Hírmorzsák 2020-09-16 (11:00)

November 18-án tartják a draftot, karácsony előtt nem indul az új szezon. Kihirdették az Év Újoncötöseit. A Clippers kiesésében szerepet játszott a fáradtság, de Rivers, Leonard és George szerint sem ez döntött. A Clippersnél nem lesz akadály a pénz, ha valakit meg tudnak szerezni vagy tartani. Jokics zseniálisan oldotta a feszültséget a hetedik meccs előtt, amikor felköszöntötte a szülinapos Mike Malone-t – Jamal Murray várja az őket teljesen leíró "szakértők" dicsérő mondatait is. A Twitter nem kegyelmezett a LAC-nak. Magic Johnson soha nem látott akkora egyéni védőjátékot a playoffban, mint amit Adebayo bemutatott. Kemba Walker önkritikusan fogalmazott a játékáról. Biztos a helye Daryl Morey-nak Houstonban. A Thunder egy elismert szakírót szerződtetett a scout-részlegéhez. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a tulajdonosi tanács megszavazta az NBA és a szakszervezet javaslatát, és a 2020-as draftot november 18-ára teszik át – mindez azt is jelenti, hogy a 2020-21-es alapszakasz karácsony előtt biztosan nem fog elindulni. 

Megvannak az idei újoncötösök is. Az első csapatba Ja Morant, Zion Williamson, Kendrick Nunn, Brandon Clarke és Eric Paschall került, a másodikba pedig Coby White, Tyler Herro, Terence Davis, PJ Washington és Rui Hachimura. RJ Barrett 13 ponttal maradt le Hachimura mögött, és Matisse Thybulle sem volt messze a tagságtól. 

Marc J. Spears (The Undefeated) forrásai szerint a Clippers kiesésében szerepet játszott a fáradtság, egyes játékosok nem tudtak három percnél többet játszani, le kellett őket cserélni. Ezt egyébként Doc Rivers is elmondta, hogy nagy nehézséget okozott, hogy több játékosa sem kaphatott extra perceket kondicionális gondok miatt – valószínűleg Harrellre, Williamsre és Beverley-re gondolhatott, akik elhagyták időszakosan a buborékot szeretteik halála miatt. Rivers egyébként minden felelősséget magára vállalt a kiesés után.

Kawhi Leonard nem fogott semmit a fáradtságra, szerinte egyszerűen nem volt jó a csapat kémiája, még nem automatikus, hogy bizonyos játékhelyzetekben mit kell tenni, sokkal okosabban kellett volna játszaniuk csapatként. Paul George egyetértett vele, szerinte még nem töltöttek együtt elég időt, hogy rendesen összeszokjanak, ugyanakkor szerinte ez a szezon számukra egyáltalán nem "bajnok vagy bust" évad volt, még csak most kezdték el felépíteni a gárdát – még tovább kell építkezniük a következő időszakban. 

Brian Windhorst (ESPN) szerint a Clippersen nem fog múlni a fejlesztés, ha lehetőségük lesz rá, szinte biztosan el fogják cserélni játékosaik egy részét további tehetségekért, akikkel később hosszú távú szerződéseket akarnak kötni. A források szerint a pénz egyszerűen nem lehet akadály a liga leggazdagabb tulajdonosának, a 70 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Steve Ballmernek, gond nélkül be fog vállalni súlyos luxusadót is, ezzel pedig a jelenlegi gazdasági helyzetben nagyon komoly előnyre tehet szert, hiszen sok csapatnál igyekeznek meghúzni a nadrágszíjat. 

A hetedik meccsen győztes Nuggets vezetőedzőjének, Michael Malone-nak a meccs napján volt a 49. születésnapja, és Nikola Jokics meg is viccelte az összecsapás előtt. Azt mondta neki, hogy mindenképp nagy ajándékot fog kapni a csapattól: vagy kiesnek és végre hazamehet pihenni, vagy nyernek és konferencia-döntőt játszanak. Az összecsapás után Malone azt mondta, hogy büszke a csapatára, mert soha egy percig sem adták fel, hittek egymásban annak ellenére, hogy mindenkitől azt hallották, hogy itt semmi esélyük sincs, egyesek garantálták is a kiesésüket. Jamal Murray nevesítette is a szakértőket, szerinte Shaqnek, Barkley-nak, Zach Lowe-nak és Stephen A. Smith-nek is el kellene kezdeni tiszteletet mutatni a Nuggets iránt.

Damian Lillard és CJ McCollum a Twitteren szívta a vérét a Clippersnek. Lillardöt megkérdezte egy drukker, hogy szerinte George egyik borzasztó gyenge dobása jó volt-e, amire Lillard annyit írt, hogy neki tökéletesen megfelelt – mint ismert, egy évvel korábban George azt mondta Lillard nagyon emlékezetes párharclezáró triplájáról, amit éppen George mellől engedett el, hogy "ez egy rossz dobás volt". Utána Patrick Beverley-vel viccelődtek, aki még az augusztus 8-ai buborék-meccsük közben mondta Lillardnek, hogy készüljenek, nemsoká mehetnek nyaralni Cancúnba. Ezt és néhány további emlékezetes Twitter-reakciót gyűjtött csokorba az ESPN. 

Bam Adebayo volt a Celtics-Heat párharc első meccsének hőse, a center elképesztően nagy blokkot mutatott be Jayson Tatumon – a magasember azt mondta, hogy ez volt eddig élete megmozdulása kosárpályán. Magic Johnson azt tweetelte, hogy ő még ekkora védőjátékot nem látott a playoffban, ehhez a véleményéhez pedig csatlakozott Jimmy Butler is. 

A túloldalon Kemba Walker önkritikusan nyilatkozott, szerinte egyszerűen szörnyen játszik – a pályán mindkét oldalán jobbnak kell lennie, jobb döntéseket kell hoznia, és nincs mese, be kell dobnia a helyzeteit. Brad Stevens nem vette elő az irányítóját, szerinte a Miami védői parádés munkát végeztek Walkeren, a mezőnyvédők nem engedték kintről dobni, ha pedig sikerült egy váltás, akkor Adebayo végzett elsőrangú munkát rajta – különösen a végjátékban tudták nagyon lelassítani Walkert, de egyébként a teljes Bostont is, erre csapatszinten kell kitalálniuk valamit. 

Tilman Fertitta azt mondta egy tévéműsorban, hogy Daryl Morey állása biztos, és biztos benne, hogy megtalálja a lehető legjobb új vezetőedzőjüket. Az edzőkeresésről annyit mondott, hogy ez teljes mértékben a GM dolga, ezért van a front office, ő csak aláírja az új edzővel a szerződést – nem is akarja tudni, hogyan zajlik egy edző-interjú. Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Mike D’Antoni szerint távozásában döntő szerepe volt annak, hogy Fertitta nem hívta fel a meccset követően. 

Az Oklahoma a Rivals.com portáltól "igazolt" egy játékosmegfigyelőt, Corey Evanst. A most 30 éves Evans 2012-ben indított egy saját scout-szolgáltatást, majd a Rivals-nél igen elismert szakértővé vált, aki mind a középiskolai, mind az egyetemi kosárlabdában széleskörű kapcsolatrendszert épített ki – ezt állíthatja most az OKC szolgálatába, hiszen a Thunder a következő hét drafton 13 választási joggal rendelkezik. Nem az első ilyen átigazolás a médiából, hiszen 2013-ban a Spurs ugyanígy csábította el Dave Telepet, aki ma már a játékosügyekért felelős vezetője a gárdának, illetve emlékezhetünk John Hollingerre is: a PER-statisztika megalkotója anno a Memphis Grizzlies alelnöki posztjáig vitte. 

Az NFL egyre nagyobb hatással van a televíziós nézettségre: a Boston-Toronto péntek esti hetedik meccsét majdnem 4.7 millió tévénéző követte az Egyesült Államokban, a csütörtök esti Lakers-Rockets negyedik meccset csak 2.5 millió, a Clippers-Nuggets vasárnapi, 6. összecsapását pedig mindössze 1.3 millió. Az ok az NFL, hiszen péntek este nem volt NFL-meccs, csütörtök este viszont a bajnok Chiefs meccse nyitotta a szezont, vasárnap pedig beindult a nagyüzem az amerikaifociban. A Lakers-Rockets 2.5 milliója egyébként még így is a legnézettebb sportesemény volt az elmúlt 10 évben, ha mellette amerikaifoci-meccset is közvetítettek. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus