Hírmorzsák 2020-09-09 (9:00)

Kihirdették az All-Defensive csapatokat. Marvin Williams visszavonul, Kyle Korver is gondolkodik rajta. Mike Malone beszólt Patrick Beverley-nek, Doc Rivers Nikola Jokicsot dicsérte. Giannis játszani akart, a csapat nem engedte, nem fog cserét kérni. Erik Spoelstra szerint ki kell élvezniük ezt a pillanatot, Jimmy Butler szerint a Miami még nem hozta a legjobb formáját. Frank Vogel szerint LeBron James van a legnagyobb hatással a győzelmekre. Mike D'Antoni a Rockets élességét hiányolta ma hajnalban.

Az NBA kihirdette az év legjobb védőcsapatait. Az első ötösbe az Év Védőjének megszavazott Giannis Antetokounmpo (100-ból 97-en tették ebbe a csapatban, 195 pont) mellett Anthony Davis (87 első csapatos szavazat, 185 pont), Ben Simmons (88 első csapatos szavazat, 185 pont), Rudy Gobert (85, 180) és Marcus Smart (57, 152) került be - Giannis és Smart sorozatban másodszor, Gobert zsinórban negyedszer tagja az első ötösnek, Simmons viszont most először került be bármelyik védőötösbe. A második sorba Patrick Beverley, Eric Bledsoe, Kawhi Leonard, Bam Adebayo és Brook Lopez fért be.

Arról reggel külön is beszámoltunk, hogy már nem Billy Donovan az Oklahoma City Thunder vezetőedzője - utódról még nincs szó.

Térjünk rá a hajnali mérkőzésekre, kezdjük a Heat-Bucks összecsapással, ahol a Miami 4-1-gyel továbbjutott, így a ligaelső Milwaukee szezonja már a második körben véget ért. A találkozó után a wisconsiniak cseremagasa, Marvin Williams bejelentette, hogy visszavonul: tizenöt aktív szezonja volt az NBA-ben, 1/2-esként választották ki a drafton, de most úgy érzi, hogy itt a vége, 34 évesen befejezi a pályafutását. Szintén ezen gondolkodik Kyle Korver: a 39 éves dobógép már 17 szezont húzott le a ligában, most lejárt a szerződése a Bucksszal és azt mondta, hogy meg kell beszélnie a családjával, hogy folytatja-e még valahol.

A Milwaukee kiesését hozó mérkőzésen egyébként Giannis Antetokounmpo végül nem lépett pályára a bokasérülése miatt, az MVP viszont a meccs után elmondta, hogy ő játszani akart - szerinte ezt mindenki tudta, az edzők is, de végül nem engedték, mert többre értékelték az egészségét a mérkőzésnél. Giannisszal kapcsolatban természetesen az is felmerült, hogy távozni akar-e Milwaukee-ból a kiesés után, de azt mondta, hogy nem, nem fog cserét kérni, jobban kell játszaniuk egyénileg és csapatként is, jövőre visszatérni és újra megpróbálni - ő átmegy a falon, a nehézségeken.

Szintén ide kapcsolódik, hogy a playoffban eddig 8-1-re álló Miami 2014 után először jutott el a keleti döntőbe, de a gárda vezére, Jimmy Butler szerint ez még közel sem a plafon számukra, már ami a játékot illeti. Úgy fogalmazott, hogy a legjobb teljesítményüket még nem mutatták meg, nem tették le az asztalra, még egyszer sem játszottak jól 48 percig, ami biztató a következő körre nézve - hozzátette, hogy ott viszont már muszáj lesz az első labdabirtoklástól az utolsóig így játszaniuk, de ha sikerül, akkor sokkal könnyebb dolguk lesz.

Erik Spoelstra, a Miami vezetőedzője annyit mondott a továbbjutásról, hogy most azt akarja, hogy játékosai lépjenek egyet hátra és élvezzék ki, hogy mit értek el legalább egy, de lehet, hogy két napig - nem könnyű bejutni a konferencia-döntőbe, ő ezt pontosan tudja. Évek óta próbáltak ide visszatérni, most sikerült és át kell érezni, hogy ez mennyire nehéz feladat, mennyit kell dolgozni azért, hogy idáig jussanak.

A másik mérkőzésen a Los Angeles Lakers megfordította a párharcot a Houston Rockets ellen, LeBron James pedig 162. győzelmét aratta a rájátszásban, ezzel átvette a vonatkozó all-time lista első helyét Derek Fishertől. Frank Vogel, a Lakers vezetőedzője szerint ez azért van, mert senki nincs olyan hatással a meccsek alakulására, a győzelmekre, mint James - így van ez idén is, ezért szerinte Jamesnek kellene kapnia az MVP-címet, de véleménye szerint a liga egész történetére is igaz lehet ez.

A Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni egyébként azt mondta a vereségről, hogy nem voltak elég élesek, elég aktívak - eddig ez volt az erősségük, ezzel nyerték az első meccset és ezzel tették szorossá a másodikat is, de most nem tudták ezt úgy csinálni, ahogy akarták. D'Antoni szerint sok 50-50-es labdát vesztettek el, nem figyeltek eléggé védekezésben, sokszor voltak lassúak, nem tudtak elég labdát szerezni és rohanni, ezen javítaniuk kell - ezen felül most sok nehéz dobást is megcsinált a Lakers, de ettől függetlenül is agresszívebbnek, élesebbnek kellett volna lenniük.

Holnap hajnalban, 2-1-es Clippers-vezetésről folytatódik a Clippers-Nuggets párharc és a Los Angeles-iek vezetőedzője, Doc Rivers nagyon elismerően szólt az ellenfél vezéréről, Nikola Jokicsról - a centert Pat Beverley egy kicsit "lehúzta" a harmadik meccs után, Rivers viszont nagyon megdicsérte. Szerinte Jokics a liga történetének legjobban passzoló magasembere, hiába mondják sokan, hogy Bill Walton milyen jól passzolt, nála Jokics az első - megvan benne Kevin McHale intelligenciája, Hakeem Olajuwon lábmunkája és dobásban is remek. Hozzátette, hogy ahogy nézik a videókat, hogy mit kellene csinálni ellene, az elég frusztráló, annyira jó játékos Jokics.

A Beverley-beszólás (szerinte Jokics folyamatosan a bírók segítségét kéri) egyébként nem maradt reakció nélkül, maga a center is válaszolt finoman, de Mike Malone, a Denver vezetőedzője is beleállt a trash-talkba. A tréner elmondta, hogy ő Beverley szavaira nem nagyon figyel oda, majd ha Kawhi Leonard szól valamit, akkor igen, mert Kawhi egy nagy játékos - hozzátette, hogy egyébként is elég megnézni a számokat, Ivica Zubacnak több volt a büntetője, mint Jokicsnak, szóval nem érti, hogy Beverley mégis miről beszél, de nem is nagyon érdekli.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus