Hírmorzsák 2020-09-03 (11:00)

Donovan Mitchell idő előtt hosszabbíthat. A Clippers szerint két éve kosárlabdára alkalmatlan volt Michael Porter Jr. Több játékos is pénzbüntetést kapott. Chris Paul és Nick Nurse is a játékvezetésről beszélt. Kölcsönös az érdeklődés Tyronn Lue és a Philadelphia 76ers között. Trevor Ariza ellen feljelentést tett gyermeke anyja. Danny Green szerette volna bevinni a kutyáit a buborékba.

Donovan Mitchell várhatóan a szabadügynökpiac nyitása után rögtön aláír egy hosszabbítást a Utah Jazz csapatánál. A várakozások szerint 5 évre, a neki adható maximumért fog aláírni. A játékos arról beszélt még a Denver Nuggets elleni kiesés után, hogy nem igazán merült fel benne, hogy ne jöjjön el a buborékba. A csapattársai jönni akartak, nem tehette meg velük, hogy ő nem jön. Több fiatal játékosuk is van, akiknek ez is egy nagy lehetőség volt, hogy megmutassák magukat, kiharcoljanak maguknak egy új szerződést, és önzőség lett volna a részéről, ha csak a saját következő szerződésére gondol és nem jön el a buborékba.

A Denver Nuggets fiatal játékosa, Michael Porter Jr. arról emlékezett meg, hogy a Los Angeles Clippers kétszer is kiválaszthatta volna őt a 2018-as drafton, de a csapat orvosai úgy gondolták, hogy a sérülései után soha többet nem fog tudni kosárlabdázni. Nem számított arra, hogy a Clippers kiválasztja őt, de „vicces lesz ellenük pályára lépni a második körben”. Doc Rivers úgy nyilatkozott erről, hogy hihetetlenül nehéz döntést hoztak, főleg azt követően, hogy az első választási jogukkal kihúzták azt a játékost, akit mindenképpen akartak, Shai Gilgeous-Alexandert, majd ismét ők húzhattak. Mindenki tudta, hogy mekkora tehetség, de túl nagy kockázatott jelentettek a sérülései.

Az NBA több pénzbüntetést is kiszabott az elmúlt 24 órában. Marcus Morris Sr. 35,000 dollárt lesz kénytelen befizetni a liga kasszájába a Luka Doncic ellen elkövetett flagrant 2 szabálytalansága miatt. A szlovén játékos pénztárcája is könnyebb lesz 15,000 dollárral, őt azért büntették, mert a Los Angeles Clippers elleni 6. meccs harmadik negyedében hozzávágta a labdát Billy Kennedy játékvezető lábához, miután támadószabálytalanságot fújtak ellene. Marcus Smart pedig floppolásért kapott 5,000 dolláros büntetést. Ő a Toronto Raptors elleni 2. meccsen játszott el egy szabálytalanságot Pascal Siakammal szemben.

Várhatóan a következő napokban Chris Paul is büntetést fizethet majd, ugyanis az Oklahoma City Thunder irányítója erősen bírálta a Houston Rockets elleni 7. meccs egyik játékvezetőjét. Scott Fosterről van szó, akinek hosszú története van Paulnak. Ezúttal azt nehezményezte, hogy a játék késleltetéséért kapott tőle egy fújást, miközben a cipőjét kötötte. Paul elmondása szerint azért tett így, mert azt hitte, hogy videózás következik. Foster állítólag a meccs előtt emlékeztette az irányítót, hogy ő vezette 2008-ban a San Antonio Spurs és a New Orleans Hornets közötti 7. meccset is, ahol Paul a vesztes oldalon volt. 2018-ban a Houston Rockets és a Golden State Warriors párharca során is összetűzésbe keveredtek.

Nick Nurse is a játékvezetőket kritizálta a Boston Celtics elleni újabb vereség után. A Toronto Raptors edzője azt nehezményezte, hogy Jayson Tatum egymaga 14 büntetőt dobhatot, miközben ők összesen ennyiszer állhattak oda a vonalra. Azért frusztráló ez számára, mert szerinte jól védekeztek Tatum ellen, aki így is elsüllyesztett néhány nehéz dobást, de a játékvezetők túlságosan is vigyáztak rá. Nurse azért azt is megjegyezte, hogy ők is védekezhettek volna még jobban Tatum ellen.

Chris Mannix (Sports Illustrated) értesülései szerint kölcsönös az érdeklődés Tyronn Lue és a Philadelphia 76ers között. Ezzel párhuzamosan a Villanova egyetem edzője, Jay Wright elmondta, hogy ő nem jelölt a 76ers edzői posztjára. Nagyon boldog a jelenlegi munkahelyén, és biztos benne, hogy Elton Brand a megfelelő edzőt fogja leigazolni, és azt is hozzátette, hogy alaptalan spekuláció, hogy az ő neve is felmerült.

Stefan Bondy (The New York Daily News) egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a New York Knicks rá fog mozdulni Fred VanVleetre a szabadügynökpiacon.

Mint ismert, Trevor Ariza azért nem utazott el a buborékba, mert az épp ebbe az időszakba esett a felügyeleti joga a 12 éves fiára. A gyerek anyja, Lana Allen most azzal vádolja a kosarast, hogy fizikálisan bántalmazta a fiát. Allen augusztus 27-én tett feljelentést, miszerint Ariza megütötte a gyerek karját és vállát, illetve korábban egyszer fojtófogást alkalmazott rajta. Ariza tagadja a vádakat, és állítása szerint az anya többször is megpróbálta szabotálni a törvény által biztosított felügyeleti idejét. Október 1-én lesz a meghallgatás az ügyben.

A liga kiadott egy dokumentumot, amiben a játékosokhoz érkező látogatók viselkedését igyekszik szabályozni. A memo azzal a felütéssel indít, hogy a különleges helyszín és a körülmények miatt nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat. Külön passzus szól arról, hogy senki se konfrontálja a játékvezetőket, illetve a játékosokat és az edzőket se. Több csapat tulajdonosa is a látogatókkal együtt érkezett meg a buborékba, ők a pálya fölött, egy plexifal mögül nézhetik a meccseket.

Közvetve a látogatókhoz kapcsolódik, hogy az NBA megtiltotta, hogy valaki háziállatot fogadjon vendégként. Danny Green jegyezte meg, hogy szerette volna maga mellett tudni a kutyáit, és úgy gondolja, hogy a kiskedvencek sokat javítanának a buborékban uralkodó hangulaton.

Végül pedig egy rövid hír: Michael Jordan részesedést vásárolt a DraftKings vállalatban, ami többek között sportfogadással és fantasy ligák működtetésével foglalkozik. Arról nem tudni, hogy mekkora lesz a részesedése, a szervezeti struktúrában a „különleges tanácsadó” pozíciót fogja betölteni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus