Hírmorzsák 2020-08-24 (20:15)

Fred VanVleet iránt a Pistons, a Suns és a Knicks is érdeklődni fog. Kyle Lowry bal bokája kificamodott, de nem tudni, mikor térhet vissza. Négy jelölt van (eddig) a Sixers vezetőedzői posztjára. Brett Brown úgy érzi, nem végzett jó munkát - Tobias Harris megvédte mesterét, Josh Richardson nem annyira. Elton Brand marad a Phillynél, és úgy tűnik, az Embiid-Simmons duó is. Juwan Howard (még) nem akarja elhagyni a Michigan Egyetemet. Luka Doncic karrierjének egyik legjobb pillanata volt a ma hajnali meccsnyerő. Montrezl Harrell elnézést kért Doncictól. Doc Rivers szerint emocionálisan gyengék voltak ma hajnalban. Shaquille O'Neal több évre hosszabbított a TNT-vel.

Ma délelőtt már írtunk arról, hogy több forrás is megerősítette: Brett Brown valószínűleg nagyon rövid időn belül távozik a Philadelphia Sixers kispadjáról. Shams Charania (The Athletic) ugyanezt megírta nem sokkal később is, ő viszont már a legesélyesebb jelöltek névsorát is hozta a Sixers vezetőedzői posztjára: Ime Udoka, Tyronn Lue, Jay Wright és Dave Joerger közül kerülhet ki a Philly következő mestere. Mint ismert, Udoka a Sixersnél dolgozott az elmúlt évben, segédedző volt Brown mellett, Lue a Los Angeles Clippersnél tölt be ugyanilyen állást, Wright a Villanova Egyetem trénere, míg Joergert az előző idény után váltotta le a Sacramento Kings Luke Waltonra.

A jó eséllyel napokon belül távozó Brett Brown a Boston Celtics elleni söprést követően elmondta, hogy egy NBA edző feladata az, hogy kihozza a legtöbbet a csapatából, márpedig ez nem sikerült neki. A tréner úgy véli, hogy túlbecsülte azt, hogy milyen védekezésre lesznek képesek wing posztokon a mostani kerettel. Tobias Harris megvédte edzőjét: szerinte Brown jó munkát végzett, szépen összeszedte az együttest Ben Simmons kiesése után. Azt is hozzátette Harris, hogy neki kellene a csapat egyik vezérének lenni - az ő felelőssége az, hogy kiestek a PO-ból, sokkal jobban kellett volna játszania. Josh Richardson elmondása szerint Brown jó ember, jót akar, de a jövőben sokkal jobban kell kezelnie a felelősségi köröket, ez volt az igazán nagy gondjuk ebben az idényben.

Több hír is tartozik még a Sixershez. Charania forrásai szerint a GM, Elton Brand kapcsolata továbbra is jó a tulajdonosi körrel, ő valószínűleg megússza még az idei blamát.

Felmerült azonban az a lehetőség, hogy nemcsak Brown távozik, hanem szétrobbantják a Joel Embiid-Ben Simmons duót is, Adrian Wojnarowski (ESPN) azonban úgy tudja, hogy erre elég csekély esély mutatkozik jelenleg. Embiid annyit mondott újságírói kérdésre még a Celtics elleni negyedik mérkőzést követően, hogy nem ő hozza a döntéseket, úgyhogy lesz, ami lesz. Nagyon szeretné teljes pályafutását a Sixersnél tölteni, örülne neki, ha ez így is lenne, de ha mégsem fog ez teljesülni, akkor tovább kell lépni, ennyi. Pár éve volt egy tehetséges magjuk, akik közül sokakat elcseréltek Jimmy Butlerre és Tobias Harrisre. Nagyszerű játékosok érkeztek persze, de idén egyáltalán nem találták a ritmust. Csalódást keltő teljesítményt nyújtottak, és sok mindent sajnálhatnak - nem igazán koncentráltak a szezon során. Tükörbe kell nézniük, és fejlődniük kell, ennyit mondott Embiid.

A Phillynél ugyan nem került most szóba, ám évek óta állandó szereplője az edzőpletykáknak Juwan Howard. A Miami Heat egykori segédedzője, a Michigan Egyetem jelenlegi vezetőedzője a hírek szerint újra kelendő lesz, ezt a hírt Adrian Wojnarowski hozta nyilvánosságra. Ennek ellenére Howard pár órával később közleményben jelezte, hogy boldog a Michiganen - bármennyire is jól esik neki a pletyka, és egy nap biztosan vissza is tér az NBA-be, jelenleg egyáltalán nem keresi ennek a lehetőségét, és nem is hallgatja meg az ajánlatokat.

Térjünk át a Toronto Raptorsra. Egyrészt Kyle Lowrynak mégis a bal bokája sérült meg, nem a lábfeje, azt azonban nem mondta meg a csapat, hogy mikorra várható vissza az irányító.

Az viszont biztos, hogy Fred VanVleet az egyik legkelendőbb szabadügynök lesz majd a szezont követően, és Charania úgy tudja, hogy a Detroit Pistons, a New York Knicks és a Phoenix Suns is rá fog menni VanVleetre. Hogy mennyit kereshet majd a játékmester, azt nem nagyon lehet tudni, mert fogalma sincs senkinek, hol lesz a sapka, így azt sem igazán lehet tudni, mennyi helye lesz a csapatoknak igazolni - Bobby Marks (ESPN) decemberben még évi 25-30 millióra beszélt FVV-tel kapcsolatban, ez a jelenlegi helyzetben azért már elég soknak tűnik.

A Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks párharc 2-2-re áll Luka Doncic ma hajnali meccsnyerője után. A Mavs szlovén klasszisa azt nyilatkozta, hogy amikor látta, hogy a dobás bemegy, a csapattársai pedig elkezdenek felé rohanni, az volt eddigi pályafutása egyik legjobb pillanata. Reggel még nem érezte jól magát a bokasérülése miatt, de ahogy pályára lépett, érezte, hogy tudja vállalni majd a játékot. A csapattársai is sokat segítettek neki és a személyzet azon tagjai is, akiknek a nevét senki nem ismeri - egész nap vele foglalkoztak, ennek láthattuk utána az eredményét a meccsen.

A Clippers magasembere, Montrezl Harrell elnézést kért Doncictól a negyedik találkozó előtt azért, amit a harmadik meccsen mondott a szlovénnek. Harrell az egyik játék után egy "fehér fiú"-t bökött oda Doncicnak, aki után felvette a kesztyűt, és volt némi összeröffenés kettejük között - Harrell egyébként "bitch ass white boy"-t mondott pontosan, nem dicséretnek szánta. Doc Rivers vezetőedző elmondása szerint óvatosan kell bánni most az ilyen szavakkal. Biztos abban, hogy nem rasszista felhanggal mondta ezt Harrell, ezt egyébként játékosa is kihangsúlyozta neki, de a jelenlegi felfokozott hangulatban vigyázni kell az ilyen kijelentésekkel.

Rivers arról is beszélt, de már a negyedik találkozó után, hogy emocionálisan nagyon gyenge volt csapata - ha tudná, mitől, ő lenne Sigmund Freud. Olyan helyzetben voltak, ami általában felvillanyoz egy csapatot (20 pontos előny, kapott technikaik), náluk viszont nem így történt. Sokkal jobban tudnak játszani annál, mint amit ezen a négy összecsapáson produkáltak, ettől függetlenül minden elismerés megilleti a Dallast. Kristaps Porzingis hiányzott, mégis folytatták a saját játékukat - egységesen kosaraztak, járatták a labdát, energiaszintben pedig látható különbség volt a két együttes között a Mavericks javára. Csináltak egy jobb sorozatot, amitől mindenki beindult a túloldalon, ők meg kicsit lefagytak. Ez utóbbi csak rajtuk múlik, ő is vállalja a felelősséget - jobb munkát kell végeznie.

A mostanában több megszólalásával is a reflektorfénybe kerülő Paul George elmondta, hogy ha jobban dobna, teljesen más lenne ez a párharc. Elmondása szerint egyáltalán nem szenved önbizalomhiányban - amiket elvállal dobásokat, azért vállalja el, mert úgy érzi, jó helyzetek, amiket értékesíteni tud. Egyelőre nem dobja be ezeket a helyzeteket, erről van szó mindössze - amint ritmust talál, pontosan úgy fog játszani, ahogyan szeretne.

A végére pedig Shaquille O'Neal maradt, aki többéves hosszabbítást írt alá a TNT csatornával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus