Hírmorzsák 2020-08-14 (11:30)

Megszakadt a San Antonio Spurs playoff-sorozata, Gregg Popovich ugyanakkor elégedett a fiatalokkal. Antetokounmpo megdöntötte Wilt Chamberlain rekordját. A Nets célja Joe Harris megtartása. Zion Williamson beszél az edzőivel a súlyáról. Adrian Griffint bántalmazással vádolják. Adam Silver szerette volna, ha 30 csapattal indult volna újra a liga. Augusztus 23-án indul a Mamba hét.

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, a Portland Trail Blazers és a Memphis Grizzlies játszhat a nyugati 8. helyért. Ide kapcsolódik, hogy a liga közzétette a rájátszás menetrendjét, erről itt olvashattok részletesebben.

Megszakadt a San Antonio Spurs sorozata, 22 év után maradt le Gregg Popovich csapata a rájátszásról. A legendás edző a Utah Jazz elleni vereség után arról beszélt, hogy egyáltalán nem foglalkoztatja ez a sorozat, mert az a fontos, amit a jelenben csinál, a múltidézés ugyanakkor nem visz előre. Hozzátette, hogy minden korábbi sikertét azért érte el, mert nagyszerű játékosai voltak. Jelen helyzetben sokkal fontosabbnak tarja, hogy csapata jól játszott a buborékban, a fiatal játékosok pedig annak ellenére is küzdöttek a rájátszásért, hogy nem volt sok esélyük azt elérni.

Miután a Spurs lemaradt a rájátszásról, a Houston Rockets rendelkezik a leghosszabb aktív sorozattal, James Hardenék zsinórban 8. alkalommal jutottak be. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Rockets jelen állás szerint nem számíthat Russell Westbrook játékára az OKC elleni párharc elején, Mike D’Antoni pedig ködösített kicsit vele kapcsolatban, miután azt nyilatkozta, hogy a jövő héten meglátják, mi lesz vele, jelenleg ő sem tudja.

D’Antonihoz kapcsolódik, hogy amennyiben a nyáron edzőváltás lesz Houstonban, Sam Amick (The Athletic) értesülései szerint Jeff Van Gundy lehet a Rockets fő jelöltje a pozíciójára. Amick úgy tudja, hogy Tyronn Lue is esélyes lehet.

Giannis Antetokounmpo ma hajnalban egymeccses eltiltása miatt nem lépett pályára a Memphis Grizzlies ellen, úgyhogy már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy megdönti Wilt Chamberlain PER-rekordját. A legendás center 31,82-os hatékonysági mutatót tudott felmutatni az 1962/63-as idény során, míg a Milwaukee Bucks sztárja 31,9-es értékkel fejezte be az idényt. A Buckshoz tartozik még, hogy Khris Middleton végül lemaradt az 50/40/90-es klubról, 5 kosár hiányzott neki.

A Brooklyn Nets legfőbb célja Joe Harris megtartása lesz a szezont követően, mondta el Sean Marks GM. Ez annak fényében igazán érdekes, hogy korábban több pletyka is arról szólt, hogy szeretnének egy harmadik sztárt szerezni Kevin Durant és Kyrie Irving mellé.

Zion Williamson súlya és fizikai állapota ismét témát szolgáltatott. Ezzel kapcsolatban az érintett azt nyilatkozta, hogy beszélni fog az edzőivel, hogy szerintük miben kellene javulnia. Szeretne a játék minden szegmensében fejlődni, a testét pedig olyan állapotba hozni, amilyennek annak lennie kell. Mindenkinek megvan a maga véleménye, de ő azokéra fog hallgatni, akik közel állnak hozzá és a csapathoz.

Adrian Griffint, a Toronto Raptors másodedzőjét családon belüli erőszakkal kapcsolatos vádakkal illette a korábbi felesége a közösségi médiában. Audrey Griffin állítása szerint többször is bántalmazta és fojtogatta őt, illetve akkor is megráncigálta, amikor várandós volt. A Raptors közleményt adott ki, amiben egyrészt Griffin tagadja a vádakat, másrészt a csapat teljes mértékben támogatja edzőjét, és minden segítséget megadnak neki, hogy tisztázni tudja magát.

Blake Griffin hajlandó más szerepkörben játszani, amennyiben ezzel jobban tudja segíteni a Detroit Pistons csapatát. Versenyképes csapatot szeretnének építeni az edzői stábbal, akiknek elmondta, hogy kisebb szerepet is vállal, ha azt szánják neki. A 31 éves erőcsatár januárban térdműtéten esett át, jelenleg pedig heti 6 napot edzéssel tölt, hogy a következő szezon elején visszatérhessen.

Adam Silver nagyon bánja, hogy nem találtak értelmes módot arra, hogy mind a 30 csapatot bevonják a folytatásba, és sajnálja, hogy 8 csapat kimarad ebből a tapasztalatból. A következő szezon legfőbb célja pedig az lesz, hogy a szurkolókat is visszahozzák a csarnokokba. A jelennel kapcsolatban úgy gondolja, hogy a társadalmi problémák elkerülhetetlenek, de a szurkolók képesek külön kezelni a játékot és a kosarasok mezein megfogalmazott üzeneteket. A rajongók is tudják, hogy nehéz időket élünk, és azt is tudomásul kell venniük, hogy a játékosoknak is több dimenziójuk van, ők sem csak kosarasok.

Az ESPN egy felmérése szerint a szurkolók 71%-a támogatja, hogy a sportolók kinyilvánítsák a véleményüket. A résztvevők 47%-a azt válaszolta, hogy szívesebben szurkol olyan játékosoknak és csapatoknak, akik felemelik a hangjukat, míg 20% az ellentétes véleményen van. Sokkal megosztóbb a felmérés alapján, hogy hol kellene szerintük ezt megtenniük, 51% érezte helyénvalónak, hogy a sportpályákon is véleményt nyilvánítanak.

Az újrakezdés utáni első héten viselt mezeket elárverezik, a befolyt összeg pedig a Players' Justice Fund számlájára, vagyis a játékosok szakszervezete által létrehozott alapítványhoz kerül. A bevételt olyan helyi és országos szervezetek között osztják majd szét, amik társadalmi igazságszolgáltatással, illetve a fekete közösségek támogatásával foglalkoznak.

A Nike augusztus 23-tól kezdve Mamba hetet tart, ami során a néhai Kobe Bryant emléke előtt szeretnének adózni. Ez a nap a Los Angeles Lakers legendájának a születésnapja. A sportszergyártócég továbbá bejelentette, hogy folytatják a Kobe Protro cipősorozatot, illetve az NBA-vel megegyeztek arról is, hogy a Bryant-mezek továbbra is elérhetők lesznek. A bevételeket arra szeretnék fordítani, hogy még több sportolási lehetőséget teremtsenek a fiataloknak.

Végül néhány rövid hír. Az amerikai elnökválasztással kapcsolatos, hogy LeBron James közreműködik abban, hogy a Los Angeles Dodgers stadionja is szavazóhely legyen. A William Hill fogadóiroda arról számolt be, hogy a meccsek alatti fogadások száma megduplázódott Európában a leállás előtti időszakhoz képest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus