Hírmorzsák 2020-09-04 (11:00)

A Raptors és a Heat a legesélyesebbek Giannis Antetokounmpóra? A Bucks sztárja nem tartja jónak, hogy úgy tekintik a liga arcának, hogy még nem nyert bajnoki címet. Jacque Vaughn marad a Netsnél, Steve Nash segédje lesz. Chauncey Billups is vezetőedző lenne az NBA-ben. OG Anunoby beszélt a Raptors ma hajnali győzelméről és az utolsó dobásról. Fred VanVleet úgy érzi, a Nets nem készítette fel őket a Celticsre. Jaylen Brown vállalta a felelősséget a ma hajnali végjátékért. Ja Morant lett az Év Újonca. A Timberwolves cserélné az 1/1-et. A Hornets megvált rádiós kommentátorától. Nézettségi adatok az elmúlt napokból.

Tegnap délután beszámoltunk már arról, hogy Steve Nash lett a Brooklyn Nets új vezetőedzője. Az eddigi ideiglenes tréner, Jacque Vaughn marad az együttesnél: ő lesz Nash első számú segítője a kispadon. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Vaughn lett az NBA legjobban fizetett segédedzője, és véglegesítették volna vezetőedzői posztján, amennyiben nem sikerül a csapatnak meggyőznie Nash-t, hogy vállalja el a melót. Sikerült, de Vaughn szolgálataira így is igényt tartott a Brooklyn.

Nagyjából a Nash-bejelentés környékén érkezett a hír Chris Haynestől (Yahoo Sports), hogy Chauncey Billups elszánta magát, az off-szezonban szívesen elvállalná az egyik csapat vezetőedzői tisztségét. Billupsot nemrég még a Cleveland Cavaliers GM pozíciójával kapcsolatban hozták szóba, de abból a versenyből végül visszalépett. Augusztusban volt már egy olyan hír, hogy az egykori nagyszerű irányító szívesen csatlakozna majd Tyronn Lue szakmai stábjához, amennyiben Lue újra vezetőedzői munkát kap valahol a ligában.

Arról is volt szó ma reggel, hogy az Év Újonca díj kihirdetésénél semmi meglepetés nem történt: Ja Morant nyerte a trófeát Kendrick Nunn és Zion Williamson előtt - részletek ezen a linken.

A ma hajnalba azonban nem Morant győzelméről, hanem OG Anunoby győztes dobásáról szólt, amit láthattatok már a ma reggeli Visszajátszásban. Az érintett annyit mondott a mérkőzés után, hogy nem azért dob, hogy kihagyja, majd elmondta, hogy Pascal Siakamra volt felrajzolva az utolsó figura - Fred VanVleet és Kyle Lowry meg azt, hogy VanVleetre. Anunoby úgy érezte, hogy mindenki magabiztos volt - egy jó figurát akartak megjátszani, aztán egy vállalható helyzetből szerettek volna dobni, és bíztak egymásban, akárkié is lett volna ez az utolsó dobás. VanVleet hozzátette, hogy minden tisztelete a Netsé, de a Brooklyn nem igazán készítette fel őket arra az intenzitásra, amire a Boston ellen szükség van. A 0-2 ellenére tudták, hogy nincs még vége, de senki nem volt boldog, nem volt jó a hangulat. Azt is tudták viszont, hogy elég egy szikra, egy meccs megnyerése, úgyhogy szombaton megpróbálnak egyenlíteni.

A másik oldalról Jaylen Brown azt mondta, hogy szégyen volt ez a végjáték - nem lett volna szabad kikapniuk, borzasztó volt ez így. Vállalja a felelősséget és nemcsak Anunoby dobásáért, hanem az azt megelőző labdabirtoklásokért is. Hozzátette, hogy ez az NBA rájátszása - hagyták, hogy a momentum átkerüljön a címvédő oldalára, úgyhogy most nagyon készülniük kell a következő találkozóra. Brown szerint a kommunikációval volt gond - Anunoby nagyszerűen helyezkedett, ők meg nem értették meg egymást, hogy akkor kinek kellene kiváltania rá. Nem vették észre időben, így volt egy üres helyzete - csapatként hibáztak, és ez nem fordulhat elő még egyszer.

A túloldalon a Milwaukee Bucks 2-0-s hátrányban van a Miami Heattel szemben, Kevin Arnovitz és Zach Lowe (mindketten ESPN) pedig Giannis Antetokounmpóról beszélgettek a The Lowe Post podcastben. Arnovitz azt mesélte, hogy Giannishoz közelálló embereknek azt állította, a görög Duncanhez hasonlóan csendesen áll a szupersztár státuszhoz, ilyen a természete, mire mondták neki, hogy ez nem így van - Antetokounmpo egyszerűen értéktelennek tartja azt a kijelentést, hogy az NBA arca lenne, mivel még nem nyert bajnoki címet. Arnovitz szerint ez a mentalitás a Bucks malmára hajtja a vizet: Giannis leginkább magát okolja, ha valami nem sikerül, nem a klubot. Lowe annyit tett ehhez hozzá, hogy Antetokounmpo láthatóan jól érzi magát Milwaukee-ban, otthonra talált, és eddig mindenkitől azt hallotta, hogy az MVP maradni akar a Bucksnál. Azt is elmondta viszont, hogy az ilyen kaliberű játékosoknál soha nem lehet tudni - a bajnoki cím az, amivel a csapat biztosan maradásra tudná bírni.

Vincent Goodwill (Yahoo Sports) információi szerint pont a Heat és a Raptors azok a csapatok, amelyek a legesélyesebbek arra, hogy elcsábítsák Antetokounmpót a Milwaukee-tól - az egyik forrás szerint ez nyílt titok az orlandói buborékban.

Sam Vecenie (The Athletic) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves cserealapként tekint az 1/1-es pickre - amennyiben jó ellenértéket kap a draftjogért, úgy el fogja boltolni azt. Vecenie kiemelte, hogy egyelőre nem tudni, mit szeretne kapni Gersson Rosas - elképzelhető, hogy olyan szintű játékost kell adni, aki már a most következő idényben segíthet a Minnynek a céljai elérésében, de lehet, hogy elég plusz draftjogokat adni a Timberwolvesnak, ezt most még nem tudni.

A Charlotte Hornets a vizsgálat után végleg megvált rádiós kommentátorától, John Focke-tól - mint ismert, ő volt az, aki azt írta twitteren, hogy "milyen jól dobnak ezen a Jazz-Niggerek meccsen".

A meccsek érezhetően hosszabbak a több visszanézés miatt: a Miami és a Milwaukee második találkozója 2 óra 47 perc volt, míg a Houston Rockets és az Oklahoma City Thunder hetedik összecsapása két és fél óráig tartott - mindkét mérkőzés utolsó perce nettó 16 percig zajlott.

És akkor a végére térjünk át a nézettségi adatokra. A Rockets és az OKC párharcának mindent eldöntő ütközetét átlagosan 4.11 millióan látták az ESPN-en - január 31-e óta ez volt a legnézettebb NBA meccs, akkor a Los Angeles Lakers először lépett pályára Kobe Bryant halálát követően. A 11 legnézettebb idei mérkőzés közül 5-öt az újraindulás óta játszottak. A Denver Nuggets és a Utah Jazz egymás elleni sorozatának hetedik összecsapását átlagosan 3.385 millióan követték figyelemmel az ABC-n - ez volt a legnézettebb televíziós műsor szeptember 1-jén. Úgy tűnik egyébként, hogy a "minisztrájknak" sem volt semmilyen hatása a nézettségre, gyakorlatilag ugyanannyian kapcsolják be a TV-t most is, mint azelőtt, hogy három napra leállt volna a játék a Jacob Blake-féle eset miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus