Hírmorzsák 2020-08-15 (09:30)

Vlade Divac távozott a Kings éléről, ideiglenesen Joe Dumars veszi át a helyét. Jimmy Butler nem rendezte a nézeteltérését Chris Paullal. Derrick Jones Jr. nyaksérülést szenvedett. Mo Bamba távozik a buborékból, Montrezl Harrell viszont hamarosan kikerül a karanténból. Jövő májusban kerülhet be a hírességek csarnokába Kobe Bryant, Tim Duncan és Kevin Garnett.

Már nem Vlade Divac a Sacramento Kings általános igazgatója. Helyét ideiglenesen a csapat vezetésében amúgy is egyre nagyobb szerepet kapó Joe Dumars veszi át. A csapat közleményében Vivek Ranadivé tulajdonos nehéz döntésről beszél, de úgy gondolja, hogy ez a legjobb lépés ahhoz, hogy győztes csapatot építsenek. Köszönetet mondott Divac 2015 óta végzett munkájáért. Ugyanebben a közleményben a leváltott GM is megköszönte a lehetőséget, megtiszteltetésnek érzi, hogy ilyen fontos pozíciót tölthetett be a csapatnál, a továbbiakra pedig minden jót kíván.

A válás a jelek szerint zökkenőmentesen zajlott, ugyanakkor az odáig vezető út sokkal döcögősebb lehetett. Dumars tavaly nyáron csatlakozott tanácsadóként a Kings vezetéséhez, és az elmúlt egy évben jó munkát végzett, ezért Ranadivé szeretett volna nagyobb mozgásteret adni neki. Sam Amick (The Athletic) értesülései szerint a tulajdonos azt szerette volna, hogy Dumars döntsön a kerettel kapcsolatos kérdésekben, övé legyen az utolsó szó. Divac nem ment bele ebbe, és ez vezetett a szakításhoz. A szerződése a 2022/23-as idény végéig fut.

Jimmy Butler és Chris Paul még nem rendezték a nézeteltérésüket. Ahogy arról beszámoltunk, Butler azért haragudott meg Paulra, mert az egymás elleni meccsükön hozzávágta a labdát Duncan Robinsonhoz, hogy az róla menjen ki. Butlert most Rachel Nichols kérdezte az esetről, és elmondta, hogy nem barátkozni jött a buborékba, itt nincs rájuk szüksége. A legtöbb idejét a szobájában tölti, a maga dolgával foglalkozik.

Derrick Jones Jr. súlyosnak látszó sérülést szenvedett a Heat–Pacers összecsapáson, de a jelek szerint jobban van. Jones a harmadik negyedben ütközött Goga Bitadzével, amit a nyaka és a válla sínylett meg. Az esetet követően percekig a földön feküdt, mielőtt egy hordágyon levitték volna a pályáról. Eric Spoelstra a mérkőzés után elmondta, hogy szerencsétlen eset volt, viszont jó hír, hogy Jones már akkor jobban mozgott. A játékoson elvégzett tesztek megállapították, hogy meghúzódott a nyaka, de az MRI, CT és agyrázkódástesztek más problémát nem mutattak ki.

Mo Bamba lemarad a rájátszásról, elhagyta a boborékot. A Magic centerénél június 11-én diagnosztizáltak koronavírust, és ezzel kapcsolatos utóteszteléseket fognak rajta végezni a következő időszakban.  Bamba az újrakezdés előtt időben csatlakozni tudott a kerethez ahhoz, hogy az első két meccsen pályára tudjon lépni, de ezeken összesen 11 perc lehetőséget kapott. Az elmúlt 6 összecsapáson már nem játszott.

Montrezl Harrell ellentétes utat jár be, ő ugyanis várhatóan pályára lép a Dallas Mavericks elleni párharc első meccsén. A Clippers erőcsatára vasárnap este tért vissza a buborékba, 7 napra karanténba került, és ezt minden bizonnyal időben elhagyhatja ahhoz, hogy játszhasson. Doc Rivers elmondása alapján nem 100%, hogy ez időben megtörténik, de ha Harrell elérhető lesz, akkor be fogja őt vetni. Abban sem biztos a Clippers edzője, hogy játékosa készen áll erre, de neki is új helyzet ez, korábban még nem volt olyan helyzetben, hogy valakit úgy kellett bedobnia, hogy az illető nem játszott és nem is edzett a csapattal közvetlenül előtte. Harrell ugyanakkor kiérdemelte a bizalmát, ezért is számol vele.

Shams Charania értesülései szerint az orlandói buborékból kimaradó 8 csapat komoly tárgyalásokat folytat arról a ligával és a játékosok szakszervezetével, hogy szeptemberben szervezett körülmények között elkezdhessenek edzéseket tartani. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint külön-külön készülnének a csapatok, noha korábban felmerült, hogy létrehoznának nekik egy közös buborékot.

Május 13-15. között avathatják be a 2020-as osztályt a Hírességek Csarnokába. Az esemény helyszíne ezúttal nem Springfield lesz, hanem a Connecticut államban található Mohegan Sun kaszinó, ahol egy buborék-szerű közeget szeretnének kialakítani. Az idei osztály tagja Kobe Bryant, Tim Duncan és Kevin Garnett is.

Chris Mannix podcastjében Marc Stein volt a vendég, ahol elmondta, hogy szerinte a jövőben állandó jelleggel rendezhetnek play-in meccseket az utolsó rájátszást érő pozíciókért. Arra hivatkozott, hogy Adam Silver már korábban is szerette volna ezt bevezetni, csak akkor nem tudta keresztülvinni a csapatokon, de most Orlandóban lehetősége nyílt kipróbálni, és Stein szerint ez megfelelő hivatkozási alap lehet. Azt is elmondta, hogy szerinte Silver a szezon közepén rendezett tornáról sem mondott le, mert nagyobb érdeklődést szeretne generálni az alapszakasz során is.

Connor Letourneau (San Francisco Chronicle) egy meg nem nevezett, nyugati konferenciában dolgozó játékosmegfigyelőre hivatkozva írta meg, hogy a Golden State Warriors a többi csapathoz képest nagyon máshogy gondolkodhat, ha az 1/1-es joggal húzhat a drafton. Értesülései szerint Anthony Edwards a fő kiszemeltjük, de olyan jelöltjük is van, akit várhatóan 1/2-nél és 1/5-nél is ugyanúgy ki tudnának majd húzni. Állítólag Deni Avdija, Tyrese Haliburton, Devin Vassell és Isaac Okoro is esélyes lehet.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus