Hírmorzsák 2020-09-12 (9:45)

Doc Rivers szerint fegyelmezetlen volt a Clippers, Kawhi Leonard szerint most már tanulniuk kell ebből, mert ez az egész szezonban jellemző rájuk - Paul George szerint viszont most is ők irányítanak. Michael Porter Jr. nagyon magabiztos volt, de bizonyos dolgokat jobb lenne belső körben intézni - vélekedik Mike Malone. Kyle Lowry és Nick Nurse is elismerte a Bostont. Marcus Smart szerint nem engedhetett még egy +1-et Norman Powellnek. Brad Stevens szerint ők is jobbak lettek a Toronto miatt. Gordon Hayward visszatérhet a Miami ellen - valamikor. Kedd este kezdődik a keleti döntő. Danuel House szezonja véget ért. Karácsony előtt biztosan nem kezdődik a következő szezon.

Ma hajnalban sikerült életben maradnia a Denver Nuggetsnek a Los Angeles Clippers ellen, ebben pedig óriási szerepe volt Michael Porter Jr.-nak - az újonc bevert egy nagy hármast 102-100-nál, majd kiosztott egy clutch blokkot Ivica Zubacnak, így két nyerő játékot is bemutatott. A meccs után edzője, Mike Malone az önbizalmát emelte ki: szerinte vagy a fiatalságból eredő tapasztalatlanságból ered ez, vagy abból, hogy nem érti meg tökéletesen a helyzetet, de elsöprő magabiztossággal rendelkezik. Szerinte játékosa elképesztően sokat dolgozik, így még akkor is magabiztos, ha amúgy nem jut el hozzá a labda - így történt ez most is, hiszen nem volt még bedobott kosara az említett clutch tripla előtt.

Mindez már csak azért is érdekes, mert éppen Porter volt az, aki a kevés lehetőségre és kevés labdára panaszkodott a meccs előtt - Malone erre azért azt mondta, hogy ezt nem szabad a sajtó elé vinni, ha egy játékosnak gondja van ezzel, akkor forduljon hozzá és belső körben megbeszélik, különösen igaz ez a playoffra. Porter eredeti szavaira egyébként többen is reagáltak, méghozzá nem túl pozitívan, köztük például Damian Lillard.

Maradjunk még ennél a meccsnél, a Clippers ugyanis sokáig uralta azt, de az utolsó negyedben teljesen szétesett és így végül a 4-1-es továbbjutás helyett egy vereség után, 3-2-ről kell folytatnia ezt a szériát. Kawhi Leonard szerint nekik ebből most tanulni kell, ez egy lecke volt számukra, mert az egész szezonjukra jellemző, hogy megvannak az ilyesfajta magabiztos előnyeik, de a csapatok folyamatosan visszajönnek rájuk - idén egyébként hatodszor kaptak ki olyan meccsen, amelyen legalább 15 ponttal vezettek már. Paul George szerint ők hozták vissza a Denvert ezen a meccsen, akik kétségbeesetten játszottak, mert muszáj volt nekik, hiszen a szezonjuk volt a tét - hozzátette, hogy ettől még továbbra is ők irányítják a dolgokat, ők irányították ezt a meccset is, de nem tudták lezárni, úgyhogy a hatodik mérkőzésen kell ezt megtenniük. Doc Rivers vezetőedző annyit tett hozzá, hogy egyszerűen fegyelmezetlenné váltak a negyedik negyedben, nincs ezen mit szépíteni, ebből tanulniuk kell.

A másik hajnali mérkőzésen Marcus Smart volt az egyik hős, hiszen az utolsó percben kétpontos előnynél blokkolta Normann Powell lerohanását, ezzel jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Boston megnyerte a hetedik meccset és ezzel bejutott a keleti döntőbe. A találkozó után Smart azt mondta, hogy amint Powell elindult a labdával, beugrott neki az előző meccs jelenete, amikor a végjátékban ugyanilyen szituációból 2+1-et hozott a Toronto játékosa és ez végül óriási lökést adott a címvédőnek, amely meg is nyerte azt a derbit. Smart eldöntötte, hogy most ezt nem fogja hagyni, Powellnek zsákolnia kell, ha kosarat akar szerezni - nem zsákolt, úgyhogy ő nyerte ezt a csatát a levegőben. Smart azt is hozzátette, hogy nem véletlenül tagja az Év Védőötösének, 110%-ig hisz magában ilyen helyzetekben.

A jelenetről természetesen a többiek is elmondták a véleményüket, Kemba Walker szerint például különleges játék volt az egy különleges játékostól, aki egészen más szinten van védekezésben, Jayson Tatum pedig azt mondta, hogy az volt a széria legfontosabb jelenete. Brad Stevens, a Boston vezetőedzője egyébként úgy értékelte a szériát, hogy ők is jobbak lettek attól, hogy a Toronto ellen játszottak - ami az egyik játéknál még működött, az a másiknál már nem, mert a Raptors azonnal reagált, azonnal elvette azt tőlük.

A Raptors részéről egyébként Kyle Lowry és Nick Nurse is elismerően nyilatkozott a Bostonról, Lowry szerint kalapot kell emelniük ellenfelük előtt, Nurse pedig úgy fogalmazott, hogy egy különleges csapattól kaptak ki ebben a párharcban. Lowry egyébként egy 500.000 dolláros bónusztól esett el azzal, hogy nem jutottak el a konferencia-döntőig.

A Celtics pedig kaphat még egy lökést a folytatásra, hiszen Gordon Hayward visszatért a buborékba, lejárt a négy hét a sérülése óta és most már a karanténból is kijöhetett - egyelőre nem játszhat, de Stevens arra számít, hogy a Miami elleni keleti döntőben valamikor már újra bevethető lesz. Ez a párharc egyébként majd csak kedd este rajtol, úgyhogy ez is Hayward és a Celtics kezére játszik - most nem erőlteti annyira a rohanást az NBA, mint az első két kör között.

Idő közben hivatalossá vált, hogy Danuel House Jr.-nak büntetésből el kell hagynia a buborékot, úgyhogy számára véget ért az idény - mint ismert, a Rockets cserejátékosa olyan hölgyet hívott meg a szobájába, aki nem a családjához tartozik.

Shams Charania forrásai szerint a liga azt szeretné, ha a következő szezonban már lehetnének nézők a lelátón és nem kéne buborékot, buborékokat kialakítani - az utazásokat mindenképpen csökkentenénk, egyszerűsítenék, de szeretnék, ha legalább valamennyi néző ott lehetne a csarnokokban és mindenki játszhatna a maga csarnokában. Hogy ez megvalósítható-e, illetve hogy mikor lesz a szezon, azt még nem tudni - eredetileg december elejéről volt szó, de Adam Silver a héten már azt mondta, hogy karácsony előtt biztosan nem kezdenek. Szeretnének egyébként teljes, 82 meccses alapszakaszt ennek ellenére, de hogy hogyan, azt még homály fedi.

Végül pedig az NBA-közösség szeptember 11-ei megemlékezése:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus