karrierje során megőrizte a hidegvérét, mindig a játékra koncentrált, ez most rosszul alakult, de még egyszer hangsúlyozta, hogy ő is ember, ő is hibázik.

Damian Lillard ma hajnalban 61 pontos karriercsúcs-beállítással vezette újabb kulcsfontosságú győzelemre a Portland Trail Blazerst, ezt a teljesítményét pedig elhunyt unokatestvérének és személyi szakácsának ajánlotta. Brandon Johnson, avagy Chef B Lillard mellett CJ McCollumnak, Jusuf Nurkicnak és Evan Turnernek is főzött.

Lillard egyébként egészen extra formában van, Terry Stotts vezetőedző pedig azt mondta róla, hogy a buborékba akarva senki sem volt motiváltabb, mint az irányító - szerinte Lillard játéka és vezetői képessége is önmagáért beszélt. A Blazers sztárja egyébként azt mondta, hogy a következő, Nets elleni meccs lesz életük legfontosabb meccse - most jók voltak, elvégezték a feladatukat, de van még egy mérkőzés, amit meg kell nyerniük, most csak arra koncentrálhatnak.

Hozzá tartozik, hogy Wilt Chamberlain óta ő az első játékos az NBA történetében, aki egy szezon alatt háromszor is elérte a 60 pontos határt.

Szintén a Portlandhez kapcsolódik, hogy bár feljöttek a nyugati nyolcadik helyre, de az utolsó meccsükön is nyerniük kell a playinhez, ezzel pedig van egy kis baj: CJ McCollumnak komolyabb sérülése van. A hírek szerint McCollum csütörtök óta egy törött csonttal a hátában játszik - ez nagyon meg is látszik rajta, de egyelőre elviseli a fájdalmat és küzd azért, hogy bejussanak a PO-ba.

A Miami Heatnél legutóbb már visszatérhetett Jimmy Butler és Goran Dragic, most pedig úgy tűnik, hogy Kendrick Nunn is újra a csapattal lehet - az irányító elhagyta a buborékot, de már visszatért, ma lejár a karanténja és a holnap hajnali Heat-meccsen már ott is lehet a pályán, legalábbis a csapatnál így számolnak.

John Wall, a Washington Wizards irányítója úgy számol, hogy amint visszatérhet, más szerepe lesz a csapat támadójátékában, mint korábban. A karmester a teljes szezont kihagyta Achilles-sérülése miatt, Bradley Beal pedig közben vezérré nőtte ki magát és Wall azt mondta erről, hogy "ahogy" most már Beal kezeli a labdát, az lehetőséget ad neki (Wallnak) arra, hogy labda nélkül játsszon - üres befutásokból, a szélekről indulva dolgozzon és szerezzen kosarakat, nem kell mindig tenni elosztania a labdákat.

A végére pedig egy statisztika ma hajnalról: Devin Booker 91. alkalommal érte el a 30 pontos határt a Phoenix Suns mezében, amivel új franchise-rekordot állított fel. A fiatal dobógép csak ebben a szezonban 28 ilyen meccset játszott eddig, ebből sorozatban az utolsó hármat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus