Hírmorzsák 2020-08-19 (10:00)

Victor Oladipo szemsérülése nem súlyos. Nem tudni, Russell Westbrook mikor térhet vissza. Will Barton határozatlan ideig nem játszik (térd). Újabb segédedző a Knicksnél, Mike Miller távozik. Megvannak a jelöltek a Kings GM posztjára. Jim Boylen kétéves regnálása mérgező, rémálom és cirkusz volt a Bullsnál. Megegyezett a liga és a Játékosok Szakszervezete a Delete 8 edzéslehetőségeiről. Hivatalosak a csapatok képviselői a péntek hajnali lotteryre. A Raptors Nets elleni meccse nézettségi rekordot döntött Kanadában. A Lakers a Blazers elleni negyedik mérkőzésen Black Mamba mezben fog játszani.

Amint azt láthattátok már ma reggel, az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo szemsérülést szenvedett a Miami Heat elleni mérkőzés első negyedében, amikor véletlenül belenyúltak a szemébe. Nate McMillan vezetőedző azt mondta, hogy a félidőben nagyon homályos volt Oladipo látása, nem igazán látott semmit, úgyhogy nem volt választásuk, nem küldhették vissza a pályára. Oladipót a buborék egyik orvosi rendelőjében megvizsgálták, és a hírek szerint a Pacers nem aggódik, hogy komolyabb baja lenne.

A Houston Rockets trénere, Mike D'Antoni Russell Westbrook combsérülésével és visszatérésével kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy semmit nem tud kizárni - mint ismert, nem tudni, mikor léphet újra pályára az irányító, egyelőre csak annyit mondtak róla, hogy több meccset ki fog hagyni az OKC elleni sorozatból.

A Denver Nuggetsnél Will Barton határozatlan ideig nem játszik folyamatos térdproblémái miatt, ezt Mike Singer (Denver Post) jelentette.

A Sacramento Kings a napokban rúgta ki Vlade Divacot, és keresi új GM-jét. Felmerült, hogy a kaliforniai együttes több más franchise nyomdokaiba lép, és egy játékosügynököt nevez ki a csapat élére. Konkrétan Billy Duffy nevét dobták be, aki Steve Nash, Rajon Rondo, Joakim Noah, Patrick Beverley, Zach LaVine, Myles Turner és több más kosaras ügynöke (volt), Duffy azonban a The Athleticnek eljuttatott közleményében cáfolta ezt - nem lesz NBA csapat alkalmazottja, csak az ügyfelei sikereivel foglalkozik. Jason Anderson (Sacramento Bee) úgy tudja, hogy a San Antonio Spurs alelnöke, Brent Barry, a Toronto Raptors GM-je, Bobby Webster és a New York Knicks GM-je, Scott Perry a legesélyesebbek a posztra. Mellettük a Boston Celtics, a Miami Heat és a Los Angeles Clippers segéd GM-jei, Mike Zarren, Adam Simon és Trent Redden is szóba jöhetnek.

A New York Knicksnél van egy újabb segédedző Tom Thibodeau szakmai stábjába: Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Utah Jazz jelenlegi segédedzője, Johnnie Bryant csatlakozik a Knickshez, amint véget ér a Jazz szezonja. Bryant Kenny Payne után a második szerződtetett segédedző, és a hírek szerint Mike Woodson is állást kap majd a New York-i kispadon. Sokáig úgy tűnt, hogy a korábbi ideiglenes vezetőedző, Mike Miller is marad segédedzőként, támogatták is ezt többen is a klubnál. Mivel azonban Miller a hierarchiában nagyon alul lenne (Bryant, Payne és Woodson is előtte lenne a segédedzők rangsorában), így távozik az együttestől, máshol folytatná karrierjét - legalábbis Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint.

A Chicago Bullsnál edzőváltás történt nemrég, Darnell Mayberry (The Athletic) pedig Jim Boylen munkásságáról írt cikket. Mint ismert, Boylen 2018 decemberében vette át a kispadot Fred Hoibergtől - utóbbi nyugodt stílusa sem vezetett eredményre, ezért a vezetőség egy keménykezűbb trénert szeretett volna, aki felelősségre tudja vonni a játékosokat, ez azonban Boylennek sem jött össze. Boylen kétéves regnálását több, klubnál dolgozó személy is mérgezőként jellemezte, de volt aki azt mondta, hogy cirkusz volt, megint más pedig rémálomként aposztrofálta.

Az előbb már említett Shams Charania hozta a hírt, hogy a liga és a Játékosok Szakszervezete megegyezett egymással, hogy az a nyolc együttes, amely nem lett meghívva a buborékba, önkéntes edzéseket tarthat majd campus körülmények között szeptember 14. és október 6. között. Korábban felmerült, hogy egy második buborékot hoznak létre a Delete 8-nek, de ezt az ötletet a Játékosok Szakszervezete elvetette. A jelenlegi terv alapján mindenki a saját térségében marad, és ott fognak kialakítani kisebb, a nagyközönségtől elzárt részeket, ahol edzeni tudnak a játékosok - a napi koronavírustesztelés például itt is előírás lesz.

Kijöttek a listák, hogy ki képviseli a csapatokat a magyar idő szerint péntek hajnali 02:30-kor kezdődő lotteryn:

Atlanta Hawks: Jami Gertz (Tony Ressler társtulajdonos felesége)
Charlotte Hornets: Devonte' Graham
Chicago Bulls: Arturas Karnisovas (elnök)
Cleveland Cavaliers: Brad Daugherty (Cavs-legenda)
Detroit Pistons: Troy Weaver (GM)
Golden State Warriors: Stephen Curry
Memphis Grizzlies: Elliot Perry (kisebbségi tulajdonos)
Minnesota Timberwolves: D'Angelo Russell
New Orleans Pelicans: Trajan Langdon (GM)
New York Knicks: Leon Rose (elnök)
Phoenix Suns: James Jones (GM)
Sacramento Kings: De'Aaron Fox
San Antonio Spurs: Peter J. Holt (tulajdonos)
Washington Wizards: Rui Hachimura

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint több helyszínen is virtuális draftfelmérőket tartanak majd szeptemberben - ezeken keresztül lehet majd elvégezni a szükséges méréseket, fizikai felmérőket. Szintén Wojnarowskitól származik az az info, hogy a draft helyszínéről vagy lebonyolításáról egyelőre még nem döntött az NBA.

Egy kis nézettség: a Toronto Raptors Brooklyn Nets elleni első meccse volt a klub történetének legnézettebb első körös találkozója a Sportsneten - 34%-kal többen nézték ezt a mérkőzést, mint tavaly az Orlando Magic elleni nyitó összecsapást. 

A végére pedig a Los Angeles Lakers maradt: Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy a csapat augusztus 24-én, a Portland TrailBlazers elleni negyedik meccsen a Black Mamba mezt fogja viselni Kobe Bryant emlékének adózva - mint ismert, a jelenlegi tervek szerint az első kör után is ebben fognak játszani LeBron Jamesék, már amennyiben továbbjutnak a Blazersen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus