Hírmorzsák 2020-08-23 (8:45)

A Pacersnél és a Blazersnél is nehezményezik a Heat, illetve a Lakers javára elbillenő büntetőarányt - Erik Spoelstra szerint nincs itt semmi látnivaló. Chris Paul máshogy állt hozzá ehhez a meccshez, Billy Donovan és Mike D'Antoni is dicsérte. LeBron James két fontos all-time listán is előzött. Luka Doncicnak nincs komoly baja, akár már a negyedik meccsen is játszhat. Damian Lillard és Carmelo Anthony nem aggódik a 2-1-es hátrány miatt. Sérültjelentés: Westbrook, Harris, Beverley, Rondo, Sabonis.

Tegnap este a harmadik meccset is elvesztette az Indiana Pacers a Miami Heat elleni párharcban, Nate McMillan, a Pacers vezetőedzője pedig ezt most elsősorban a játékvezetőkön kérte számon. Szerinte egészen nevetséges, hogy a Heat 52 büntetőt dobhatott, míg ők csak 28-at, ráadásul Jimmy Butler egymaga 20 alkalommal állhatott oda a vonalra - a sima első félidő után a másodikban két pontra jött vissza az Indy, de McMillan szerint ezek is erősen benne voltak abban, hogy nem tudtak fordítani. A tréner hozzátette, hogy egyszerűen nem tudja megmagyarázni ezt az egészet, érthetetlenek voltak számára bizonyos ítéletek, főleg a playoffban.

Erik Spoelstra a túloldalon viszont természetesen azt mondja, hogy nincs itt semmi látnivaló: az ő csapatában főleg Butlernek, de másoknak is megvan az a képessége, hogy ha az ellenfél rohamoz, akkor kiharcoljon két nyugtató büntetőt és ezzel megállítsa a rohanást - most jól jött ki a lépés ezen a téren, de nem veszik készpénznek, hogy ez mindig így alakul majd. Hozzátette: Butler úgy harcolt ki 20 büntetőt, hogy fel sem merült a floppolás, egyszerűen mindegyik kontakt volt, a bíróknak pedig fújni kellett.

Szintén ehhez a párharchoz kötődik, hogy Domantas Sabonis visszatért a buborékba, de lehet, hogy hiába - most még karanténban van, aztán el kellene kezdeni edzeni, de mivel több mint egy hónapja távozott Orlandóból sérülés miatt, ezért az sem egy nap, mire meccsre kész állapotba hozzák. Tekintve, hogy már 3-0-s hátrányban van az Indy, jelenleg az a valószínűbb, hogy Sabonis ennek ellenére sem fog pályára lépni ebben a playoffban.

A Rockets-Thunder széria harmadik meccsén nyerni tudott az OKC és most először játszott úgy, ahogy azt sokan várták a csapattól és különösen Chris Paultól. A Rockets mindent váltós védekezése eddig nagyon megfogta CP3-t, most viszont már megtalálta a jó megoldásokat, clutch helyzetben pedig villant - Billy Donovan és Mike D'Antoni is dicsérte, tavalyi edzője szerint ilyen helyzetben már 15 éve bizonyít Paul, nem meglepő, hogy most is ő volt a döntő faktor. Donovan egyébként hozzátette, hogy a Rockets ellen nehéz jól pick-and-rollozni a különleges szerkezetük miatt, Paulnak kellett némi idő, amíg ráérzett erre, de szerinte most már nem lesz ezzel gond - maga a játékos annyit mondott a feljavuló teljesítményéről, hogy agresszívebbnek és tudatosabban kellett lennie, minden dobásba beleállni, amibe lehetett és védekezésben is odatenni magát. Hátul azért sok saroktriplát adott fel, ezen dolgoznia kell, de összességében elégedett volt a teljesítményével, javult a korábbiakhoz képest.

Szintén ma hajnalban történt, hogy LeBron James újabb lépést tett egy jelentős NBA-rekord felé: 158. mérkőzését nyerte meg a rájátszásban, ezzel pedig fellépett az örökranglista második helyére. Mivel a vonatkozó listát Derek Fisher 161 győzelemmel vezeti, így amennyiben a Lakers beváltja a hozzá fűzött reményeket és legalább a nyugati döntőig elmegy, James pedig nem sérült meg, akkor a következő hetekben meg is előzi Fishert - most egyébként Tim Duncant utasította maga mögé. Volt egyébként még egy mérföldköve ezen a mérkőzésen Jamesnek, ugyanis négy triplát is bevert, amellyel 375 hármasnál jár playoff-pályafutása során - ezzel a vonatkozó all-time lista harmadik helyére lépett fel, megelőzve Klay Thompsont. Már csak Ray Allen (385) és Steph Curry (470) van előtte, igaz, utóbbit aligha fogja utolérni, tekintve, hogy Curry bizonyára fog még dobni párat...

Az ESPN forrásai szerint a szombati MRI-vizsgálat semmi különöset nem mutatott ki Luka Doncic bokájában, aki sérülés miatt kivált a Clippers elleni harmadik meccsen - még mindig nem tudni, hogy mennyire komoly az eset, de egyelőre arra van több esély, hogy nincs igazán baj. Szintén az ESPN jelentette, hogy Doncic bokája csak minimálisan vizesedik és a csapatnál bizakodóak, szerintük akár már a következő meccsen is játszhat és semmit sem kell kihagynia - ez viszont még azért nem biztos, a találkozó előtt fognak dönteni arról, hogy bevetik-e, vagy sem.

Ha már sérülések: Russell Westbrook már edzeget, de a csapattal közösen, kontakttal együtt még lehet, csak dobálgat és kondizik, amennyit tud - Mike D'Antoni annyit mondott róla, hogy javulgat, minden nappal egy kicsit jobb, de még mindig nem tudják, hogy mikor térhet vissza. Ugyanígy homály fedi Gary Harris esetleges visszatérését is, pedig a Denver Nuggetsnek nagy szüksége lenne az ő játékára - hivatalosan a biztosan "kihagyja" státuszból "valószínűtlen, hogy játszik" szintre javult a státusza a negyedik meccs előtt, de ez még mindig azt jelenti, hogy minden bizonnyal nem lesz bevethető. Ugyanígy doubtful Patrick Beverley játéka, a Los Angeles Clippers valószínűleg még mindig nem számíthat a védőspecialista irányítóra.

Kis híján pályára lépett viszont a ma hajnali Lakers-Blazersen Rajon Rondo, aki még a buborékba érkezés után nem sokkal szenvedett ujjtörést, de extra gyorsan halad a felépülése - már meccsek óta ott van a pakliban, hogy talán játszhat, a mostani találkozó előtt pedig hivatalosan is "aktiválták" az irányítót. Végül aztán mégsem játszott, hivatalosan hátfájdalmak miatt.

A meccset végül megnyerte a Los Angeles, a Portlandnél viszont egyelőre nem aggódnak azon, hogy egymás után kétszer is kikaptak. Damian Lillard szerint volt ő már rosszabb helyzetben is a playoffban, most annyi a dolguk, hogy legközelebb nyernek, aztán máris megint egál van, azzal pedig ő abszolút ki tud egyezni. Carmelo Anthony is azt mondta, hogy nincs semmi gond, csak 2-1 az állás - tudják, hogy mit kell tenniük, itt-ott változtatniuk kell, de nem aggódnak, jó párharcot vívnak és lehet esélyük legközelebb.

Végül még egy dolog a Lakers-Blazersről: 24-gyel több büntetőt dobhatott a LAL, amit a Heat-Pacershez hasonlóan erősen megkérdőjelezett a vesztes fél. Damian Lillard szerint úgy nehéz megverni a Lakerst, ha ennyiszer odaér a vonalra, mert egyébként egy nagyon jó csapatról van szó - szerinte legutóbb fizikálisan felőrölték őket Anthony Davisék, úgyhogy most felvették a kesztyűt, de a büntetőarány nem tükrözi azt, hogy mindkét gárda így játszott. Terry Stotts vezetőedző szerint óriási hatása volt ennek a meccsre és ő még sosem vett részt ilyen találkozón, ahol a büntetők tekintetében ekkora volt a különbség.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus