Hírmorzsák 2020-09-05 (10:30)

Giannis Antetokounmpo szerint a 0-3 ellenére sem érzik magukat rosszul, ők képesek innen is fordítani. Mike Budenholzer szerint a 35-36 perc a plafon a sztárjai számára. Erik Spoelstra Jimmy Butlert méltatta, akihez Udonis Haslem ment oda a meccs alatt. LeBron James szerint most megtapasztalták a Rockets sebességét - Russell Westbrook szerint ők azt akarták, hogy minden dobásnál érezzék a jelenlétüket a Lakers játékosai. Mike Malone-nak nem tetszik, hogy csak a játékosok vihették be a családtagjaikat a buborékba. Motnrezl Harrell a nagymamájának ajánlotta a díját.

Ma hajnalban történelmi leolvadást produkált és így 3-0-s hátrányba kerül a Miami Heattel szemben a Milwaukee Bucks - a meccs után pedig ismét központi téma lett az, hogy Mike Budenholzer miért nem használja többet Giannis Antetokounmpót és Khris Middletont, akik most is PO-hoz képest limitált perceket kaptak. Budenholzer szerint ő 48 percben gondolkodik és az a cél, hogy az utolsó negyedre is mindenki friss legyen, hogy ott is jól tudjanak teljesíteni - Giannisnak volt egy kisebb bokasérülése még az első negyedben, Middleton faultgondokba keveredett (végül ki is pontozódott), úgyhogy ezért játszottak ennyit. Hozzátette, hogy szerinte ez a 35-36 perc a plafon, ha kemény játékról van szó, vagyis nem is akarja őket 40 perceztetni semmiképpen - ezt sokan kritizálják, hiszen 0-3-nál már főleg nem lesz hova tartalékolni. Amúgy a negyedik negyedre tartogatott erőforrások most egyébként is kárba vesztek, hiszen 27 ponttal bukták el a játékrészt, ilyen mértékű vereséget a negyedik negyedben pedig a támadóidő bevezetése óta egyszer sem regisztráltak.

Giannis egyébként hozzátette, hogy a bokájával nem volt különösebb gond, ő tudott volna többet is játszani, viszont szerinte a 0-3 ellenére nincsenek rossz helyzetben - úgy fogalmazott, hogy ők jól érzik magukat. Szerinte ha van csapat, amely képes valakit négyből négyszer megverni, akkor az éppen ez a Milwaukee, át kell nézniük a videót, keményen kell játszani, hinni magukban és akkor sikerülhet, szerinte képesek megcsinálni.

Szintén ehhez a meccshez kapcsolódik, hogy a harmadik negyedben a Heat veteránja, Udonis Haslem odament Jimmy Butlerhez és azt mondta neki, hogy legyél te a legjobb játékos a pályán, ne hagyj minket veszíteni, nyerd meg a meccset - Haslem igazából csak ezért van ott a csapattal, pályára nem fog kerülni alaphelyzetben. Butler azt mondta erről, hogy sokat jelentett neki Haslem bizalma, mert csapattársa sok nagy játékossal játszott már együtt - Meyers Leonard is kiemelte ezt a beszélgetést, mint fontos eseményt. Erik Spoelstra nagyon dicsérte a meccs után Butlert, mert mindig azt csinálja, ami éppen kell a csapatnak, semmit sem erőltet, ha baj van, akkor többet vállal magára, ha megy a szekér, akkor nem kell neki a rivaldafény - most sem a 30 pontja volt a lényeg, hanem az, hogy szinte folyamatosan jó döntéseket hozott, jól olvasta a védekezést.

A játéknap másik mérkőzésén a Houston Rockets kisebb meglepetésre "szétvédekezte" a Los Angeles Lakerst és megnyerte a párharc első mérkőzését. Az összecsapás után LeBron James azt mondta, hogy a Houston sebessége jelentette most a fő problémát - elöl-hátul rendkívül gyorsak voltak Russell Westbrookék és bár a videón nézték már, hogy ez lesz, de egész más a pályán, a valóságban megérezni ezt a tempót. Hozzátette, hogy ezen a meccsen ez megtörtént, a második találkozóra abszolút tisztában lesznek ezzel - a játékaikat is így kell kiválasztani, mert nemcsak a lábukkal, de a kezükkel is nagyon gyorsak Hardenék. Azt viszont még egyszer kiemelte, hogy ehhez csak akkor lehet alkalmazkodni, ha játszanak ellenük és a pályán tapasztalják meg mindezt - Anthony Davis szerint ők a saját játékukat játszották, de javulniuk kell a folytatásban.

Russell Westbrook a túloldalon azt nyilatkozta, hogy tudatni akarták a Lakersszel, hogy ők bizony itt vannak és nem is mennek sehova - minden dobásnál érezzék csak, hogy ott vannak a nyakukban, minden játéknál küzdeniük kelljen. Azt mondta, hogy Jamesék dobálják csak a könnyűeket majd holnap, vagy a meccs előtti bemelegítésnél, de a mérkőzés közben nem lesz ilyen lehetőségük. James Harden is azt mondta, hogy a védekezésük a fegyverük, ahhoz kell nyúlniuk, ha a dobásaik nem esnek be - amúgy a Rockets védekezése ligaelső eddig a playoffban, szorosan a Boston mellett.

Ugyanezt emelte ki Mike D'Antoni is, aki szerint játékosai remekül reagáltak a kihívásra - mindenki LeBron Jamesről és Anthony Davisről beszélt, de PJ Tucker úgy játszott, mintha az élete múlna rajta és Eric Gordon is "szuper" volt védekezésben, az ilyen teljesítmények hozzák meg a sikerüket.

Arról reggel már beszámoltunk, hogy Montrezl Harrellt választották az Év Hatodik Emberének, a trófeával pedig Lou Williams lepte meg a pénteki edzésen - az utóbbi két évben ezt a díjat Williams nyerte. Harrell egyébként július végén elhunyt nagymamájának ajánlotta az elismerést: ő segített a nevelésében, ő vitte bele a kosárlabdába, ő volt a legjobb barátja és a legnagyobb szurkolója is.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone élesen kritizálta a ligát, hogy a vezetőedzők családjait nem engedte be a buborékba - mint ismert, a játékosok bizonyos családtagjai már bemehettek a Disney Worldbe. Malone szerint neki is hiányzik a családja, mint ahogy minden más edzőnek is, hatvan napja vannak már bezárva és ők mégsem kaptak ennyi jogot sem, ezt nagyon nehezen viseli.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus