Hírmorzsák 2020-09-08 (10:00)

Patrick Beverley Nikola Jokicsról beszélt, jött a válasz is. Kyle Lowry szerint nem volt elég agresszív a Raptors. Gordon Hayward és Will Barton is egyre közelebb a visszatéréshez. Antetokounmpo játéka továbbra is kérdéses. Továbbra is terítéken lehet Chris Paul elcserélése.

A Los Angeles Clippers és a Denver Nuggets 3. meccse után Patrick Beverley „dicsérte” Nikola Jokics játékát. A Clippers irányítója elmondta, hogy rengeteg problémát okoz nekik, és ezek hasonló jellegűek, mint amit Luka Doncic okozott nekik az első körben. Jokics szerinte hatalmas nyomást helyez a játékvezetőkre, hogy megkapja a fújásait, és Beverley szerint Ivica Zubac fantasztikus munkát végzett rajta, annak ellenére is, hogy 22 perc alatt kipontozódott.

Beverley nyilatkozata az újságíróknak köszönhetően eljutott Jokicsig, aki erre annyit felelt, hogy ő csak jelzi a bíróknak, ha szabálytalankodnak ellene. A Nuggets centere azt is kiemelte, hogy ezen a meccsen a Clippers 26 büntetőt dobhatott, míg ők csak 10 alkalommal állhattak oda a vonalra. Néha nekik kedvez a síp, néha az ellenfélnek, és talán csak abból fakad ez a különbség, hogy a Clippers játékosai sokkal rutinosabbak az ilyen szituációkban, amikor agresszívnek kell lenni.

Még mindig Beverley: a játékos 25,000 dolláros büntetést kapott, amiért nem megfelelő hangnemben beszélt az egyik játékvezetővel még a második meccs hajrájában, miután fújtak ellene egy technikait. A pályán egy második technikai lett a jutalma ezért, de nem úszta meg ennyivel, a liga kasszájába is fizethet.

Jaylen Brown a Toronto Raptors elleni 5. összecsapás után elmondta, hogy készen álltak küzdeni, ezzel a mentalitással léptek pályára. Kyle Lowry viszont rendkívül frusztrált volt a meccs alatt és után is. Szerinte a Celtics játékosai jól érezték magukat a pályán, mert a Raptors nem volt elég agresszív. Nem hiszi, hogy ennek bármi köze lenne ahhoz, hogy náluk többen is nagyon sok időt töltenek a pályán, inkább arról van szó, hogy minden meccsből tanul valamit a két csapat, és folyamatosan változtatnak.

Még a Toronto elleni 5. meccs előtt mondta el Brad Stevens, hogy Lowry talán a leginkább alulértékelt játékos a ligában. A Boston edzője annak ellenére gondolja ezt így, hogy Lowry All-Star, mivel ez az elismerés önmagában nem mutatja meg, hogy a Raptors irányítója mi mindent tesz meg a pályán azért, hogy győzelemhez segítse csapatát. Hajlandó megcsinálni a piszkos munkát is, védekezésben odaér a dobásokra, eladott labdákat és támadóhibákat harcol ki. A meccs után már a saját csapatát dicsérte, az imént említett játékosokhoz hasonlóan Stevens is a keménységet emelte ki.

Gordon Hayward visszatért a buborékba. A Boston Celtics kiscsatára még a rájátszás elején szenvedett súlyos bokasérülést, és az otthonában csinálta végig az ezt követő rehabilitációt. Brad Stevens elmondta, hogy mindössze annyit tud játékosáról, hogy visszatért, de még arról sincs információja, hogy hány napot kell karanténban töltenie.

A közeljövőben egy másik visszatérője is lehet a rájátszásnak, ugyanis Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint Will Barton hamarosan ismét csatlakozhat a Denver Nuggets keretéhez. Barton jelenleg Miamiban edz, és amióta elhagyta Orlandót, minden nap produkált egy negatív tesztet, ezért a várakozások szerint csak 4 napot kell majd karanténban töltenie. Arról egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor térhet vissza a buborékba a játékos, ahogyan arról sem, hogy ezt követően mennyi idő alatt kerülhet játékra alkalmas állapotba.

Ahogy arról tegnap is beszámoltunk, még nem dőlt el, hogy játszhat-e Giannis Antetokounmpo a Miami Heat elleni 5. összecsapáson. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint egyre optimistábbak a csapatnál azt illetően, hogy pályára léphet-e, de a hivatalos státusza szerint továbbra is kérdéses a játéka.

Szintén Charania jelentette, hogy az NBA kiküldött az összes csapat orvosának egy felhívást, amiben azt hangsúlyozzák, hogy a koronavírus hatására nagyobb eséllyel alakulhat ki véralvadás a szervezetben.

Royce Young (ESPN) Brian Windhorst podcastjében mondta el, hogy szerinte előbb-utóbb az Oklahoma City Thunder a teljes újjáépülés útjára fog lépni. Szerinte továbbra is csak idő kérdése, hogy mikor cserélik el Chris Pault, és amint ez bekövetkezik, egyből elkezdik árulni Steven Adams és Dennis Schröder játékjogát is. A házigazda Windhorst arról osztott meg néhány gondolatot, hogy a szezon után 6-7 csapat is végrehajthat komolyabb cseréket, ha nem is feltétlenül Paulért, de nagy mozgás várható. Név szerint a Philadelphia 76ers, a Brooklyn Nets, a Golden State Warriors és az Indiana Pacers csapatait emelte ki.

Végül essen néhány szó a nézettségi adatokról: a Los Angeles Lakers és a Houston Rockets 2. összecsapását 3,8 millióan nézték az ABC közvetítésében, amivel a legnézettebb műsor volt az Egyesült Államokban a meccs idején. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus