Hírmorzsák 2020-09-01 (11:15)

Jonathan Isaac a teljes 2020/21-es idényt kihagyja. Gordon Hayward rehabja jól halad, de még messze van a visszatéréstől. A Mavs nem nagyon fog mozgolódni az idei off-szezonban - jövő nyárra tartalékol. Victor Oladipo távozna a Pacerstől? A Spursnél újra előkerülhet LaMarcus Aldridge elcserélése. A San Antonio egyelőre úgy készül, hogy Gregg Popovich marad a csapatnál. 10 név is felmerült a Bulls vezetőedzői posztjára. Brandon Ingram nyerte az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa díjat. Vince Carter az ESPN szakkommentátora lesz. Shams Charania maradt a The Athleticnél.

Az Orlando Magic vezetője, Jeff Weltman egy médiaeseményen elmondta, hogy Jonathan Isaac a 2020/21-es idényt teljes egészében kénytelen lesz kihagyni - mint ismert, a buborékban elszakadt a meniscusa és az ACL térdszalagja a bal térdében. Isaac az off-szezonban idő előtti hosszabbítást írhatna alá, jövő nyáron lesz korlátozott szabadügynök, de ezzel a sérüléssel és a teljes szezon kihagyásával eléggé bizonytalan a sorsa.

Ugyanez a téma: a Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta, hogy Gordon Hayward rehabja jól halad - mint ismert, a swingman súlyos bokasérülést szenvedett még a Philadelphia Sixers ellen. A tréner elmondása szerint Hayward járása azért még nincs teljesen rendben - amint ez megvan, akkor sokkal gyorsabb lesz a gyógyulás üteme is. Stevens szerint valamikor vissza fog térni Hayward a buborékba, de ha ezt meg is teszi, akkor is kell majd még idő, mire csatlakozhat a gárdához.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Dallas Mavericks nem fog nagyobb változtatásokat eszközölni a következő szezon előtt, mert 2021-re akarja tartalékolni a sapka alatti helyét - ez egyébként főleg akkor lesz igaz, ha a Tim Hardaway Jr. lehívja 19 millió dolláros játékosopcióját, amit szinte biztosan meg fog tenni. Luka Doncic azt nyilatkozta, hogy ő minden idénynek úgy megy neki, hogy bajnok akar lenni, nincs más célja.

Az Indiana Pacersnél Victor Oladipo sorsa egyelőre bizonytalan, de Kevin Pritchard elnök J. Michaelnek (Indianapolis Star) elmondta, hogy egyelőre csak azt hallotta játékosától, hogy maradni akar a csapatnál - az újságíró hozzátette, hogy információi szerint Oladipo július óta hajlik afelé, hogy elhagyja az együttest. Pritchard azt nyilatkozta, hogy közvetlen kapcsolatot akar Oladipóval - van, hogy az a legegyszerűbb, ha az ember leül valakivel szemben, beszélgetnek egymással, felteszik a nehéz kérdéseket a másiknak, nyitottak és őszinték a másik felé. Pritchard azt is hozzátette, hogy továbbra is nagyon bízik Malcolm Brogdon és Oladipo párosában: mindketten agresszívek támadásban, és képesek mások számára is megteremteni a helyzeteket - idén óriási terhet raktak Brogdonra.

A San Antonio Spurshöz két hír kapcsolódik. Jabari Young (CNBC) úgy tudja, hogy a csapat az off-szezonban újra elkezdhet tárgyalni LaMarcus Aldridge elcseréléséről. A hírek szerint LMA elpasszolása a deadline előtt is téma volt, de a rivális kluboknál úgy gondolták, hogy a Spurs kicsit sokat gondolt Aldridge értékéről - azt hitték, hogy valami brutális csomagot kapnak majd érte, ami nem történt meg. Az erőcsatár 24 millió dollárt keres a következő szezonban, mielőtt szabadügynök lenne 2021-ben. Az egyik ügynök úgy gondolja, hogy a San Antonio visszapostázhatja a játékost előző együtteséhez, a Portland TrailBlazershez.

Az már több hete felmerült pletykaként, hogy Gregg Popovichot szeretné megszerezni a Brooklyn Nets, és ennek a lehetőségét eddig egyetlen oldalról sem cáfolták a Spurstől. Young megkérdezte az együttes elnökét, RC Bufordot, hogy mi a helyzet ezen a téren, aki annyit mondott erre, hogy a csapat úgy készül, hogy Popovich visszatér hozzájuk a következő szezonra is - nem tudja, hogy mást mondott-e Pop Brian Wright GM-nek, de neki egyelőre csak arról beszélt, hogyan fogják a csapat felépíteni a következő idényre. Azt is hozzátette viszont Buford, hogy Popovich meglátásai, elképzelései jóval azután is hatással lesznek a gárdára, hogy elhagyja a Spurst. Nem biztos, hogy ő fogja hozni a döntéseket, de együtt tanultak, és nem fognak eltávolodni a Popovich által meghonosított értékektől akkor sem, ha már nem lesz a klubnál.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Chicago Bulls engedélyt kapott több csapattól is arra, hogy segédedzőkkel interjúzzon: köztük van Darvin Ham, Wes Unseld Jr. és Dan Craig, akik még versenyben vannak csapataikkal. Szintén leülhet beszélgetni Arturas Karnisovas és Marc Eversley Jamahl Mosley-val, Stephen Silasszel, Ime Udokával és David Vanterpoollal, de Kenny Atkinson, Chris Fleming és Roy Rogers is ott van a franchise kívánságlistáján, ők is szerencsét próbálhatnak a chicagói alakulatnál.

Arról ma reggel külön is beszámoltunk már, hogy Brandon Ingram nyerte az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa díjat - a részleteket ezen a linken megtaláljátok!

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy szeptember 5-étől kezdve 1-gyel több emberből állhat a csapatok szakmai stábja a buborékban - egy stábtagot pedig ki is cserélhetnek. A családtagok tegnap óta érkezhetnek a Disney Worldbe. A liga közben figyelmeztette a tulajdonosokat, a csapatvezetőket és családtagjaikat, hogy megfelelően viselkedjenek majd a meccseken - semmiféle nem megfelelő bekiabálás vagy pályára lépés nem megengedett, de a játékvezetőkkel szemben is csak normális hangnemben lehet kommunikálni.

A visszavonult Vince Carter megegyezett az ESPN-nel, televíziós szakértő lesz a továbbiakban.

A végére pedig az előbb említett Shams Charania maradt, aki hosszabbított a The Athletickel - tárgyalt másokkal is a 26 esztendős újságíró, de végül maradt jelenlegi kenyéradójánál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus