Hírmorzsák 2020-09-14 (10:00)

A Nuggetsnél hiszik, hogy idén bajnokok lehetnek. Jamal Murray szerint ha nem lett volna ekkora a tét, lehet, hogy nem marad a pályán - szerinte ezen az estén Nikola Jokics volt a világ legjobbja. Paul George szerint még mindig jó helyzetben van a Clippers, tisztelik a Denvert, de megoldhatják a feladatot - Kawhi Leonard elmondta, hogy szerinte ehhez mi kell. Sam Cassell iránt érdeklődik a Houston, Mike D'Antoninak több kérője is lehet, a Pacersnél ő lehet a fő jelölt. A Kings interjúztatja a Nuggets GM-jét. Megszületett Pau Gasol kislánya.

Tegnap este szenzációs fordítást mutatott be a Denver Nuggets, így továbbra sem hajlandó kiesni - a Jazz ellen 1-3-nál egyszer már sokan leírták őket, onnan jutottak tovább 4-3-mal, most pedig a Clippers ellen ismét 1-3-ról egyenlítettek ki 3-3-ra. Mike Malone vezetőedző annyit mondott az összecsapás után, hogy ők mindig is hittek magukban, tavaly szeptemberben is arról beszéltek, hogy bajnokságot akarnak nyerni és ez azóta sem változott - ugyan a legtöbben nem hisznek bennük, de ők magukban igen és most is úgy érzik, hogy elég jók a bajnoki címhez. Nem figyelnek semmi másra, megvan a hitük, megvan az önbizalmuk, ez számít.

Malone külön kiemelte Nikola Jokicsot, aki ismét szenzációsan játszott és ismét nagyon fontos kosarakat szerzett - ez mindig jellemző rá éles helyzetben. Malone szerint Jokics sosem tűnik kétségbeesettnek, sosem veszti el a hidegvérét, ez pedig átragad a társaira is, nyugalmat áraszt, aztán megcsinál néhány clutch játékot és már a hátára is vette a csapatot, amely onnantól lendületbe jön. Jokicsot csapattársa, Jamal Murray is dicsérte, szerinte a center egy lábról dob el mindent védővel az arcában és mindent megcsinál, úgyhogy szerinte most ő a világ legjobb játékosa, legalábbis ezen a mérkőzésen ő volt az, ebben pedig Michael Porter Jr. is egyetértett vele.

Apropó, Murray: az irányító megsérült egy kapott blokknál és elmondta, hogy komoly fájdalmai voltak az eset után. Azonban mivel a kiesésről volt szó egy hatodik meccsen, így nem tehette meg, hogy lemegy a pályáról - ha nem ez lett volna a helyzet, akkor valószínűleg befejezi a meccset, de mivel a csapatának szüksége volt rá, így muszáj volt összeszorítania a fogát és küzdeni.

Jokics pedig annyit tett hozzá, hogy nem tudja, ezt hogyan csinálták, mert a Clippers nagyon jó, de a hetedik meccsen a Denveren ennek ellenére sem lesz nyomás - szerinte minden nyomás a Clippersen van.

Paul George még az ötödik meccs után mondta azt, hogy bár nagy előnyt adtak le és kikaptak, de továbbra is ők ülnek a vezetőülésben, ők irányítanak, ők engedték vissza a Denvert - így természetesen a hatodik meccset követően megkapta a kérdést, hogy még mindig így gondolja-e. George pedig azt válaszolta, hogy igen - neki tetszenek az esélyeik a hetedik meccsre, a csapatmorál rendben van, nem pánikolnak, készülnek a mindent eldöntő mérkőzésre. Hozzátette, hogy ők hozták magukat ilyen helyzetbe, úgyhogy most nekik kell ezt megoldani - tisztelik a Nuggetset, meg kell válaszolniuk egy-két kérdést a videózásnál, de szerinte jó esélyeik lesznek.

Kawhi Leonard szerint egyszerűen lefagytak a harmadik negyedben - eljutottak a festékbe, de kicsit lelassultak, megálltak, nem tudták bedobni a helyzeteket, közben pedig védekezésben sem figyeltek oda eléggé. Szerinte a hetedik meccsre az lesz a dolguk, hogy odafigyeljenek a részletekre, a kommunikációra, a játékok végrehajtására - úgy fogalmazott, hogy "biztosan tudniuk kell a meccstervet", illetve keményen játszani, akkor lesz esélyük nyerni.

Szintén a Denverhez, de már nem ehhez a meccshez kapcsolódik, hogy a Sacramento Kings interjúztatja a Denver Nuggets GM-jét, Calvin Booth-t. Booth nemrég, július elején kapta meg a kinevezését erre a posztra a Nuggetsnél, de a Kings is erősen érdeklődik - igaz, Adrian Wojnarowski szerint egyelőre csak a "második körbe" jutott Booth a Vlade Divac posztjáért zajló versenyben és még négyen maradtak talpon vele együtt.

Arról már este beszámoltunk, hogy Mike D'Antoni négy év után távozik a Houston Rockets kispadjáról. Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint a Rockets Sam Cassell iránt érdeklődik élénken - a Clippers segédedzőjével kapcsolatban sokan azt mondják, hogy főedzőnek kellene már lennie, ez nem is lehet kérdés és ligaszerte sokan vélik úgy, hogy a Houston ideális csapat lenne számára. MacMahon szerint a Rockets is hasonlóan gondolkodik, de Tyronn Lue és Jeff Van Gundy is jelölt lehet - ami pedig D'Antonit illeti, a Sixers mellett a Pelicans és a Pacers is felmerült nála, Sam Amick (The Athletic) szerint az Indynél ő a fő jelölt a pozícióra.

A végére pedig egy kis bulvár: megszületett Pau Gasol és felesége, Cat kislánya, akinek az Elisabet Gianna nevet adták - Kobe Bryant elhunyt kislánya, Gianna Bryant miatt. Gasolék jóban vannak a Bryant családdal, Kobe felesége, Vanessa lett Elisabet Gianna keresztanyja is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus