Hírmorzsák 2020-09-22 (20:00)

Isiah Thomas szerint LeBron James a kosárlabda Einsteinje - most még Kareem Abdul-Jabbar a GOAT, de James lesz, ha befejezi karrierjét. Kevin Durant edz és minden nap játszik, még messze van a csúcsformától. A következő idény leghamarabb januárban kezdődik el. Marcus Smart szerint a Celticsnek nagyon jól jön a három nap pihenő. JJ Redick még négy évig akar játszani - voltak gondok idén a profizmussal a Pelicansnél. "Közvéleménykutatás": Luka Doncicra építene mindenki a 25 éven aluliak közül, Zion Williamson megítélésén sokat ront az egészsége. Minicamp hiányzók: Kris Dunn, Cedi Osman, Bismack Biyombo, Nicolas Batum.

A Detroit Pistons legendája, Isiah Thomas Justin Barrassónak (Sports Illustrated) adott interjút, amelyben a Los Angeles Lakers jelenlegi sztárját, LeBron Jamest Albert Einsteinhez hasonlította. Thomas szerint ha megnézzük a nagy játékosok edzőit, látszik, ki által és hogyan formálódott a játékról alkotott filozófiájuk - igaz ez Kareem Abdul-Jabbarra, Magic Johnsonra, Larry Birdre, Michael Jordanre és rá is. Ha valaki végignézi, kik voltak az edzőik az egyetemen és a profik között, világos lesz, ki mit tanult a játékról. Thomas ekkor fűzte a gondolathoz Jamest, mondván ő egyenesen a középiskolából jött, ki volt az ő tanára? Szerinte LeBron egy zseni, ha erről a sportágról van szó, ezért mondta azt, hogy a kosárlabda Einsteinje.

Thomas arról is beszélt, hogy voltak már olyan játékosok korábban, akik domináltak a játék bizonyos elemeiben, de olyas valaki még nem volt, aki mindenben megtette volna ezt - márpedig James 17 éve teszi mindezt hiba nélkül. A Pistons egykori játékmestere szerint jelenleg még Abdul-Jabbar a GOAT, de amint James a pályafutása végéhez ér, ő lesz a legjobb, akit a pályán láthattunk.

A Los Angeles Lakers Denver Nuggets elleni konferenciadöntőjének második mérkőzését 36%-kal kevesebben nézték, mint az első találkozót (átlagosan 4.92 millióról átlagosan 3.17 millióra csökkent a nézettség). Azt is hozzá kell tenni, hogy a második találkozó egy időben volt a Seattle Seahawks és a New England Patriots NFL meccsével, ez is csökkenthette a mutatókat, és általánosságban véve is kevesebben néznek egy-egy sportágat, mivel nagyobb a kínálat, mint a megszokott - nemcsak az NBA, más sportágak számai is alacsonyabbak emiatt.

A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart elmondta a riportereknek, hogy hatalmas áldás a csapat számára, hogy most három teljes napnyi pihenőjük van a Miami Heat elleni főcsoportfinálé harmadik és negyedik ütközete között - ráadásul ugye Gordon Hayward is visszatérhetett legutóbb. Smart elmondása szerint minél többet ülnek a fenekükön úgy, hogy az állás 1-2 a Heat javára, annál motiváltabbak, hogy a negyedik mérkőzést behúzzák. A második összecsapás utáni öltözői balhéról annyit mondott, hogy a Celtics egy nagy család, márpedig egy családban is előfordulnak veszekedések - főleg egy ilyenben, amely ilyen hosszú idő óta együtt van, mint ők.

A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, JJ Redick Mark Medinának (USA Today) adott hosszabb interjút, amelyben beszélt több dologról is. Redick saját bevallása szerint még négy évig akar kosárlabdázni - 39 éves koráig akarja tolni, aztán 2024 nyarán 40 éves lesz, onnantól pedig bármikor befejezheti. Azt is hozzátette, hogy persze ez a célja, de a testének is bírnia kell a terhelést.

A Pelicans szezonjáról annyit mondott, hogy fiatal csapatuk van, és még tanulni kell, mit jelent igazán profinak lenni. Redick szerint voltak meccsek, amikor egyszerűen nem tették oda magukat elég keményen - ez nagy csalódás volt számára. A keret tehetsége és mélysége alapján idén is PO-csapatot alkottak, de nem tudták kihozni a csapatban lévő lehetőségeket, ez pedig csalódást keltő. Redick szerint mindenkinek önmagába kell néznie, hogyan lehet jobb, hogyan fejlődhet a továbbiakban. Úgy gondolja, Brandon Ingram, Zion Williamson és Lonzo Ball köré kell építkezni, és akkor mindenki más is javulni fog körülöttük. Szerinte a három említett úriember lesz a gárda három vezére - óriási potenciál van mindhármukban.

Michael Scotto (HoopsHype) 15 NBA bennfentessel készített közvéleménykutatást, akik között négy NBA GM is van, és egyhangúan úgy döntöttek, hogy Luka Doncic köré építkeznének a jelenlegi 25 éven aluli játékosok közül. A Dallas Mavericks szlovén klasszisát Jayson Tatum, Devin Booker és Ja Morant követték a szavazáson - a tavalyi 1/1 Zion Williamson csak a hetedik volt, holtversenyben Jamal Murray-vel. A válaszadók közül az egyik kiemelte, hogy Williamson különleges játékos a gyűrű közelében, elit befejező - az egyik legjobb ebben a szegmensben Giannis Antetokounmpo és LeBron James mellett. Fizikálisan rettenetesen domináns, a dobásával sincs semmi baj, viszont az illető szerint állandóan sérülésekkel fog küzdeni Zion.

KC Johnson (Chicago Tribune) hozta a hírt, hogy Kris Dunn nem lesz ott a Chicago Bulls mini-edzőtáborában. Dunn január 31-e óta nem lépett pályára, mióta meghúzódott az MCL térdszalagja a jobb térdében. Azóta rendbe jött egészségileg, viszont korlátozott szabadügynök lesz a nyáron (amennyiben a Bulls megadja neki a 7.1 millió dolláros QO-t), és szerződés nélkül nem akar kockáztatni egy sérülést. Eric Woodyard (ESPN) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliersnél Cedi Osman fog hiányozni - ő még mindig nincs Amerikában. A Charlotte Hornetsnél Bismack Biyombo és Nicolas Batum sem lesznek ott a minicampben - előbbi oda igazol a szezon végén, ahova akar, Batum pedig Franciaországban van, a felesége terhes.

A Brooklyn Nets sztárja, Kevin Durant Joe Budden podcastjében elmondta, hogy Los Angelesben edz és játszik a csapattársaival. KD saját elmondása szerint teljesen egészséges, úgy érzi, önmaga ilyen szempontból, de játékban még nagyon messze van a korábbi szintjétől - mint ismert, a 2019-es döntő óta nem lépett pályára, miután az ötödik meccsen Achilles-szakadást szenvedett. Jelenleg örül, hogy minden nap kosarazhat, és nagyon várja már a következő idényt, hogy visszatérhessen.

A végére pedig a commish, Adam Silver maradt, aki azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy jelenleg arra tippelne, a következő NBA szezon januárban indulhat el leghamarabb - szinte biztos, hogy karácsonykor nem kezdődik el az idény. Silver azt is elmondta, hogy a liga célja az, hogy a csapatok a saját pályáikon, nézők előtt kosarazhassanak a 2020/21-es évadban, és "normál" szezont rendezzenek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus